"София Прайд": Не получаваме приемане и обич, не срещаме разбиране

Дъждът и лошото време не уплашиха участниците
Обновена: 17 юни 2023 16:43 | 17 юни 2023 16:37, Анисия Иванова
662

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Започна тазгодишното издание на "София Прайд". Дъждът и лошото време не уплашиха участниците в инициативата, които се събраха в парка до паметника на Съветската армия в София, съобщи БНТ.

Участниците в проявата претендират, че празнуват семействата във всичките им багри и се обявяват против омразата, дискриминацията и неравенството.

Според тях много по-често от останалите представителите на ЛГБТИ общността не получават приемане и обич у дома и не срещат разбиране и подкрепа от околните.

"За съжаление, много по-често от останалите, ние, нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората не получаваме приемане и обич у дома, не срещаме разбирането и подкрепата, за които всеки човек копнее", казват организаторите на инициативата.

По думите им като граждани и представители на гражданското общество от години те работят за създаването на по-приемаща среда, но институциите и властимащите продължават да затварят очите си за неравенствата в българското общество. До последно маршрутът на гей парада се пазеше в тайна от съображения за сигурност.

Паралелно с тяхната проява в София се провежда и Шествие за семейството в защита на традиционните семейни ценности и за дългосрочна държавна стратегия за справяне с демографската криза.

И двете прояви протичат мирно. Полицейското присъствие е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


662
Още по темата: СофияСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТЕЯ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
449
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съсипвате морала на децата ни, га..дове ! Аз ходя ли да парадирам пред вас че съм хетеро. Те ви Европа , те ви европейски ценности. После се чудете защо никой не иска да работи
448
2
 
31
 
! Отговори
Ху Кеърс преди 10 месеца
Това го правят да дразнят.
447
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой не ви приема, бе ревльовци ??? От вас се иска само да не се жените и да не си развявате клит*орите на публично място!
446
2
 
33
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 10 месеца
Ако си бяха седяли мирно нямаше никой да им обръща внимание. С това тяхно поведение само настройват психично здравите хора срещу тях.
445
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Анатема.
444
2
 
20
 
! Отговори
:)))) преди 10 месеца
На тия им трябваше само една по-яка пиратка!Нищо повече!И след това щяха да ги събират поне една седмица!
443
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От снимките е очевадно, че на този т.нар. прайд е пълно с ДЕЦА под 18 години. Да се възмущаваме къде са институциите и защо не се намесват, е безсмислено. Чиновниците, институциите, ДЪРЖАВАТА вече са в кюпа и са на СЪЩАТА хранилка, от която идва финансирането, организирането и налагането на "новото нормално". Така че от тях съдействие и адекватна реакция да не очакваме. Последната надежда са НОРМАЛНИТЕ хора, които се самоорганизират в протести като това за семейството.
442
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брейййй, няма оттърване от тая отврат бе! Тия по- нагли и от веганите даже. Докато не съобщят на целия свят с кого си го слагат немогат да мирясат. Ахде къш обратно в дупките откъдето изпълзявате, и да слушкате. Ако слушкате - може би догодина пак. Аок НЕ слушкате - Догодина пак, ама тоя път БЕЗ охрана от полицията! И ще бъде наистина мнооооогооо по- интересно без полицейска охрана.
441
33
 
4
 
! Отговори
Ходих на прайда преди 10 месеца
И беше готино като всяка година
440
25
 
4
 
! Отговори
Прости келеши преди 10 месеца
Тука някви подобия на хора сипят такива смешки че ми става ясно едно : Вие май сте прикрити гейчета
439
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това което виждам на снимките, са изкривени, деформирани хора и някакви объркани девойчета, които явно смятат,че са така са много оригинални и авангардни. А всъщност сами по себе си хомосексуалните са най-скучните и банални хорица на света. А права им се полагат точно толкова, колкото на всички.
438
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха, те мразят всички, които не са като тях, а искат обич и разбиране.
437
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вярно ли, че Кокорчо, нашият Герой!, е бил маскиран като пинчер на парада?
436
2
 
26
 
! Отговори
Еххх преди 10 месеца
Прайда е за животните ,явно тия животни искат да се разкарват голи по улиците
435
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да се натъкмиш и да се появиш на светло така, както повечето същества от снимките... вариантите са два: 1. нещо яко е объркано в теб от Майката-природа или обстоятелствата, и 2. заплащат ти добре за актьорска игра. Най-вероятно, на т.нар. прайдове има и от двата вида.
434
1
 
27
 
! Отговори
случаен преди 10 месеца
Ако не се натрапвате на хората , не парадирате нагло и поведението ви не е предизвикателно, повярвайте, никой няма да се интересува от вас! На никой няма да му пука за вашите сексуални предпочитания, ако не ги завирате гръмогласно на хората е очите и не вредите на никого, в т. ч. и на деца! Обич и любов трябва да се заслужат. Те не се дават априори на всеки срещнат. От вас и поведението ви зависи да ги получавате в разумни граници.
433
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Клетите същества от снимките... толкова да не могат да се усетят как ги обработват и вкарват в употреба. Е да, ако можеха да схванат истинските цели и технологиите за постигането им, нямаше да са там.
432
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези от парада ще ги пращат да се бият срещу руснаците! Браво на Парада.
431
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не дразнете хората като демонстрирате публично недъга си.

Спонсорирани публикации