Тапи на Владая след Гергьовден - ремонтират пътя София- Перник

Ремонтът ще продължи 6 месеца, движението е с 50 км/ч
24 апр 2023 17:37, Стела Стоянова
12
Тапи на Владая след Гергьовден - ремонтират пътя София- Перник
Снимка БГНЕС

Ремонт на пътя София - Перник започва след почивните дни около Гергьовден. Предстои укрепване на свлачището при Владая и движението ще се осъществява двупосочно в една лента със скорост до 50 км/час, съобщи АПИ.

От Агенция "Пътна инфраструктура" се извиняват за тапата, която ще се образува след 9 май и ще продължи 6 месеца. Проектът се финансира чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет. Днес бе подписан протоколът за откриване на строителната площадка, уточняват от АПИ. За изпълнение на необходимите строителни работи се налага да бъде ограничено преминаването в лентата в посока София и трафикът ще се осъществява двупосочно в лентата за Перник.

"Ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване. С изпълнението на укрепителните дейности ще се спре свлачищният процес, възникнал от интензивните валежи през 2015 г. За целта ще бъде изградена пилотна конструкция от стоманобетонова опорна стена, габионна конструкция, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се постави и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възстановяване на пътната настилка, почистване на съществуващите отводнителни съоръжения и изграждане на дренаж", допълват от АПИ.

Изпълнител на обекта е „ИСА 2000" ЕООД. Договорът им е за 4 994 010,52 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пи Ес Консулт" ООД. Стойността на техния договор е 66 600 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде на „ГЕОКОНСТРУКТ" ООД, а договорът е за 1200 лв. с ДДС.

Общата стойност на проекта е 17 815 006,80 лв. с ДДС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
НЕ СЕ ЛИ ЗАТВОРИ НАПЪЛНО.НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ,САМО КЪРПЕЖИ !!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пак ще се крадат пари за ремонт!
8
1
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Трябва да си ***, за да не ползваш магистралата, д кнаваш през Владая
7
0
 
2
 
! Отговори
е па малко бре преди 1 година
Тапата ще продължи ШЕСТ МЕСЕЦА!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може подобни трасета да се ремоонтират по 6 месеца бе, вие луди ли сте?! 2-3 седмици максимум, ако трябва ще се работи денонощно, но 6 месеца ремонт ...
5
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Добре че е ЕС да ни оправи пътищата... обаче само с пари не става... трябва и някои да работи... вижда се че не се спояваме с последното... май и европейски фирми и работници трябва да дойдат... но тогава копейките ще ревнат че "застраваша се българския интерес" - сиреч келепира и далаверата.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо което може да се свърши за 6 дена *** я върши 6 месеца,същото като стеснението което измислиха на кръстовището на Цар Борис и Околовръстното,едни релси на двете платна ще ги правят до лятото.Ама нали трябва да симолираме дейност и да освояваме паричките от ЕС.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А предстои и ремонт в Княжево, на трамвайната линия в средата на улицата. Там ще има горе-долу по половин лента в посока. Само казвам...
2
1
 
8
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Цялата работа на Цъpвyлю е такава, зимата не му се работи и като се стопли се сеща да ремонтира (ако това некадърно изпълнение може да се нарече ремонт) точно когато плъзва трафика. Във Франция няма зима няма лято и се работи през нощта, в Англия също, но Цъpвyлю е мързелив и калпав ..
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не подранихте ли малко с фейковете