Георги Първанов е на двудневно посещение във Ватикана и Рим

Във Ватикана държавният глава ще има аудиенция при Н. Св. Папа Бенедикт ХVІ
23 май 2005 13:11,
Георги Първанов е на двудневно посещение във Ватикана и Рим
Георги Първанов. Снимка: Булфото.
Днес и утре (24 май) българска делегация, начело с президента Георги Първанов, ще бъде на официално посещение във Ватикана и Рим.

Във Ватикана държавният глава ще има аудиенция при Н. Св. Папа Бенедикт ХVІ. Той ще разговаря също така с Държавния секретар на Ватикана кардинал Анджело Содано и ще се поклони на гроба на Папа Йоан Павел Втори в Базиликата на Ватикана.

Вечерта на 23 май в българското посолство в Италия ще се състои прием по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В рамките на визитата президентът Първанов ще разговаря и с Великия Магистър на Малтийския суверенен военен орден принц Фра Ендрю Бърти.

През втория ден от посещението българската делегация ще се поклони на гроба на Св. Кирил в базиликата “Сан Клементе” в Рим. В двора на базиликата президентът Георги Първанов ще се срещне с представители на българската православна общност. Той ще поднесе цветя на българската плоча в базиликата “Санта Мария Маджоре”, където Св. Кирил е представил и получил признание на славянските книги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание