Донесените от водата дърва в Карловско са за хората, без да плащат

Явор Гечев: На хартия няма нарушения при дърводобива
7 сеп 2022 10:00, Елка Василева
37
Донесените от водата дърва в Карловско са за хората, без да плащат
Снимка: архив, БГНЕС

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да плащат за тях. Това обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев пред bTV.

Още по темата
„Има много спекулации, но никой няма да плаща никакви дърва. Материалът се извозва в складове, определени от кметовете на населените места и след това се разпределя на хората“, каза Гечев. По думите му се очаква да се добият около 10 хиляди кубика.

Той коментира, че в документите за дърводобив не са установени нарушения, но това е на хартия. „Дали това съответства на място, тепърва ще разберем. Всичко трябва да става пред очите на медиите. Щом местните хора имат съмнения за дърводобива в района, ние сме длъжни да се съобразим с тях“, коментира Гечев.

Относно данните, че в района е имало компрометирани диги покрай реката, Гечев коментира, че ще бъдат проверени всички предписания към напоителни системи.

„Нямаме проблем със средствата за обезщетения, но хората трябва да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която трябва да се свърши“, каза още Гечев.

Относно предстоящите през уикенда валежи земеделският министър каза, че се надява природата да ни пощади. „Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един вчера обясняваше как 200 литра на квадратен метър паднали, и как това било НЕВИЖДАН валеж 2 метра. Само за сведение на шефчето, 200 литраа на квадратен метър се равнява точно на 200 МИЛИМЕТРА валеж, което е 20 сантиметра за цялото денонощие. Всяка година у нас се отчитат обилни валежи в порядъка на 200-300 мм. Валежът е напълно очаквано нормален за сезона, просто някой от лакомия изтреби селата под сечищата -областен управител, шеф на горското, шеф на басейнова дирекция, министър Сандов.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаха евтини дърва. Бог чу молитвите им.
24
1
 
4
 
! Отговори
Не ги ща преди 1 година
Да дойдат и да си ги изнасят. Иначе ще искам да ми плащат наем, че държавна собственост се валя в моя частен имот.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е позор ! Оставка и затвор!!!
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тая подигравка сега? Някакви мокри дърва с кал, които реката довлякла в дворовете им, трябва да се радват, че няма да ги плащат ли? Ами да, щото са брак и никой не ги иска! А и за да ги ползват за горене ще трябва да ги чакат да изсъхнат до другото лято... А и някой ще трябва да ги поизмие и нареже, за да стават за горене. Естествено, че ще са за хората! На кой изобщо му хрумна, че трябва да се плаща за тях?!?
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То остана и да плащат.
20
1
 
14
 
! Отговори
Бунтар преди 1 година
баси популизма, ние ти унищожихме къкачта, като изсекохме горите, *** нищо едни мокри глили 1-2 кубика, ще ти ги дадем. Абе хора опомнете се , да изметем тази пасмина. А кмета сутринта се просълзи. Дайте му оскар за цялостно творчество.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като гледам снимката, тази вода направо като резачка реже дърветата. Защо не проверят сечището от което ги е домъкнала да видят законно ли е?
18
1
 
28
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 1 година
Кака КурНелна обеща на хората евтини дърва....даже им ги достави и по домовете....
17
3
 
22
 
! Отговори
Juls преди 1 година
Е нали държавата беше лош стопанин? Помня едни други времена, и тогава имаше проливни дъждове, обаче тарикатите бяха по затворите, вместо да си въртят схемите с местните дерибеи.
16
1
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Държава мащеха. Какво трябваше да плащат за тия дърва ли бе глупци!
15
0
 
29
 
! Отговори
по 40 евро дневни и преди 1 година
на хотел ги изпратете тези хора! Защо за чужденците има, а за наще няма!?
14
0
 
18
 
! Отговори
Пуф преди 1 година
Нагла работа!Да ходят и да заравят глави в тинята,тези некадърни управляващи. В калта,пред наводнените и унищожени къщи ще се греят тези хора.
13
1
 
45
 
! Отговори
Безплатна разруха преди 1 година
Каква наглост! На хората с разрушените домове, тия безплатни дърва излязоха доста скъпо!
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то на хартия никога няма нарушения, те за какво си плащат на великата ни администрация
11
0
 
18
 
! Отговори
дедо преди 1 година
Ако в махлата беше довлекла реката жилязу ..ех какъв живот би настанал!
10
2
 
18
 
! Отговори
тя преди 1 година
Трябва да има наказани ! Времето не е виновно ! Колко им е удобно да винат Господ , че пуснал дъжд!
9
1
 
28
 
! Отговори
тя преди 1 година
На хартия го докарват ,но в гората хората виждот какво "мазало правят "! Сече се безогледно без да се съобрамяват ,че в основата на сечището се намират села ! Определени хора от горското и общината си пълнят гушата , а за държавата -нищо !
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само абразио на тумора бкпгербдпс,би решило проблема. А дървата не че нещо,но като включим щетите,на хората ще им излезе десет хиляди лева кубика,без рязане и цепене. И това отново благодарение на тумора. Абе казано по-просто,видими резултати ,крадене, крадене, крадене и повсеместна мърлящина.
7
0
 
20
 
! Отговори
Общинар преди 1 година
Айде халал да им е, и без това няма как да си ги приберем обратно, па и ефтин пиар шси напрайм, сай6а в умника а?