За доверието към кабинета: Все още еуфорията следва гражданите

Позицията на българите спрямо казуса РСМ се втвърдява
26 яну 2022 13:21, Анисия Иванова
39

"Президентът започва мандата си с традиционно високо ниво на доверие. Той запази високо ниво и с леки спадове продължи до втория мандат, данните показват, че той остава най-харесваната фигура в България. За първи път от 2009 година доверието към правителството е повече от недоверието", посочи Светлин Танчев от "Галъп Интернешънъл" в ефира на "България сутрин".

Първото изследване за годината на "Галъп Интернешънъл" показа високо доверие към кабинета на Петков и президента Радев.

Още по темата

По думите на Тачев всички социални придобивки вероятно са повлияли на доверието на хората.

"Факторите са много и все още еуфорията от новия кабинет следва гражданите. Цените са едно от основните притеснения при българските граждани. Това е едно от предизвикателствата пред правителството - да се справят с повишаването на цените", посочи Светлин Танчев пред Bulgaria ON AIR.

"Нашето изследване показва, че позицията на българите спрямо казуса РСМ се втвърдява. Хората, които не можеха да отговорят на този въпрос и не знаеха какво да отговорят, се е свил почти двойно. Тези, които смятат, че трябва да бъде допусната до ЕС, но първо трябва да изпълни ангажиментите си към България, преобладават. Тези хора, които биха допуснали РСМ, без да се изпълни някакво условие, са малко под 10%, което ясно сочи, че българското общество няма да допусне такова нещо", смята Танчев.

И завърши, че президентът е водещ сред политическите личности. Премиерът Кирил Петков и министър Асен Василев също получават висок рейтинг, но тепърва ще се следим какво се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Бобчо преди 2 години
Едни и същи тролч ета,едни и същи о порки, не сте интересни на никого,напротив надъхвате нормалните хора срещу себе си, много скоро бибит ко и компания ще са отлетели в небеитието и никой няма да си спомня за тях!
28
3
 
5
 
! Отговори
Ф16 преди 2 години
Разбрах, че според проучването всичко ни е на ред....само Гешев да подаде оставка. Лъжливи крадци и измамници, това са новите управляващи, дори да направите проучване с 99.99% одобрение, пак никой няма да ви вярва, защото е достатъчно да напазарува храна, да зареди гориво, да плати сметката си за ток, вода, парно....за да прокълне всички променящи и настоящи управници.
27
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
през 2013 г. мафията успя да свали ГЕРБ от власт и да си назначи правителство на Орешарски.Само за 11 месеца БВП спадна с 5 милиарда, фалираха и КТБ - още 5 милиарда и се наложи 2-3 г. да говорим за постни пици. Контрареволюцията на предателя радев започна преди 18 месеца, а негови правителства са на власт вече 9 месеца.Ако не ги изритаме още половин година не постна пица, никаква няма да има
26
2
 
6
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Проклинам всички протестъри/платени или заблудени!!!! Вие на натресохте 6 месеца управление на ***, който назначи в нарушение на Конституцията просто киро, а просто киро и кокорчо, техните кумци, любовници и сбиртока от асоциацията им ни докараха до хипер инфлация и липса на бюджет; Просто киро продаде/за без пари/ историята, културата и езика ни на РСМ; кокорчо преди да направи бюджет опапа 9 милиарда за 1 месец, без отчет и обещава корекция на несъществуващия бюджет... Е, това е промяната.
25
2
 
5
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 2 години
Не познавам гласувал за ПП, а мадурките ги направиха първи, същото важи за радев. Дори да приема, че има 15% гласували за тях, не вярвам, че след Промяната на цените 26% от българите подкрепят и одобряват просто Киро, Кокорестия, Спецовия, Октопода, Бойкикев, Чалгаря, Дамаджанков, Фигуранта и червенобузия прокопи. Що ли си мисля, че след 1-2 месеца с камъни ще върнем просто Киро у Канада, Кокорестото у английски затвор, Фигурантов у Славяново; триото, мая, бойкикев, министри и т.н в САЩ и Раша?
24
2
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ако анализирате ще разберете че всички действия на правителството се свеждат до 2: мораториум на всяка управленска дейност, изпълнение на всяка задача поставена от Политбюро на НАТО. Отклонения не се очакват
23
1
 
