Росен Костурков: Протестите са със силна политокраска

Няма никаква опасност за зърнопроизводителите от украинския внос
19 сеп 2023 12:53, Стела Стоянова
58
Росен Костурков: Протестите са със силна политокраска
Снимка БГНЕС

Принципно подкрепям правото на всеки да протестира. Аз самият съм участвал в протести.

Това каза пред Нова телевизия зам.-председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Росен Костурков в отговор на въпрос дали одобрява недоволството на земеделския бранш. По думите му обаче „тези протести в голямата си част са инспирирани от политически мотиви и имат силна политическа окраска”.

Костурков посочи, че страната ни произвежда два пъти по-малко слънчоглед от количествата, които са необходими на преработвателите. „Не е редно тези преработватели да остават без суровина”, смята зам.-председателят на ресорната комисия в НС. Той допълни, че Украйна е впрегнала цялата си мощност да преработва слънчоглед, което означава, че нямат големи количества за износ.

Още по темата

Производството на зърно у нас, твърди още Костурков, е четири пъти по-голямо от потреблението на страната. „Няма никаква опасност за нашите зърнопроизводители от внос от Украйна”, каза депутатът от ПП-ДБ. Той призна обаче, че действително съществува проблем с вноса на сухо мляко в България, както и на пчелни продукти. Там можело да се договорят квоти за внос.

Тежка селскостопанска техника блокира един от входовете на София днес. Към 8 часа на бул. „Ботевградско шосе” има около 400 трактора, а колони все още пристигат.

„До 10 ч. всички машини и хора ще са се събрали. Протестът върви по план - вчера бяхме по места, днес се събираме, ще уточним със Столична община как точно машините ще влязат към центъра - маршрут и часове, заради протеста на синдикатите. Има сигнали от животновъди, че има проверки, които са ги забавили. Полицията осигури все пак безопасността на пътуването и нямаше инциденти. Докато уточним маршрутите на тракторите, те бяха спирани”, каза Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Той коментира и изказването на Николай Денков, че протестиращите се държат като терористи: „Ако премиерът иска да се извини на сектора, може да го направи. Не отива на академик да говори за толкова структуроопределящ сектор. Утре в 10 ч. ще бъдем на центъра на София, ако няма друго развитие. Докато не стигнем до разбирателство, продължаваме да протестираме”, каза Проданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
7
 
! Отговори
апя си ушите преди 7 месеца
Абе не само политокраска, и извънземните също са замесени! Също и ретроградния Меркурий! Изобщо цялата вселена е решила да саботира чудничкото правителство! Да се чудиш какво не му харесва?
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И децата в забавачницата знаят, че инициатори на тези "протести" са копейкаджиите на Фигуранта и Копейкин.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко стотинки се плаща на платен фермер за присъствие на протест?
23
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко стотинки се плаща на платен драскач, за всяко плюене срещу фермерите?
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аман от опити на политици да оправдаят наличието на протести с нещо друго освен с погрешно взетите от тях политически решения и с тоталната им абдикация от защитата на родното производство
21
3
 
6
 
! Отговори
Ме преди 7 месеца
Абе да прибират тракторите и да вадят бентлитата.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя плюе бранша, за който отговаря ??? Да даде оставка незабавно като член на комисията по земеделие ! СРАМ за него е тая позиция
19
6
 
7
 
! Отговори
Бах мама му. преди 7 месеца
Как стана така че всички се организираха да протестират по едно и също време ? Зърно производители , животновъди , енергетици , миньори ,синдикати и още ще се появят.Това смърди на политически преврат.Радев не успя с *** , но сега вероятно протрива доволно ръчички .
18
7
 
5
 
! Отговори
Бенчо Ройса преди 7 месеца
Зърнарите - врагове на народа!
17
1
 
8
 
! Отговори
Убре преди 7 месеца
А за внос от Русия какво ще каже кОстурката .?
16
9
 
4
 
! Отговори
CASUS BELLY преди 7 месеца
Вън от СОФИЯ ДС Путин хуйловски метежници на Румен Пригожин!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 7 .. Зозо, победителя взима всичко...
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
защо не?!... щом и решението на министерския съвет е със силна политокраска...
13
5
 
9
 
! Отговори
Артьом преди 7 месеца
До ЗозоСамо копейки и всякакви руски неща са ти в главата. Ти си обсебен от Русия и руските неща. Това не е добре.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ти да видиш значи поляците, румънците и другите които отказаха укрозърното са със силно путинска окраска.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сравнете качеството на хлябът от преди 89-та с днешния. Колкото повече земеделци се навъждат толкова повече качеството пада. Ядем техните пестецидни б0клyци пълни с глутен а искат да им се плаща като за първо качество чиста храна.
10
6
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 7 месеца
"Росен Костурков: Протестите са със силна политокраска" -- Такааа ли??? Въх, ти да видиш! Ми с/у Борисов какви бяха? Шкафчета-мафчета, Барселони-марселони...Кво доказаха? Фалшкомпромати, но това е политиката. Политически са, ти какви искаш да са? За балетното изкуство ли? Само че ББ веднага се разбираше с тях на кафе в МС, вие сте пълни аджа-мии.
9
2
 
10
 
! Отговори
Костурков, преди 7 месеца
депутат си,би трябвало да си малко повече интелигентен,да знаеш,че политиката е концентриран израз на икономиката,те са неразривно свързани,ерго,навсякъде има политика(освен за вас там,където няма печалба не се слагате).Значи с тъпите си решения,които не почиват на икономическа обосновка,а ги вземате защото така са ви наредили големите братя,вие уронвате всячески икономиката ни,затова заради вас, некадърници такива сме на това дередже.Отвратителни политици!
8
0
 
17
 
! Отговори
А Росен Костурков преди 7 месеца
без политическа окраска ли е? Питам от любопитство.
7
3
 
18
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Заради вашата продажна политика и предателство докарахте България до тук.