Гешев: Притеснително е как се продава дрога около училища

Налице са притеснителни тенденции
66
Гешев: Притеснително е как се продава дрога около училища

“Налице са притеснителни тенденции, свързани с разпространението на наркотици, най-вече около училища. Във връзка с това прокуратурата по мое разпореждане извършва анализ на досъдебни производства, свързани с разпространението на наркотични вещества”, заяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

“В продължение на повече от месец освен тази организация се създава и координация по места със структурите на МВР за постигане на реални резултати в противодействието на разпространението на наркотични вещества. Вчера разпоредих на административните ръководители проверки на министерствата на вътрешните работи по разкриване на престъпления. В прокуратурата е създадена организация за бързо и приоритетно разкриване на бих нарекъл "нови провинения". В координация с МВР също се пристъпва към повеждане под отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространението на наркотици по дела на производство както в МВР, така и от следователи. В рамките на следващите дни българската прокуратура ще представи данни по повод тези акции. Доколкото ми е известно е разпоредена и специализирана операция на територията на страната. Прокуратурата ще работи върху всички случаи, предоставени от МВР”, уточни още Гешев.

Главният прокурор каза, че във вчерашния ден е разпоредил на административните ръководители активизиране на работата на досъдебни производства в производство, в съдействие и координация с МВР и предприемане на активни действия за привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани достатъчно доказателства по смисъла на чл. 215.

Главният прокурор подчерта, че дали даден представител на дадена институция в държавата харесва или не харесва този, който стои начело на тази институция, не интересува българските граждани.

„Основната цел е взаимодействието на институциите за осъществяване на очакванията на българските граждани. В случая - противодействие на престъпността и защита на българите и на нашите деца“, поясни още Иван Гешев.


66
Още по темата: наркотициИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Казваш че ти пука за това, не мисля. Просто си правиш пиар. Ти сега ли разбра за това или сега имаш нужда да изпъкнеш.
43
0
 
1
 
! Отговори
до Гешев преди 2 месеца
е, и? Направи нещо, властта е в теб. Нали линча е забранен? Или не?
42
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 месеца
Ами вземете най-после мерки след толкова много време От кога знаете как стоят нещата и нищо не правите Стига едни и същи неща се говорят от години Всичко върви толкова тромаво в България, че чак си стоят нещата на едно и също място.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно там са им клиентите. Какво толкова се чуди Гешеф.
40
1
 
9
 
! Отговори
На вашето внимание преди 2 месеца
Най-бавния човек в България откри , че около училищата се продават наркотични вещества !
39
2
 
0
 
! Отговори
Олигарсите преди 2 месеца
му взеха страха на Гешев с тая съдебна реформа и той ги остави на мира и се захвана с улични търговци, шофьори и други кокошкари.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя Шрек докога ще есе прави на ощипана мома ,все едно от някай друг зависи вкарването на дилърите на топло ?
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 40 - Ще вкараш ли 13 годишен за 10 години, особено като са му казали, че ако издъни схемата, ще обесят родителите му?
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н Каскет , притеснителното е че до сега няма осъдени БОСОВЕ за наркотици , явно са под ваша ЗАКРИЛА , ПЛАЩАНЕ ПОД МАСАТА ,... с малко труд , много пари !
35
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Като се сетя, че Брендо в две други държави го осъдиха, а вие го пуснахте, точно сте притеснени :) Барем да ни тъ познаваме :)
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха *** тя Темида е сляпа,вие що сакате?Всички в парламент00,са свързани с всички незаконни действия ,включително и това.То по нощните клубове и по училищата е мазало,ама сега се сетила Мара да се побара.Да не е от вчера това,вече 33г.
33
1
 
13
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Добрютро, каскет :) Какво стана с Митьо Очите :) Само да го върнат турците, само да го върнат турците и...трета година нищо :)
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Акция "Бело" и свинско със Зелуе :D , блажен е тоя който , яде баницата !
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕШЕВ ПРАВИ ПАРТИЯ, ХОРАТА ТЕ ИСКАТ
30
1
 
9
 
! Отговори
Елка преди 2 месеца
Пак са закъсняли с абонамента!!!
29
2
 
12
 
! Отговори
Специалист преди 2 месеца
Притеснително е, че ти си главен прокурор
28
1
 
8
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 месеца
Нали хванахте Бахаров ... какви дилъри...то не останаха!!!
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гешев, това от седмица ли започна.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ама сега ли се появиха продавачи на дрога край училищата, че до сега само обикновения гражданин с кола беше престъпник за гешефта
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
пак ли се почна с кодовите имена като от ерата на бай Цецо физкултурата...Правим PR цирк и после ги пускаме или съдят прокуратурата и печелят абе .... аман и от враг номер 1 Гешко го забравиха стана някъв стожер на закона...