1
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
аз нямам доверие на никои и затова не гласувах нито вътр нито външната политикае в ред без референдум за нато и ес няма да минем колкото повече се мотаемтолкова по зле ще става скандалите с тези министерства и кадровите решения щеразклатят правителството и то ще падне всеки ден избухва по нещо
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире ходи си, или по-добре ***. Ти си национален предател, подари хилядолетната ни история на "македонците" и бръкна в душата на всеки родолюбив българин. Хвърляш прах в очите на хората с ненужни икономически проекти, които са удобни по-скоро на РСМ. Проклинам те и теб и мелезите, които си създал. България не би могла да издържи още един некадърник да се гаври с нея, обезкървена е. Изчезни, за да и помогнеш!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дето нищо няма да ви вдигнат ами ще ви пратят юнашки да се биете с Русия за да спасявате *** на САЩ или поне ще опитат.Проекта за редукция на населението или поне на интелигентното такова яко върви.Активното мероприятие Ковид не сработи сега ще пробваме комунистическа комбинация от виденова зима плюс мигрантска вълна и война, барем се получи и спрем да им мътим тоталитарната престъпна вода де.
20
2
 
12
 
! Отговори
Какво преди 2 години
Доверие ОСТАВКА - ПРОТЕСТИ ЗА ГРИПА ПРАВИМ НО ЗА ТОК И ГОРИВА НЕ _ЗАЩО ТОЛКОВА ЛИ СМЕ БОГАТИ -от 300 лева сметка преди сега е 1300 и някъква умряла помощ от 80 - 100 лева -измамници и крадци по добре герб отколкото тези ............
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите от ГЕРБ няма как да се изчистят, защото не успяха да станат въобще мутри.Целия криминален контингент беше вече зает и от в момента господстващите мутри от ДС и БКП.Тъй че именно кога ще изчистим тях хайде
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 15 изборите показват едно народа не иска никой от досегашните и не иска и тези новите.Да твърдиш че много те искали със 7 процента подкрепа е просто смешно, имаше време когато Сидеров изкарваше по- голям вот точно.В момента твърдят че в коалиция имали 65 процента подкрепа хубаво ама предвид реалния вот това са всъщност 16 процента. А иначе и на мен ми харесваше повече при ГЕРБ, но реалния резултат от вота е против всички до се досегашни партии, а не за ГЕРБ, за колекцията ПП или нещо друго де
17
11
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Оставка! Това е кабинет на Бойко Борисов!
16
2
 
16
 
! Отговори
каква еуфория бе преди 2 години
*** !? 30 процента инфлация за 3 месеца само,вие за еуфория пишете! Машинките на *** , там е заровено кучето!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Впрочем друг един такъв номер с проучвания, правиш нарочно проучването е място с концентрация на гласоподаватели на дадена партия и изкарваш космически проценти на подкрепа а после твърдиш че такава е в цялото население, същия трик беше и на изборите.Имали 26 процента подкрепа, да ама от 23 процента гласували не от цялото население, тоест реалната им подкрепа, е 6, 8 процента за ПП, а за ГЕРБ е 4,2 процента и другите са вече под лимита за влизане.Пълен виц в стил типична бананова република хмм.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен при Бойко си ми беше добре и не само на мен,сега по не ми е добре,а ще дойде скоро момента когато на всички няма да ни е добре,ама като си избирате комунисти така ще е.
13
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление ако скоро не изчистят мутрите на герб от държавни,фирми,предприятия,министерства,агенции и тн. И не съкратят държавните служителите край с доверието и промяната.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След отстъпването на българската история на "македонците", да не говорим за поведението на петков по време на преговорите с рсм, стана ясно че управлението на това правителство е огромен минус за България. Колкото по-дълго са на власт, толкова минусът ще е по-голям и непоправим!
11
1
 
26
 
! Отговори
абе преди 2 години
кво доверие към тия дето вдигнаха цените и уж вдигнаха пенсиите и заплатите ?!
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доверие?! Ще ви разясня какво им е доверието.Тези проценти, които напълно целенасочено се поставят така, все едно са процент от населението, всъщност са процент от проучването.Тъй като такива проучвания най- често се правят на групи от по хиляда души, 85 процента не е 85 процента от 6,7 милиона а от 1000 души.Същата манипулация направиха на изборите.