Агнешко между 20 и 24 лева за Гергьовден

Защо македонското е по-евтино?
28

Дни преди Великден цената на агнешкото тръгна нагоре, как ще бъде за Гергьовден?

"Няма индикации за подобна ценова политика откъм овцевъдите. Предполагам, че и в магазинната мрежа цената ще се успокои, между 20 и 24 лв. е, това, което наблюдавам. Това е масовата цена, която се предлага за цяло агне, съответно и за плешка", заяви съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев пред Bulgaria ON AIR.

Според него потребителят иска да купува българско, само че някои търговци възлагат на непочтени кланици и извършват заблуда.

"Видяхме го преди Великден, над 30 тона агнешко беше забранено", припомни гостът.

Всичко това става под очите на контролно лице, каза съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и допълни, че всяка държава, извън ЕС, продава по-евтино.

"Това е и с украинските стоки. Българинът отстъпва от ролята си да предпочита и търси българското. В един момент купуваме македонско агнешко, утре българските производители ще спрат да произвеждат животни, яйца, месо... Превръщаме се в консуматорска нация. Ако това е целта - да, това е пътят", коментира гостът пред Bulgaria ON AIR.

Агнешкото месо е на една цена, каквато е в целия ЕС, увери Караколев.

"Ние спазваме едни и същи регулации, получаваме сходни плащания. Затова работим на единен пазар. Република Северна Македония не спазва много от регулациите. Това влияе на по-евтината цена, тя не се дължи на друго", обясни съпредседателят на НОКА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: агнешко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Я...по веригите колкото искаш,но не можеш да,си купиш 1 килограм или килограм и половина ,опаковки по 3 ...4 кила и смятайте колко че струва)
24
1
 
0
 
! Отговори
КойНеСкачаЕчервен преди 11 месеца
Преди повече от четвърт век СДС--Шаййата изяде всички стада, даже не остави за таназлък."Кой не скача е червен" Помните ли!?Наскачахте ли се,а!?
23
0
 
1
 
! Отговори
Александрова преди 11 месеца
"Агнешкото месо е на една цена, каквато е в целия ЕС", увери Караколев. А защо заплатите и пенсиите не са като в ЕС?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На който не му харесват цените на храните- де си ги произведе сам! И аз като отида на зъболекар за едно зъбче ми вземат от 50лв нагоре.
21
0
 
3
 
! Отговори
Умник преди 11 месеца
до умника, търговец до търговеца, спекулант до спекуланта. И отгоре - власт.То човекът си е сбъркан откакто се появяват търговци, адвокатчета и политици, но в тая територия от нас обитавана, няма нищо по-сбъркано от начина на мислене.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви ли глупости се изнаслушав за македонското иагне . Ако не беше одгледано согласно еу норми и стандарди ке го купуваа ли во Италиа , Хрватска , Грциа .....Оваа година имаме извоз и за Нов Зеланд и ОАР ....
19
0
 
13
 
! Отговори
- преди 11 месеца
Това "лице" ли представлява овцевъдите? Жалко за тях! Агнешко НЕ е належащо да се яде - отдавна хранителните навици на българина се промениха и днес всеки ден яде месо, а някога не е било така и да се заколи агне е било СЪБИТИЕ. Сега е просто бизнес за пишман председателите на овчарски асоциации!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бонго говори за Африка споко
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бонго, сигурно купуваш от крадците на агнета и овцце. Цена от 5-6 евро за агнешо в Англия или Германия няма как иначе да я има. Това не ти е пилешко или свинско ит макрохерма на няколко етажа.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
не ми харесва това месо , вкуса му не е много добър . то затова не се и яде другаде по света освен в страните от бившата османска империя
15
6
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
20 лв????????В Англия и Германия е 5 до 6 евро или паунда кгКолко процента е надценката?????
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лъжат
13
0
 
8
 
! Отговори
ха преди 11 месеца
днеса не спират да трият коментари , това им е запазена марка !
12
0
 
8
 
! Отговори
На дъртия коч преди 11 месеца
Има овчо . Има и агнешко от коч. Намирисва на дърт коч ама е на промоция.
11
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
къде е макед агн месо нали се сривали цените от укр внос къде са тези сринатицени стига сте писали прос-то-тии по медиите никои не ви вярва
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ден година храни. В държавата на Боко и Коко така ще е.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При 400+ милионен свободен пазар,призивът да купуваме българското,без да гледаме цена и качество,е опит на някой да оправдае своите нерентабилност или жажда за бързи печалби със сбъркан шовинизъм!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
вчера при нас агнешкото беше 7 евро....еднакви цени в България и Европа....!!??? Абе мижи,да те лажем и да пълним свойта гушка!
7
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 11 месеца
Не се...блъскайте и пререждате,агнешко има за...всички по избор.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ааааа тея цени агнетата ши станат дърте овце!