Какво е предимството на ваксината на "Джонсън и Джонсън"?

Христиана Бацелова: Вирусът ще продължава да си го има
27 апр 2021 18:25, Ния Христова
118

Ваксината на "Джонсън и Джонсън" ще се прилага и у нас без ограничения. Това е решението на националния ваксинационен щаб, което стана ясно преди ден. От 30 май ще заработи "зелен коридор" в цялата страна за имунизиране с РНК ваксина.

"Най-добрият избор на ваксина е тази, която ще бъде поставена най-бързо. Когато човек има достъп до която и да е от ваксините - да се имунизира, но без да чака някоя друга. Ваксината на Janssen "Johnson & Johnson" дава много голямо предимство, защото 14 дни след първата доза лицето се води напълно ваксинирано", каза епидемиологът и университетски преподавател в Медицинския университет в Пловдив Христиана Бацелова за ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Според нея именно в някои сфери това е голямо предимство.
 
"Има предполагаема връзка между векторните ваксини и тромбозите, която притеснява нашето съсловие. Според учените не се дължи на вектора. Все още се изяснява дали има връзка и какъв е механизмът. Ако се докаже на такава връзка, може би ще е на някой от помощните вещества. Не съм специалист по тромбозите, но колегите казват, че има разлика между класическите и тези редки тромботични инциденти", допълни Бацелова.
 
Експертът подчерта още, че има родители, които много искат децата им да бъдат ваксинирани.
 
"Надявам се, че до лятото ще могат да се имунизират и децата над 12 години с ваксината на Pfizer. Те вече заявиха промяна в кратката характеристика на продукта. Чакаме също резултатите на Moderna, a Johnson & Johnson също обявиха, че ще изпитват тяхната ваксина при най-малките - от 6 месеца нагоре", посочи Христиана Бацелова.
 
Тя припомни, че световните препоръки за хората с автоимунни заболявания към деня на ваксинация са, ако се чувстват добре - спокойно да се имунизират.
 
"Има значение спадът между заразените и настъпването на топлото време, но не смятам, че ще през лятото ще изчезне разпространението. Вирусът ще продължава да си го има. В момента сме на тръни, защото предстоят празници, а винаги след тях има повече хоспитализирани", добави епидемиологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Всичките ваксини, които се натрапват от байданистите са генетични. Не препоръчвам деца и жени, които смятат да забременяват да се ваксинират с тях. За тях старите ваксини с атеноиран или убит вирус. Ваксинацията се превърна от гадните политици свързани с Давос в създаване на каста на ваксинираните, които на всяка цена са готови да се подчиняват на глобалистките госшподари.
72
0
 
0
 
! Отговори
ВандерлейЛюксембурго преди 2 години
До уфАм, да видят ко шъ стани. Мислиш ли, че "бъркоч" създаден за 6 месеца НЕ Е експериментален. И, онзи ден грешката с физиологичния разтвор според мен е "вярана". Просто, разтвора е бил предназначен за ХОРА, които НЕ попадат в експерименталното поле. Ама, явно са се изцепили. И никой не се замисля, как се нароиха толкова ваксини за по-малко от една година. Така или иначе, тази дейност (мисловната) липсва при поне у 90 % от хората.
71
0
 
6
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
=Експертът подчерта още, че има родители, които много искат децата им да бъдат ваксинирани.=Тоя експерт и тия родители, трябва да бъдат прибрани в специални заведения на специално лечение. Не упреквам тях, а медиите и тия дето им плащат да всяват ужас.Единственото положително на "Johnson & Johnson" е само една доза, което намалява натоварването на организма с неизвестности на 50%.Иначе всички такива ваксини са руска рулетка. И сега има терапевтични лекарства, но пречат на вакс-бизнеса
70
2
 
2
 
! Отговори
Хубей преди 2 години
Джонсън нали също има проблеми в Америка? Кво рекламирате?
69
3
 
9
 
! Отговори
уф преди 2 години
Значи Пфайзер ще се пробва на децата от 12 нагоре, а Джонсън-на бебетата от 6 месеца и нагоре.Какъв е тоя зор ,да екпериментират с децата,не мога да разбера . И то РНК модифицирани ваксини..за които имам едно гадно съмнение относно едни необратими ,,ефекти"
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен71Ти само си се ваксинирал и сега се чудиш "що така..."
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кастрира с една доза.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеш да я ползваш и за шампоан
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пишете?
64
2
 
7
 
! Отговори
КуниМен преди 2 години
Бих бил една кожена инжекция на тая специлистка на 3 места...
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажете турчето от Германия вече ваксинира ли се с Пфайзер или още си чака реда?
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че при нея не си отиваш от тромб, а от миокардит. Или от нещо друго.
61
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааа Джонсън и Джонсън, дето 30 години прикриваха умишлено наличието на азбест в бебешката си пудра? Я кажете да чуем сега за новият им продукт... Тук ли ще го тестват?
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстинатаНещо повече! Тук пробват и първите прототипи на чиповете, които командват после Човека чрез 5G!
59
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Предимството е ,че в САЩ не се поставя,а тук ще я изпробват.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е американска демократична ваксина! Не е като спутник V.Или като Остра Зегерка!От тази ваксина един дедо пак е подгонил младите момета!
57
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Язе нема а съ вънцинирвам ако ми не платът.Доадайте у маалътъ да ви казаме зъ вирусо.Ванцините са вода.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая от снимката може да ми бие 2 ваксини
55
2
 
3
 
! Отговори
ЕГАТИ преди 2 години
хамериканска е субстанцията трудно е да е ваксина
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват че била много подходяща за църните ни сънародници... В грешка са обаче, те си знаят правата по добре от нас и ако някой не им плати, не биха тръгнали да се ваксинират