Нинова: Кабинетът незабавно да спре износа на дърва за огрев

Цените им скочиха и дървата изчезнаха от складовете
21 окт 2021 08:28, Елка Василева
53
Нинова: Кабинетът незабавно да спре износа на дърва за огрев
Снимка: архив, БГНЕС

За незабавно спиране на износа на дърва за огрев призова лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като повишеното им търсене доведе до скок на цените и изчезването им от складовете.

Още по темата

“В страната  има нов сериозен проблем. Предлагаме спешно решение. Поради високите цени на ток, газ, парно масово хора минават на дърва за огрев и се презапасяват, изплашени как ще изкарат зимата. Това повиши търсенето, цените скочиха неимоверно, а дървата изчезнаха от складовете. От юни досега увеличението е с близо 300%.

1 244 068 домакинства у нас се отопляват само на дърва. Сега те са изправени пред невъзможност да си ги осигурят за студените зимни месеци. Проверих и установих, че в последните месеци се увеличава износът от България. Има решение за тези семейства. Служебното правителство незабавно да  спре износа на дърва за зимните месеци. Първо трябва да осигурим топлината за българските семейства. Ако не побързат, до дни ще е късно,” написа Нинова във Facebook.
 


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 1 месец
Ниновца незабавно да върне на Държавата България всички имоти, капитални средства, и налични средства на всички Външно-Търговски Дружества, до които се е докоснала при криминалната и престъпна "приватизация".
44
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Другарко,не си управляваща,да даваш акъл. Гледай само как приятелят ти Радев и назначените от него експерти,потъват в кашата,която сътвориха.
43
0
 
1
 
! Отговори
е да преди 1 месец
не само дървената мафия ами и енергиината , да спрат износа на ток
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да каже Нинова, поплювковците ще ревнат! Наистина ли им плащат или така, от безделие, вътрешно напрежение и неприятен характер ги напъва да напишат някоя глупост? Имайте добрината, когато казаното от отсрещния е БЕЗУСЛОВНО ПРАВИЛНО, да се въздържите от напъните! А онзи с дървото и другия с цепеницата да не пострадат, ако стане нещо!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СМЕХ....А за теб ще побием един подострен кол. Нататък е описано от Васил Друмев, Антон Дончев, Иво Андрич.....Ще бъде смешно!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ам, Нинова, това не е ли вашият кабинет? Вашия и на вашия президент Радев? И уж и вие и той изпозлвахте думата отговорност във всяко второ изречение, сега нещо ние вие нито той излизате да поемете отговорността. Радев защо не излиза при протестиращите сега?? Да ги чуе, да им отговори, да ги подкрепи, хм??
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неможе лидер на партия да нарежда на президентската република.
38
2
 
10
 
! Отговори
Ами,да.... преди 1 месец
НИНОВА , ДА ПРАТИ ЦЕЛИЯ АКТИВ НА ПОЗИТАНО У РОДОПИТЕ...ДА СТАНАТ ШУМКАРИ ЗА ДА ПАЗЯТ ГОРАТА....!!!!!!!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато България изнасяше ток за съседните ни държаси,там осветяваха не само населените си местаами и главни пътища с тока от България.И когато в Гърция попитахме а къде е тая щедра България,те сочеха на севр и викаха:-ей там в тъмното.И сега положението с дървата е същото.Типична шопска философия.Я не сакум да съм добре,я сакам Вуте да е зле.Така за 75 години,5 пъти фалираха България.На всеки15г.веднъж.Гласувайте пак за шопите,та да изчезнем завинаги като народ.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърва и пелети няма никъде, червените изнесоха дървата като Виденов зърното 1996
35
4
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
СПРЕТЕ ИЗНОСА, БЕ....ЗАПАЗЕТЕ ПО ЕДНО ЯКО ДЪРВО ЗА НИНОВА РАДЕВ И СИЕ.....!!!@
34
2
 
2
 
! Отговори
Почитател преди 1 месец
Бях ! Щом необмислено и прибързано и ти реши като гербаджиите да плюеш срещу министъра на здравеопазването след толкова очакваното решение за зелените сертификати, не мога да съм почитател. Отблъсна интелигентни и мислещи не само за егоистичните си лични интереси хора. Нареди се до онези кресльовци , които за жалост са болшинство в неуредената ни през годините държава. Разбирам защо го направи...да привлечеш някой гласоподавател от тях . Грешиш. Никой от тези няма да те подкрепи.
33
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Кабинета незабавно да спре и партийните субсидии... това е грабеж :)))
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щях да напиша нещо, но номер 32 ме устройва напълно. Ха - ха.
31
6
 
4
 
! Отговори
БРАВО на НИНОВА преди 1 месец
САМО ТЯ ЗАСТАНА СРЕЩУ БРАДВАТА НА ДОГАН И МАФИОТИТЕ ОТ ДПС
30
3
 
11
 
! Отговори
Зрител преди 1 месец
И тая като я цепна с една дървеница
29
2
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Анонимен 24 Държавата е на самотек.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ехеее, *** още се грее на дърва
27
0
 
15
 
! Отговори
ОТВОРИ Google Earth преди 1 месец
НАД РОДОПИТЕ И ВИЖТЕ ДПС ОБЩИНИТЕ, КАКВИ ОГРОМНИ ПЛОЩИ СА ИЗСЕКЛИ
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сетила се Мара да се побара.Че то от десетилетие е така а не от вчера.Всеки политик,си мисли,че светът започва от него.Да ама НЕ, uguoтu има безчет.Къде е"невидимата ръка"на пазара,дето го регулира.Май се е заела да пълни джобовете на сламени благородници и алчни човечета.Без Държавна регулация,няма популация.Има само смърт и ужас.