Нови правила за шофьорските изпити от днес

Таблет задава маршрута
15 май 2023 16:52, Стела Стоянова
17
Нови правила за шофьорските изпити от днес
Снимка БГНЕС

От днес, 15 май, влизат в сила новите правила за шофьорските изпити, съобщава БНТ.

Едно от най-значимите изменения в тях е това, че маршрутът по време на изпит ще бъде задаван електронно от навигация. До този момент това се правеше от изпитващия член на "Автомобилна администрация".

Председателят на комисията ще влиза на изпит с таблет, в който са вкарани предварително различни маршрути. Преди започването на изпита, кандидатите за шофьорска книжка ще избират на случаен принцип трасето, по което ще преминат. Докато трае самото пътуване, насоките ще бъдат задавани гласово от устройството.

Промените се предвиждат и при изпитите на листовките, като там ще има вече и интерактивни клипове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека да отпаднат изискванията за 10к.л и.те ще взимат, книжки редовно и няма да има птп ате си купуват книжки и дипломи и ище умираме всеки ден по времето на Живков нямаше тапя за книжки и хората си взимаха.редовно а сега ги купуват и птп всеки ден
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До след взимане на - това би било терор! Аз и мои връстници навремето не сме имали изобщо кой да седи до нас, но нито аз, нито никой от познатите ми взели книжка по мое време не направи ПТП. Проблемът е в днешната разюздана младеж, на която трябва да се сложат безкомпромисно юздите, без значение чий човек си.
13
0
 
10
 
! Отговори
... преди 11 месеца
като цяло закони може и да има! Но пък наказанията са никакви! и даже и да има наказание то е условно! спомням си преди 4-5г като четох, че имало "шофьори" с по 30000-40000 не платени глоби! И си викам и ко като имаме закони! Сега гледам и тоя убиеца на Милен Цветков! има снимки с него по дискотеките! А се води домашен арест! Бе даже и изпит по ядрена физика да сложите на шоьорския изпит! пак ше имате платени книжки! щото НАКАЗАНИЯ НЯМА У ТАЗ държава!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И това от какъв зор решиха да го въведат?
11
2
 
10
 
! Отговори
след взимане на преди 11 месеца
книжка, две години до теб да бъде водач със стаж над пет години и без право да се кара по магистрала и колата да не е повече от 1.1 литра и 75к.с. така трябва иначе с по на два месеца с книжка и после какво правиш в канавката?
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Върнете полигоните там ще разберете че давате книжки на неадекватници. По времето на бай Тошо на полигона всеки втори беше скъсан. По негово време излизаха истински водачи а не джигити.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дори с таблет и случайна навигация пак може да се налучка. Трябва да се увеличи качеството на подготовката.
8
2
 
2
 
! Отговори
АААААААААААААААААААА преди 11 месеца
КАМЕРИ И ПРИ ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ВЕДНАГА ГЛОБА ОТ ЗАПЛАТАТА АКО НЕ РАБОТИ ЩДА ГИ ОТРАБОТИ ГЛОБАТА ДА Е ЕДНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази навигация да не прати изпитвания в насрещното, абе там където трябва да заместите КАТ с камери нищо не става сега даяджията с навигация замествате, *** в този трафик ще направите ПТП-та с всеки втори на изпит.
6
0
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 11 месеца
Да не говорим, че объркването на маршрута, не означава липса на умения, по скоро трябва да е важна крайната точка и начина на шофиране до нея
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кажете по новите правила колко са парите, които трябва да се дадат на изпитващите, за да се вземе книжка. Това е по важно
4
1
 
17
 
! Отговори
Дзивко преди 11 месеца
Дори аз като опитен шофьор имам проблем с навигацията в градска среда, кат каже завии след 200 метра и ако има междублоково пространство, спокойно може да сбъркаш пряката
3
0
 
10
 
! Отговори
Т.е. намеквате, че преди 11 месеца
маршрутите се заучават? Дори да е заучен един маршрут пак може да се издъни ученика. Катастрофите, които стават всеки ден на едно и също място в големите градове, участват шофьори, които всеки ден минават по един и същи маршрут, за да отидат на работа и съответно да се приберат обратно. Трябва да измисли друго, което да пречи на надрусаните и пияните да се качват в колата, тъй като това не е нещо, което се научава на шофьорски курсове.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей и сега в Дупница как ще изкарват допълнително за лесен маршрут?
1
1
 
26
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Върнете 20 учебни часа на автополигон. Също така шофиране в дъжд, сняг, нощем и на магистрала по време на учебния курс.