Румен Радев награждава с отличия видни български учени

Събитието ще се проведе в понеделник
22 май 2022 22:53, Росен Стойчев
17
Румен Радев награждава с отличия видни български учени
Снимка: БГНЕС

На 23 май, понеделник, от 10.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

За особено значимите му заслуги за развитието на математическата наука и информатиката държавният глава ще отличи с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие акад. Иван Попчев.

Акад. Никола Съботинов ще бъде удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значимите му заслуги в областта на науката.

С орден „Стара планина” – първа степен държавният глава ще удостои проф. Цочо Бояджиев за изключителния му принос в областта на науката и културата.

Проф. д-р Петко Салчев ще бъде отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие за изключителните му заслуги за развитието на системата на здравеопазването в Република България.

За особено значимите й заслуги за развитието на историческата наука проф. Милияна Каймакамова ще бъде удостоена с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие.

Проф. Стоян Караиванов ще бъде отличен с орден „Св св. Кирил и Методий” – огърлие за особено значимите му заслуги за развитието на музикалното изкуство и културата,


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
АЛОУ хубавеца от снимката ти чуваш ли се какви ги ръсиш ве: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ ВЗИМА РЕШЕНИЯ ПОД НАТИСКА НА УЛИЦАТА И ПРОТЕСТИТЕ А да си спомняш кой изкара безделниците на улицата преди 2 години и от улицата поиска оставката на тогавашното правителство.Поне се замисли когато четеш това което са ти написали.
10
3
 
4
 
! Отговори
Мунчо $oro$ преди 1 месец
А MyHeца кога ще награди и своята шефка от Козяк?? Хем му е шефка, хем е и генерал-губернаторка на подмандатния протекторат Bulgaria. Я как хубаво вчера се беше разшетала из София да бърше и чисти стени и улици.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как изпуснахте великите математици-ковиджии от БАНан? Ц-ц-ц-ц
8
0
 
6
 
! Отговори
Комунистическата ... преди 1 месец
Комунистическата жилка и корупционните практики и схеми в действие !
7
0
 
7
 
! Отговори
Насила наука ! преди 1 месец
Подлиз подмаз на крадците . Повече пари за хубавците . Насила наука не се прави ! Наука се прави с желание , а не с пожелания !
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще има обяви "продавам орден", че няма какво да ям.
5
1
 
10
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Защо ли не се казва за какво постижение в науката се награждават тези наши учени?Защото нито един от тях не е направил нищо съществено в науката, явно, освен вероятно това, че е БСПар - не може то така да не се подкрепят БСПарите в тяхното безсмислено, ва.мпирско съществуване в науката и изобщо...БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румен Сертификатов Радев.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
с БАН-ските 'учени' не ти трябват врагове
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакаме новогодишното рецитиране
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой чин са учените?