Кьовеши скъса петима наши прокурори за европейски

Хареса си само Анна Каменова и Моника Михайлова-Митова
15 дек 2023 09:25, Петър Бойчев
23
Кьовеши скъса петима наши прокурори за европейски
СНИМКА БГНЕС

Само двама от седмината предложени от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за европейски делегирани прокурори в България са одобрени от Колегиума на европейската прокуратура. Това се вижда от документите на сайта на ръководената от Лаура Кьовеши институция.

Одобрените са Анна Каменова и Моника Михайлова-Митова. И двете са от Софийската районна прокуратура. Те получават 5-годишен мандат с възможност за още един.Така България отново остава с непопълнена квота за делегирани прокурори, които да работят тук по делата за крупни злоупотреби с европейско финансиране, припомня "Сега". С новите две попълнения страната ще има 10 делегирани прокурори при квота от 15. Досега Колегиумът не веднъж е връщал български номинации.

В Колегиума на европейската прокуратура от българска страна участва Теодора Георгиева. Неотдавна в България срещу нея започна проверка по мистериозен сигнал от известния като Пепи Еврото бивш следовател, а сега издирван обвиняем Петьо Петров. Георгиева упорито се спряга и като потенциална кандидатура за главен прокурор.

През февруари т.г. Кьовеши нареди одит на българските делегирани прокурори, за да бъде установено каква е причината те да напускат службата един по един. Междувременно от 1 май напусна трети европейски делегиран прокурор - Ивайло Илиев. Той беше избран за помощник на националния член от България в Евроюст. Преди Илиев постовете си в европрокуратурата напуснаха Елена Попова, която реши да се върне в съда, преди да е изтекъл мандатът ѝ, и Бойко Калфин, който предпочете да стане прокурор във Върховната касационна прокуратура.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
За гордост преди 4 месеца
Икономически Университет - Варна има договори за сътрудничество със съдилища в България, с Омбудсмана, С Варненския затвор и т.н.Браво на ИУ-Варна! Как е възможно да се сключват такива договори? Кьовеши да вземе да са се поинтересува как се сключва договор със съд и после същият този съд отсъжда.
20
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 4 месеца
Всичко е много просто, за съжаление. Прокуратурата е управлява от статуквото, което е силно престъпно и не може да позволи да бъде разследвано. По тази причина предлагат кандидати, които са им верни и никаква работа няма да вършат. Напускат, защото усещат, че ще има реформа и сега им е шансът да заемат топло местенце, че после няма кой да ги назначи на такова. Трябва голяма метла в прокуратурата. Всички вън и конкурси за всяко място. Ама истински.
19
3
 
4
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
А бе и нея я видяхме като беше у България...Държеше се все едно е на гости,а не по работа.Явно,едно е да бориш престъпността в Румъния,друго е да бориш мафията в корумпирания ЕС и България.ЕС и САЩ като е за нещо касаещо личните им интереси знаят как да оказват натиск и медиите говорят от сутрин до вечер по цели дни,но когато се касае до корупция и престъпност,там уж сме "суверенна" държава и трябва сами да се оправяме.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е по убава е от Лена.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТАМ СЕ ТЪРСЯТ ПРОКУРОРИ А НЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ. МАКАР ЧЕ И ЕСЕСОВЦИТЕ ГЪМЖАТ ОТ ТАКИВА.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами некадърност, сър. Ама само тук не я виждат и признават. Впрочем "кучетата си лаят, кервана си върви". На кой му пука, нали лапаме по 10 бона на месец+рушвети за нищо правене.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 13 - Влашка но е машка "мъжка".
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КЬОВЕШИ СКЪСА ДИРНИЦИТЕ НА НАШИТЕ, А ОРБАН СКЪСА ПЪРДЕЛНИЦИТЕ НА НАЦИСТИТЕ. ГЕРОИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ. ТОЧКА.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Туй и то слугиня, само че влашка
12
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Гледат да не си изтървът постчетата в нашата правосъдна с/***. Онова в Брюксел е до време и за пенсийка трябва да се мили.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Георгиева стане главен, прасето Цацаров ще избяга на луната заради свинщините, които сътвори и пожъна, и харчи в момента
10
12
 
1
 
! Отговори
Йори преди 4 месеца
Щом Маруца ги е скъсала, значи са читави хора и стават! Апропо, името на тази румънска тетка, дето у фацата мяза на ударена с права лопата, наистина е Маруца!
9
3
 
9
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 месеца
Шенген ке видите през на Макрон кривия. Тъй да знаете!
8
0
 
14
 
! Отговори
Мноо си тъп Сашеееее преди 4 месеца
Напишете им имената. Наша гордост!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви са причините едни да ги късат, друго са напускат ЕП?
6
1
 
20
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 4 месеца
Това,че не се попълва българската квота е показател за компетентността на прокурорите,защото така и няма осъден висш политик за злоупотреби.Министерства,прибира пари,скрива се за известно време и после тръгва по телевзиите да дава акъл.Напр.Горанов никой не го пипа,а и слепец да си ще видиш какви злоупотреби има с европарите.Приемат се някакви закони,които остават на хартия.Българските прокурори,особено висшите са в далавера с политиците.Делят плячката и си живеят добре.
5
0
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
българия няма вече капацитет за каквото и да било цър-ву-ли ще си останемдо края никои не чете а гони келепира цитат
4
0
 
22
 
! Отговори
Нормално преди 4 месеца
БеГе плебеите не стават за нищо
3
7
 
12
 
! Отговори
ко стаа с урсулчето преди 4 месеца
Тя убаво ги е скъсала , ама нема да е лошо и да се самоскъса що нищо не направи при все големите надежди към нея . Напрао се сдоби с титлата прокурор на корупцията .
2
0
 
22
 
! Отговори
Европийци преди 4 месеца
Защото са връзкари, от село.