Спектакъл като терапия в подкрепа на жени, преживели домашно насилие

Той ще се играе на 28 и 29 октомври 2023 г. в София
Обновена: 17 окт 2023 15:58 | 17 окт 2023 15:57, Александър Попов
4
Спектакъл като терапия в подкрепа на жени, преживели домашно насилие

На 28 и 29 октомври 2023 г. в ОКИ Културен дом – Красно село ще бъде представен имерсивният пърформънс БЯЛ ЛИСТ - заключителна част на интердисциплинарния социално-артистичен проект със същото заглавие на сдружение Глобал Вижън Съркъл в подкрепа на жените, преживели домашно насилие.

Имерсивният (потапящ в действието си) пърформанс БЯЛ ЛИСТ, в който публиката влиза индивидуално, лично се среща и взаимодейства с артистите, е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.

Проектът БЯЛ ЛИСТ включва различни етапи и дейности за използване на изкуството като терапевтичен метод и инструмент за себеизследване, овластяване, творческо изразяване и грижа за себе си, в който заедно участват жени - артисти и жени, преживели домашно насилие.

БЯЛ ЛИСТ е общо творение между „Театър на сетивата София“ и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за Жените Сървайвърс, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър. Като резултат от тези творчески срещи се роди „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гледната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието ни, както и имерсивният пърформънс “БЯЛ ЛИСТ”.

Премиерата е на 28 и 29 октомври в ОКИ Културен дом – Красно село от 18:00 до 21:00 ч.

Публиката влиза в представлението индивидуално и лично се среща и взаимодейства с артистите, затова е необходимо предварително запазване на дата и конкретен час.

Билетите са по 60 лв. на www.sensorytheatresofia.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
. . . а защо не Червен Нос . . . ?

Спонсорирани публикации