Юлия от "Завърналите се": Дамата, която постига успехи в мъжкия свят

Със солиден опит в енергетиката тя предпочита да работи в родината
22 дек 2022 19:20, Анисия Иванова
36
Юлия от "Завърналите се": Дамата, която постига успехи в мъжкия свят
Снимка: Bulgaria ON AIR

В "Завърналите се" този път Петя Кертикова ви среща с една дама, постигнала успех в изключително мъжкия свят на енергетиката. 

Завършила бакалавърска степен по трансатлантически отношения в столицата на шампанското – Реймс, тя надгражда квалификацията си с магистратура по международна енергетика в Париж. В момента Юлия Вергилова е търговски мениджър в най-голямата частна газова компания у нас и в същото време специализира икономическо развитие в Харвард. 

Със солиден опит в областта на енергетиката, днес тя казва, че нейният дом е България, където вижда неограничени възможности за развитие. 

Реших, че е енергетиката е нещото, с което искам да се занимавам - няма един ден, сходен с пердходния, признава тя.

За третата година от бакалавърската си степен тя избира Швеция, защото иска да разглежда енергетиката през призмата на устойчивостта. А в Азербайджан изследва как се съчетават възобновяемите енергийни източници и природния газ. Завършва магистратура по международна енергетика в Париж, а в момента прави специализация към Харварсия университет във факултета по политически науки.

Въпреки всичко тя е убедена, че България е мястото за нея. Предпочита да остане тук, вместо да продължи отново нанякъде.

"Моето място е тук, тук предпочитам да бъда, имам какво да свърша!", убедена е Юлия Вергилова.

Целият разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Тази млада жена е от онези крайъгълни камъни, които пасват навсякъде. Адски ми хареса комбинацията от политически науки и енергийни източници (в частност газовата индустрия). Дано направи нещо, че да започнем да добиваме природен газ в България - имаме огромни залежи и на сушата, и в района на Черно море. Русия, Украйна, Турция и Румъния добиват големи количества газ от Черно море. Успех!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече като чуя Харвард и имам съмнения.
18
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
а дали случайно са две плевенчанки в репортажа?
17
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
тая ква е на проф. Кертиков?
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само бай *** склададжията си нисли, че който се върне от чужбина не е добре. Да ви кажа има хиляди хора с хубави работи, заплати по над 10 бона и супер живот в родината, а вие дето хем мразите америка, хем мразите върналите се българи сте дребни души.
15
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 1 година
Не е ясно по какъв начин тези 3 г Трансатлантически отношения помагат да станеш след 2 г специалист по енергетика. Все едно се завръща времето на църковното настоятелство над училищата, когато не са се изучавали специалности, а латински, литература, религия. Това е било отречено след Френската Революция и после променено и в Англия с цел обучаване на кадри за индустриалното общество. По какъв начин се е завърнали в образователната система не е ясно.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко деца има ? 0 !!! Ако жените се занимават енергетика мъжете ли да раждат ? Ето това е то родител едно и родител две . Извращенията на евроатлантиците с ценностите.
13
2
 
3
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Добре дошла , но още си твърде млада , натрупай опит и знание ,, не бъди като нашите "шарлатани "" , имаме ги вече многооо в БГ !!
12
4
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Българите сме бедни, защото сме прости и завистливи. Браво на момичето. И за образованието, и за избора и за визията. А вие си грухтете в ***. Русия и прилежащите и губернии си имат нужда от пушечно свинско месо без мозък.
11
1
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
абе прав си , но що не посочи некой друг :)
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реших, че е енергетиката е нещото, с което искам да се занимавам - няма един ден, сходен с пердходния . . . . Първо научете български в редакцията! пердходния сее пише предходния! Явно не можете да обслужвате автоматичната граматика на компютъра! Не разбрах къде, какво и в коя страна е следвала или иска да следва? А изразът - реших, че енергетиката . . . звучи за мен като реших от утре да съм неврохирург и горко им на пациентите! Не прочетох никъде електротехника или физика на енергетичните про
9
2
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
и ти като киро и нинова лягаш и ставаш с Борисов .
8
0
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 година
верно бе , я дайте инфо за родата на това девойче ! а най добре за всички от завърналите се . сигурен съм че ше прочетем интересни неща свързани с бкп .
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая като я гледам се е завърнала мъж
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива разкошни и екзтоични дестинации съм сигурен, че е най-обикновено момиче без никакви връзки.
5
0
 
13
 
! Отговори
сигурен съм преди 1 година
всички тия завръщащи се преуспели са деца или внуци на кадри на бкп , по някое време влизат в политиката за да си вземат властта . разбира се не е задължително да са в редиците на бсп .
4
1
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
успяла , преуспяла , но се върнала в България !
3
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България жените са по-умни от мъжете. Говоря от личен опит. Така че леко с епитетите. Що се отнася до красотата, то па вие да не сте много убави. Арно си е девойчето. Не я познавам лично разбира се. Но тя не е някакъв единичен случай,има много жени вече завършили навън и ръководещи големи компании в България.Иначе разбирам мъжката "логика" в България - "щом е жена не става". Аз съм мъж, но винаги ме е учудвало как така жените в България са като цяло по-умни от мъжете.Има и умни мъже, но малко.
2
3
 
11
 
! Отговори
мда преди 1 година
стигнах до Харвард и спрях , сетих се за шарлатанина лъжец киро .
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От школата на шваб