Пътищата, по които се движим: Гонки, катастрофи, занемарени ремонти

Част от сигналите в платформата в Helpbook.info
12 сеп 2023 20:30, Анисия Иванова
33
Пътищата, по които се движим: Гонки, катастрофи, занемарени ремонти
Снимка: Helpbook

Парламентът прие на първо четене важни изменения по четири законопроекта в Закона за движение по пътищата, като въведе нови промени и санкции.

Във връзка с това, в платформата на Helpbook.info получихме сигнал с предложения за засилване на сигурността по пътен участък в София: "Всяка вечер по бул. „Черни връх“ в частта около кв. "Хладилника" се случват гонки и преминават шофьори с безразсъдна скорост в нарушение на ЗДвП. На всичко отгоре тези автомобили нарушават и общинските норми за шум. Бул. "Черни връх" няколко пъти вече става сцена на тежки ПТП. А сега започва учебната година и улицата се пресича ежедневно от все повече младежи и ученици. За да запазим техния живот, предлагам районният кмет да подаде сигнал в СДВР отдел "Пътна полиция".

1) да се засили полицейското присъствие по булеварда (особено след 20:00ч., когато става тъмно и липсата на интензивен трафик създава предпоставки за по-висока скорост)
2) полицейска акция "Шумни МПС-та" - нека служителите на отдел "Пътна полиция" спират и тормозят всеки шумен автомобил или мотор
3) Може би е добре да се постави "легнал полицай" пред магазин Lidl на бул. "Черни връх“ 66."

Друг наш потребител също е изпратил предложения за осигуряване на безопасността в близост до училище в район „Младост“: "Пешеходната пътека пред централния вход на 145 ОУ Симеон Радев не е достатъчно повдигната и не ограничава скороста на автомобилите, които преминават оттам. Шофира се прекалено бързо, а паркиралите коли на платното пречат на видимостта на шофьорите. Останалите пътеки също са прекалено полегати и не ограничават скоростта. Неравностите трябва да се повдигнат повече и от двете страни на пешеходната пътека трябва да има колчета, за да не се паркира непосредствено до нея и да не пречат на видимостта на шофьорите.“

В район „Лозенец“ пътна настилка е оставена в безобразно състояние и създава предпоставки за ПТП и контузии на преминаващите. Ето какво пише в сигнала: „Преди месец беше извършен ВиК ремонт на ъгъла на ул. Банат и ул. Русалийски проход. При ремонтните дейности бяха нарушени целостта на пътната настилка и тротоара. Въпросните щети все още не са оправени. Паветата, изкъртени от пътната настилка, все още стоят на тротоара (видно на снимките). Скоро тези павета или ще бъдат откраднати, или ще бъдат засипани от сняг. Гражданите в района сме възмутени и очакваме ремонта на пътната настилка да бъде довършен в най-кратък срок.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абсолютна и повсеместна наглост. Селяните прииждат в София, като си мислят че тука е рахат, всеки си прави каквото си иска, лудите не ги прибират в лудницата, престъпниците ги галят с перце, защото да не им се нарушат правата. Законите са остарели, не се прилагат, глобите не се събират. Гледах един по телевизията с глоба 1000 лв., ревеше вие луди ли сте, много пари са това...а като караш с двеста може, но да си платиш не.Липсва софийското жителство и милицията....тогава да ви видим селяци ....
28
1
 
3
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 7 месеца
На некомпетентното и корумпирано правителство!
27
0
 
3
 
! Отговори
След 12г герб преди 7 месеца
В изостаналите африкански държави е така.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Управление на коалицията ДПС-ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ, а в София на ГЕРБ и СДС.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гонки, катастрофи, занемарени ремонти, дрогирани, пияни на пътя...управление на ПП,ДБ.
24
1
 
7
 
! Отговори
Трактора преди 7 месеца
Само Валерката Симеонов като блъсне някого ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ като тази не споменават нищо, а корумпираните милиционери удобно забравят да му направят проби!
23
0
 
4
 
! Отговори
Превърнахте преди 7 месеца
България в гето и всички имате принос в тва
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бате, никога пътищата в София не са били по-трагични отколкото сега, ти заеви. На овча купел ремонта релсите пак подскочиха и се минава през тях като на офроуд. Дясната лента на Цар Борис ако карат към Пирогов някой спешно - та той дори ще си умре в линейката от тия криви павета. Жълтите павета отново са ги наредили трагично дори във вече откритите ремонт на ремонта участъци. По Шипка се минава все едно е калдъръм от едно време. Крайно време е еваните павета да остават в миналото - 2023г. сме.
21
0
 
7
 
! Отговори
BG лукс преди 7 месеца
Нова некачественно тухларка в престижен квартал без място за паркирате с прекрасен изглед към съседа в съседната такава.
20
0
 
7
 
! Отговори
2023Мутрите са в преди 7 месеца
Униформи.България е Gangsta Paradise.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Луксозните квартали, а всъщност са презастроени дупки с разбита инфраструктура. Иначе брокерите ги пишат лукс.
18
0
 
8
 
! Отговори
АСАВ преди 7 месеца
И корумпиран ушев се крие в храстите с триногата на хранилките където нереално е навалена скоростта и знак няма даже за да рекетира българите
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нема гонки. Това хич не е вярно. Никой не се гони. Карат по- ентусиазирано момчетата. Около булевардите винаги е шумно. Не знам какво сте си мислили, когато сте си купили апартамент с изглед към булевард.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Честита Промяна!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама ние по пътища ли се движим?Щото това,което виждам около мен не ми прилича на пътища.Моята улица не е асфалтирана от Тошово време.От тогава не е и мита.А е само на 5 минути от центъра на София.Но пък си имаме кметица слънце,която много обича да се снима с каска на главата в строежа на поредната метролиния.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 7 месеца
Верно ли не може да бъде 3 години промените строят усилено рай е вече тук моля ви промените ви го казват
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е толко зле, трябва по-позитивно да се гледа на нещата и верно тоя дето го каза това едно време само хубави неща му се случиха.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Половин Варна е без вода цял ден, а мисерочките мълчат...
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На бул.Владимир Вазов и Ботевградско шосе също има безумни гонки.Полицията спи ли,или не и дреме?Може ли държавата да е безсилна срещу безумците на пътя.
10
0
 
6
 
! Отговори
Глупости на търкалет преди 7 месеца
. . . занемарени ремонти? . . . . Ти занемарен ли си? Няма никакви ремонти за да ги занемарят!

Спонсорирани публикации