МВР задържа 26 шофьори, качили се зад волана пийнали

Съставени са 590 фиша и 122 акта за административни нарушения
1 окт 2023 18:39, Анисия Иванова
17
МВР задържа 26 шофьори, качили се зад волана пийнали
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден от полицията са установени общо 26 души, качили се зад волана след употреба на алкохол - 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Под въздействие на наркотици са засечени да шофират осем водачи, а един е отказал тестване.

Общо 8167 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 224  водачи и пътници. Съставени са 2000 фиша и 567 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2300 моторни превозни средства и 2591 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 590 фиша и 122 акта за установяване на административни нарушения. Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: алкохолМВРшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ченгетата са за прибиране, не хората.
11
0
 
0
 
! Отговори
Дрогари в нс преди 7 месеца
Да тестват на входа на НС, асен василев най-вече.
10
0
 
1
 
! Отговори
Извънземен Дъновист преди 7 месеца
нямам къща(дом),нямам кола,нямам шофьорска книжка,нямам ниви и имоти,нямам социална осигуровка(пенсия),нямам здравни осигуровки...и още много неща нямам.Трябва ли да ми пика за някой или нещо в тоя балкански нужник???
9
0
 
2
 
! Отговори
Германия легализира преди 7 месеца
всякакви леки дроги. Други държави я следват. На Запад вече да караш пиян или надрусан не е престъпление дори. Разминават се с по някоя точица взета и си продължават пак. Положението е пълен морален разпад.
8
2
 
1
 
! Отговори
Бивш от МВР преди 7 месеца
Само така, блюстители на обществения ред! Смачкайте всички нарушители! Поздравявам ви! Във Вашите ръце е сигурността по пътищата на всички български, а и чужди граждани, които участват в движението! Бъдете смели и безкомпромисни към всички, позволили си да седнат пияни зад волана! Тези хора заслужават само едно - затвор!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бледоликите от телевизията от рано сутринта пускат реклами на огнена вода,райски газ и трева.Как искате да няма зависими?Карат пияни и дрогирани,защото иначе абстиненцията ги тресе.Бледоликите искат местните индианци да се самоунищожат по пътищата.
6
1
 
1
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Да живей Ракийкатъ, единствения балсам за душатъ! Ами неделя е, бе, до го е..., грех е да не удариш по една-две ракийки..., че, ако изтрезнее тоз народ, глави шъ фърчът, ей...!!!!!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ефектът от мерките е, че няма ефект. Народът си кара, както е свикнал - пийнал.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нивото на хората падна много драстично,от доста време вече е по лесно да си *** идеградирал ***, отколкото да останеш Човек.
3
0
 
4
 
! Отговори
Фитьо преди 7 месеца
Извадил съм късмет,че чак сега пия зелевата си чорба и няма как да съм шофирал преди да я изпия
2
3
 
6
 
! Отговори
HAH преди 7 месеца
До ЧужденецAAAAA,не си прав, моята за 2 дена вече 3 пъти ми я вземат.След час им се обаждат и ми я връщат.И я пак си карам пиян
1
5
 
13
 
! Отговори
Чужденец преди 7 месеца
Странно не се говори вече за конфискувани коли на пияници. Или както всички в Бг - всяко чудо за 3 дни... Те затова в Бг нищо не е като за света..