Нощните заведения в Русе няма да затварят в 23 ч. в знак на протест

Те отказват да спазват заповедта на здравния министър
18 сеп 2021 15:45, Елка Василева
107

Собственици на нощни заведения в Русе организират масово неподчинение тази вечер – те отказват да спазват заповедта на здравния министър и да спират работа след 23 часа.

В знак на протест всички нощни клубове ще работят въпреки глобите, които ги заплашват. И снощи много от заведенията работиха, а клиенти също не липсваха, предаде Bulgaria ON AIR.

Някои вече са получили и предписания от РЗИ, но въпреки това ще продължат да работят.

"Обадиха ми се лично да ми връчат предписание и ме предупредиха, че ако установят, че петък и събота работя след 22:30 ч., ще бъда санкциониран и ще ми бъде отнет лиценза за работа. Те искат да убият малкия бизнес и са напът да го направят", оплака се собственик на нощно заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Визията на този си подсказва - НАРКОМАН!
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги оставят без лиценз и утре ще си гризат ноктите.
85
4
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Браво на съгражданите ми, бойкот на всички ид.отщини на самозабравилата са нагла власт!
84
1
 
3
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Току що - площада на "цигуларчето". Дроги се мотат безцелно. Понеже е пешеходна зона няма минаване за 15 минути през издигнатите павета. Дрогериите просто се мотат. И заведението блъска саунд на макс !!! Има ли правила в тая територия?
83
4
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 2 години
Странно. По времето на Боку нямаше бойкоти. При същите и по строги мерки. Що ни правите на балами ?! Глоба една вечер, на следващата тройна! На третата вечер запечатвате заведението и това е!!!
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще затворят РЗИ? Пречат на нормалния ход на нещата. Пък и са корумпирани.
81
7
 
6
 
! Отговори
мак преди 2 години
Правилата са за всички, а кръчмарите не са по-специални.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десет пъти си сменям професията от както са ни дакарали демоникрацията. Вече съм специалист по всичко от най висок ранг.В мутрокопиталистическият строй ако не сте гъвкави и бързо не се ориентирате във време пространството сте загинали и ще протестирате като тези на които ръцете са им изотзад. И баба знае да чака да и падат мангизи от въздуха. Но неможе да си ги изкара с труд. Няма срамна работа има мързеливи хора.
79
3
 
1
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
Ей, много сте отворени всичките. Познавам и хора, дето патиха от болестта. Познавам и собственици на заведения, които в момента едвам се справят. А познавам и такива, които са и от двете групи. На чужд гръб и сто тояги са малко нали? Внимавайте с присъдите, да не ви дойде на главата - и болестта, и безработицата. Болестта е факт. И е коварна. Но че и нашите харантутници не си вършат работата, също е вярно. Хората с малките заведения не могат да понесат повече удари.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека всички да работаят и на всичките да им хлопнат кепенците утре.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавните служители не знаят какво е труд. Лапат на готово от парите на фирмите. Що ги търпим?
76
6
 
8
 
! Отговори
Радев убива бизнеса. преди 2 години
Те ако трябва да затварят в 23ч. то тогава е по-добре изобщо да не отварят. Кой ще дойде на парти с вечерен час 23ч.? Глупава работа. Като искате, затворете ги изцяло и им плащайте неустойки за това че не им позволявате да работят. Какво е това хем уж могат да работят, хем така че да нямат печалба хората. Това на нищо не прилича.
75
10
 
10
 
! Отговори
Просто ей тъй! преди 2 години
Нека който не се занимава със бизнес и не си изкарва прехраната по този начин да не коментира излишно, най-вероятно не знаете че ако им спре бизнеса те остават без доходи те нямат някой началник или шеф който да им дава някой друг лев само и само да не напускат защото няма кой да работи. Апелирам вместо да се пишат глупости да сме съпричастни към всеки потърпевш от това безумие и ако някой се страхува да не ходи във заведение да си остане в къщи всеки да си носи отговорността от действията си.
74
7
 
5
 
! Отговори
Аре стига! преди 2 години
Ако аз забравя да си включа фаровете в ярък слънчев ден си отнасям глобата моментално. а тия бойкотирали. Глоби до дупка и отнемане на лицензи.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От последното изречение: собственик на нощно заведение .... малък бизнес... Интересно!
72
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който работи след 23 часа да върне помощите които са му дадени и никакви 9 % ДДС .
71
3
 
9
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Ами, нека компетнетните органи да ги глобяват и глобяват, докато им дойде акълът тогава.
70
2
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 2 години
Много ми се иска всички, които сравняват тази болест с обикновена настинка, съпроводена с малко хрема, да си стоят вкъщи, в случай, че го боледуват тежко. Да има алгоритъм, следящ фейсбук извращенията на всеки, който е много силен, понеже не се е сблъскал качествено с ковид. Като знам какво видях във ВМА, да чета абсурдите на рамбовците, твърдящи, че всичко е измислица, ми причинява болка. Така де, моите очи са кафяви, значи няма сини и зелени, страшна логика.
69
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Червените фенери да минават от нощна в дневна смяна :)))
68
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Я кажи ти наглецо на колко осигуряваш персонала си ? На пълната работна заплати ли? Извършваш ли и извършвал ли си хиляди данъчни престъпления