Летящ екип на фронта: Орли в битка с дронове

Френската армия бори тероризма с внушителните птици
13 фев 2017 20:15, Красимир Ангелов
18

Снимка: Reuters

Френската армия е готова за борба с тероризма на всички фронтове. Поредното доказателство за това са кадрите, разпространени от агенция Reuters, на които се вижда как специално обучен орел се бори с... дрон.

Още по темата

Това е част от подготовката на френската държава за борба срещу евентуалните атаки с летящите безпилотни апарати. За целта големите птици са хранени по специфичен начин, като целта е да възприемат дроновене като плячка, която трябва да нападнат. А както знаем, орлите нямат страх да атакуват жертвата си. А благодарение на силата и ноктите си, те успяват да завършат битката с успех.

В момента 4 такива птици биват тренирани редовно от спецчастите. Те трябва не просто да хванат дрона, но и задължително да го свалят.

Всъщност, Франция далеч не е първата страна, която използва грабливите птици за гарантиране на сигурността. Орли вече "работят" в холандската полиция за справяне с летящите машинки.

И преди сме чували новини за нестандартните методи, които да решат проблема какво правим с дроновете, които летят там, където не трябва. Полицията в Токио например, си направи свой дрон, който изстрелва мрежи за хващането на дроновете, а компанията DroneDefener изобрети устройство, което изстрелва невидим лъч, чиято цел е да прекъсне GPS сигнала на дроновете и да ги повали на земята.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.