Прокуратурата, МВР и НАП погват джигитите на пътя

Започват проверки на системните нарушители
Обновена: 14 ное 2023 12:20 | 14 ное 2023 12:16, Александър Попов
35
Прокуратурата, МВР и НАП погват джигитите на пътя
Снимка: БГНЕС

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и с изпълнителния директор на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов, на което бяха набелязани мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия, причинени от системни нарушители на Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Изразено бе общо становище, че е необходим институционален отговор спрямо водачите на МПС, които целенасочено нарушават правилата за движение, демонстрирайки явно неуважение към обществото и законоустановените правила посредством разпространяването на снимки и видеосъдържание на шофиране с многократно превишена от допустимата скорост и др., съобщиха от прокуратурата.

Предстои в кратки срокове органите на МВР да установят и изготвят база данни на водачи на МПС, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използват както системата на „Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на „Пътна полиция“-МВР и на районните инспектори за незабавно установяване на водачите на МПС, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.

В хода на разговора бе обърнато специално внимание на зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи на автомобили, които управляват луксозни МПС без да е установен произходът на средствата за тяхното придобиване. В тази връзка и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и изпълнителният директор на НАП Румен Спецов се обединиха около общото становище за необходимостта от проактивен подход от страна на приходната администрация, включително извършването на ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само така, Гонка до край. Алтернатива друга няма
29
0
 
6
 
! Отговори
a преди 5 месеца
Хахахахаха.... А досега кво са правили?!?!?!?! Планът е като на някаква новосформирана територия - почваме от нулата!!! Грамофон свири, майка плаче...
28
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
индиецът които уби ф спасов до кои клас е учил как е взел шоф книжка къщитедето ги показаха по медиите как са построени с какви средства законни ли са колитес какви пари са купени за наркотици не стана въпрос какъв е този джеб клан
27
0
 
6
 
! Отговори
Дзивко преди 5 месеца
Няма как да работят мерките като са насочени само към водачите, тва пешеходци, тва контрол, тва пътища, никой не го закача, ама като бутнеш човек пресичащ неправилно на тъмен или обрасал участък от пътя, пак шофьора е виновен
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дупефатите се оправдават с правителството с магистратите .Пък те нап.Накрая полицията да контролира.Ама МВР не е министерство на всичките работи.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно и след ДС-ти ноември оставаме милиционерска държава. Новите ДС агенти щели да бъдат насъскани да търсят под дърво и камък от снимки в социални мрежи кой как живее и с какви коли разполага за да попълнят пробойната в бюджета на Асен Василев.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А досега за какво взимаха заплати?
23
0
 
19
 
! Отговори
Кой преди 5 месеца
А кой проверява, проверяващите.... Там е бардака.
22
0
 
19
 
! Отговори
.... преди 5 месеца
Оффф, притесних се... после прочетох статията и стана, че някой някъде щял да прави база от данни. Щели да гледат по социалните медии... и щели да санкционират богатите, за които не знаят от къде са им средствата.... И се размечтах, че ще настане рай в България. После се сетих къде живеем и се успокоих. Внимавайте като пресичате и не вярвайте на бълнуванията на държавните столотъркачи.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Манталитетът е хубаво да се оправи, обаче при някои е отвъд капацитета им. Пример - шишкавия убиец от Лясковец.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не проверки, наказания трябват - сериозни, адекватни, вдъхващи респект наказания. Глоби, отнемане на свидетелство за правоуправление, затвор - всекиму според заслуженото. Не е редно "трепач" с 20 акта зад гърба си да дрифти, изпреварва неправилно, отнема предимство и да не бъде санкциониран подобаващо. Беззъбо правораздаване е благодатна почва за убийци на пътя.
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
О, прокуратурата видяхме как ги погва. Делата за убийство се точат с години, но освобождаването на убийци е светкавично.
18
2
 
1
 
! Отговори
CreativeCloud преди 5 месеца
Пускам фотошопа, генерирам AI изображение, качвам го в профила си и търпеливо очаквам МВР и НАП на по чаша кафе в нас. А сметката за него (включваща доставка и бакшиш) ще им я връчи адвоката ми. :)))))))))))))))))))))))))))))))
17
0
 
16
 
! Отговори
хаха преди 5 месеца
Това, че МВР погвали джигитите по пътя го слушаме от години и нищо. А за прокуратурата е видно, че е безполезна и покварена. Трябва да се вдигне медиен шум, че да свърши нещо правилно и полезно. А ние в момента нямаме главен прокурор, а човек изпълняващ длъжността. Такъв, който е в услуга на Бойко и разни други, но не и на народа. Тоест много шум за нищо.
16
0
 
20
 
! Отговори
Кои по-точно?!? преди 5 месеца
Убиеца на Милен Цветков? Семерджиту? Фончо? Тийн - дрифтъра? ЕмилитУ? Друсалките? ЕнТелект00алциТи с пудра захар по нослето?Политутенцата в парламента,закусили пица с кристали? Белобрадовъ? Про100Киро? Божанк0ФФ? Gей - половинката му Искрен Митев?!? Депутат Петроф? ДайБг-тата? Колегите си от нашТо МВР, одобрено и съгласувано с посолството? Дилърите? Айде стига циркаджийски номера,това не фаща дикиш,баце :) :) :)
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Доде ганyo не разбере,че той е част от проблема няма да има промяна.Ти и всички останали трябва да плащат за тол системата.А не ти да си тарикат,които не плаща а всички около теб бaлъci дето плащат.Ти трябва да спираш на стоп и да изчакваш пешеходците.Ти трябва да не караш с превишена скорост и да не текстваш като караш.А не да мислиш че правилата не са за теб.
14
0
 
19
 
! Отговори
В нашия блок преди 5 месеца
живее един бабаит данъчен инспектор, стар ерген, с почти никой не общува в блока. Страх ни е от него, постоянно като види някой, че си е купил нова кола, пита иронично- о, големи доходи имаш, а?! Тука в кварталното магазинче, докара проверка на собственика. Ама копче не можеш да му кажеш! Правят се на голямата работа, ама пред дребните. Пред властта мълчат и траят.
13
0
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Кога Прокуратурата,МВР и НАП ще започнат да работят всекидневно,а не по една седмица след поредната тежка катастрофа?
12
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НАП да провери Фандъковата Йорданка, как със заплата от 2 иляди е купила два апартамент в САЩ и цял палат къща в София.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НАП няма нужда да излиза на пътя, ами да мине по махалите и да види как разни като 24 годишния швед от Лясковец карат мерцедеси за по 200 к еврака??