Андрей Живков поиска мобилизация за интерконектора с Гърция

Министърът провери строителството на газовата връзка
Обновена: 4 юни 2021 17:08 | 4 юни 2021 17:07, Веселина Йорданова
45
Андрей Живков поиска мобилизация за интерконектора с Гърция
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Андрей Живков и екипът му настояха за пълна мобилизация за наваксване на натрупаното закъснение при изграждане на междусистемната връзка Гърция – България (IGB).

При посещение на място на обекта бяха очертани текущите проблеми при строителството и бяха набелязани мерки за тяхното отстраняване, съобщиха от министерството. Към момента предстояща е реализацията на ключови етапи от строителните дейности - преминаването под р. Марица и под яз. "Студен кладенец".

Изпълнителите на строителните дейности от J&P AVAX S.A. потвърдиха ангажимента си да спазят последно договорения срок за завършване на строителството и пускане на връзката в търговска експлоатация.

Според този срок търговската експлоатация на IGB трябва да започне от средата на следващата година, след като изграждането на връзката бъде завършено до края на 2021 г.

От страна на Министерството на енергетиката бе потвърдена готовност за пълно съдействие на проектната компания и на изпълнителите на строителни дейности при комуникацията им с държавните органи за ускорено административно обслужване.

Още при встъпването си в длъжност министър Живков и неговият екип се ангажираха, че усилията за ускорено завършване на връзката ще бъдат сред техните основни приоритети, посочват още от ведомството.


45
Още от Общество
България сред страните в ЕС с най-висока детска смъртност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Milka преди 4 дни
До 66Смях, една Мика каза..... Тази дълбоко затънала в социализъма жена, най добре да си гледа старините, за да не става за смях.
13
0
 
0
 
! Отговори
НЕМА ПАРИ преди 6 дни
От дека ще крадете милиарди за ненужни коректори ..
12
2
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
3 милиарда от нашия джоб,за газова връзка между Сърбия и Русия..12 г. Забавяне на интерконектора на Гърция бори осигурено европейско финансиране.Абе,аз ли не съм в ред или тука има съзнателен съботаж на интересите на България от страна на тиквата?Но, Тиквата е непогрешим..Значи , аз не съм в ред..
11
3
 
3
 
! Отговори
66 преди 1 седмица
Току що Мика Зайкова рече че сме построили газопровод на руснаците и сърбите.А унгарците са отказали транзита и никога няма да се изплати.Какви руски мекерета ни управляват и докога ще сте глупаци.
10
2
 
6
 
! Отговори
БРАВО , ЖИВКОВ.... преди 1 седмица
ТЪКМО ДОЙДЕ ДА СРЕЖЕШ ЛЕНТИЧКАТА НА ОТКРИВАНЕТО....ХА,ХА,ХААААААА...ШЕ ТЕ ПОТУПАМЕ ПО ЗАДНИКА , ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ , ЗА НАГРАДА......
9
11
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 седмица
Комунистът Боко Тиквата загуби безценно време и нанесе непоправими щети на РБ !Винету е руски слуга-отврат !
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименБМБ се мота 12 години за това (от газовата криза през 2009), после бил про-европеец, да ама не
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интерконектора ще е готов до декември така или иначе,правителството на Борисов свърши цялата работа сега комунистите пак с чужда пита помен ще правят.
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той тиквоний отдавна ряза и лентичката на бургас-александрополис!Помня една черна тръба сложена на постамент,заварчик направи една заварка,ухилени костюмирани калинки се снимаха до тръбата и туй беше)После сигурно тръбата брачедите са я замъкнали на вторични)
5
9
 
10
 
! Отговори
кръпел преди 1 седмица
е нали тиквоний оди да реже лентичката на газопровода и обесняваше че вече сме независими.. отдоле иде азерски газ и... приказки под шипковия храст
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
агента Илко от БСП мъти водата
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БКП-БСП спира развитието на България от 09.09.44г. до сега
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този нещо се е объркал. Борисов го откри поне 5-6 пъти това нещо. И пак по думите на Борисов сме 100% енергийнонезависими!
1
9
 
11
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 1 седмица
Ма за кво ни е тоя интерконектор-я какъв хууууубав газопровод съм ви изпедецал..Слава СССР