Включиха шести блок на АЕЦ "Козлодуй" в енергийната система

Блокът бе спрян на 29 октомври след технически проблем
5 ное 2022 22:00, Анисия Иванова
19
Включиха шести блок на АЕЦ "Козлодуй" в енергийната система
Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” бе включен в енергийната система на страната днес следобед.

Блокът бе спрян на 29 октомври след възникнал технически проблем в охладителната система на генератора – неядрената част на блока. След отстраняване на причините, довели до изключването, екипите на атомната централа са извършили необходимите тестове и изпитания съгласно изискванията за безопасна експлоатация.

Направените проверки потвърждават, че всички системи и съоръжения работят нормално, съобщиха от АЕЦ.
Натоварването на шести блок се извършва поетапно, в съответствие с изискванията на технологичния регламент, до достигане на пълна мощност.

Другият енергиен блок на АЕЦ „Козлодуй” – пети, продължава да работи по график.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: АЕЦ Козлодуйвключване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
до от АЕЦ преди 1 година
плюс Надежда Михайлова, тя поема този ангажимент и после ония довършват заданието...
11
0
 
11
 
! Отговори
от АЕЦ преди 1 година
Кривоустата куневица и оня ревливият евреин са виновни за спирането на първите 4 блока на АЕЦ-а. Не искам да напиша какво мисля за тия продажници.
10
6
 
6
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Анонимен 7 А каква страна имахме преди...! Е хеее , мед и масло.Държавата тънеше в мизерия.
9
7
 
7
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До14. В соца енергията за НРБ от Козлодуй бе само 5 до8% . От 1983г. - 1989г Другото е за Сърбия, / тогава Милошевич диктуваше живота на цяла Югославия/ Гърция , Турция. Печалбите отиваха в Москва. България бе колония на СССР без права по в политика, финансови, търговски интереси. Пълна Свобода имаше в спорта , джаза, рока,изкуството, чалгата.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До14. Не е така. При Т. Живков / най големия артист на НРБ/ Козлодуй даваше енергия - работеше на ишлеме. За НРБ се подаваше енергия когато Москва каже. Пак Бяхме най бедни , най крадливи, ай корумпирани / казваше се връзкарство/
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До подаръчно пликче 11. А сега колко милиарда долара е дългът ни, знаеш ли? И преди българите не са мизерствали. Мизерията е сега, в главите на повечето българи. Но ти, явна, имаш предвид само парите.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така нормално щяха сега да работят и първите четири блока, ама ...
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блокът бе спрян на 29 октомври след технически проблем и по думите на енергийния министър трябваше да бъде включен не по късно от 03 ноември, за да не се наруши енергийният баланс. 48 часа закъснение как влияят на баланса? Кажете.
4
4
 
18
 
! Отговори
Колапсираме преди 1 година
Защо нямаме 4 блока а само два? Защо нарязахме блокове които бяха точно след основен ремонт и имаха живот до 2040 година? Колко пари изгуби Българската икономика от това харакири което партньорите ни от ЕС и САЩ ни наложиха да си направим. Сега по договор сме задължени да затворим 40% от ТЕЦ мощностите си в следващите няколко години. Самоунищожаваме се Българи!
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЕЦ-а, даде фира, Чаира се издъни, Цанков камък също, енергийната ни система отива към колапс, а депутатите гледат да си вдигнат заплатите, да си наредят комисиите, министрите и живота, продават ни на безценица. За тях кюлчета и пачки, а за хората само мъка - кредити, липса на здравеопазване и образование, яки цени за храна, горива, жилища, ток и т.н.. Управляващите срината страната за 33 г.
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вместо да имаме два АЕЦ-а и да се печелят пари, вместо това парите ще отиват в Турция. Същата глупост нашите тикви направиха и с газа.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не стаме после, Козлодуйски бряг, бум..