Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално

В Македония живеят етнически българи, категоричен е Борисов
5 фев 2009 23:30,
145
Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално
Снимка: БГНЕС

Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента.

Това посочва в изявление до медиите неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов.

Изявлението на Борисов беше разпространено от пресцентъра на партия ГЕРБ по повод на коментарите на политически партии за казаното от него пред български емигранти в Чикаго.

Кметът на София посочва, че разговорът с българските емигранти в Чикаго е преминал в неформален стил, при ясно разбиране между участниците.

В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции, смята неформалният лидер на ГЕРБ.

Според Борисов "реакциите на политическите партии в последните часове са неадекватни, те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти".

"Позицията ми като личност и като лидер на партия ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство - българи, роми, турци и други", отбелязва Борисов.

Като доказателство той посочва, че поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев.

"Не мога да си затворя очите обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната - чрез икономически, финансов и политически натиск", отбелязва Борисов.

По думите му "тези хора, които живеят в окаяно състояние, са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства".

"Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности", посочва Борисов.

Неформалният лидер на ГЕРБ посочва, че ще привлича и търси българи в чужбина за участие в управлението:

Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната, и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образния стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
uchuden преди 15 години
Как може да е толкова нагъл тоя Борисов?
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БЛАГОДАРЕНИЕ УСИЛИЯТА НА БАЩИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.
142
0
 
0
 
! Отговори
Бай Петър преди 15 години
"Младежките емоции" на тези хора създадоха онова, което ББ, Костовци и пр. *** не могат вече 20 години да съсипят. Примитивните мозъци на тези борчета са скопени от понятия като морал и идеали. По добре да си бяхме останали забравен от господа турски вилает.
141
0
 
0
 
! Отговори
torbalan преди 15 години
KOI RAZDAVA KEBAP4ETATA NA MINALITE IZBORI A...BB ILI DRUGI KOITO SEGA VIAT KATO NA UMRELO 6TOT BALAMITE VE4E VZEHA DA SVAR6VAT.KOI IZPRATI PENSIONERITE NA MORE. GLEDAM EDNA MOIA SASEDKA OT PENSIONERITE DE TAKA BE6E IZGORIALA 4E O6TE NE MOJE DA SE OPRAVI I TOLKOVA I UVELI4IHA PENSIATA 4E SE STRAHUVAM DA NE UMRE OT PREIAJDANE. *** I TURCITE S VTORO ILI TRETO OTDELENIE PAK MOJE DA STANAT UNIVERSITETSKI PREPODAVATELI... TAI RE4E BAT SERGO
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бе ей овчици заблудени ,я се запитайте от де са му на бат бойко парите дали от пожарникарската заплата, и някой да е чул как е направил първия си милион, колко данъци и осигулровки си е платил . а за непросветените банката ,дето я стопанисваше и доеше гаджето му хубавото Цвети ,помните ли кой я държеше преди едно момче -Славчо Христов се викаше ,така ,че ако можете дасметнете 1 и 1 белким го докарате до 2 ,щот като гледам ще станеработата като с царю ,дето ни оправи за 700 ,дни , а на тоя ще мутрябва и по малко ,щото е по млад и по потентен
139
0
 
0
 
! Отговори
орлин преди 15 години
кои са тези къдърни хора,напуснали България? Къдърния човекнай-напред оправя собствения си дом и след ходи по чужбина.
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PRAV SI GENERALER,6TE GLASUVAME ZA TEBE S DVE RACE.NAI-POSLE NJKOI IRE4E BOLEZNENATA ISTINA ZA6TO SE VARTIM V OMAGIOSAN KRAG I BADE6TETO NA BALGARIA SE OPREDELJ OT FA6IZIRANI TURCI,PRODAJNI *** I INERTNI PENSIONERI.
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ко рекъл, ко недорекъл ама хи4 не е важно.важното е 4е Бобо се хързулна да иде до Америката на неправителственни разноски поети от два мохамеданиниа, зада го напнът за българо-мохамедански корупционни практики. Ей за това Бобо фр4иии, фър4иии и флъ4иии, за тези които меногат р.
136
0
 
0
 
! Отговори
Gali преди 15 години
Най - после някой да каже, че "царят е гол"! Всички нормални хора си го казваме, но нямаме трибуна за да го извикаме! А Бойко го изрече на висок глас и то в най-демократичната държава! И колкото и помия да изливате тук, истината е такава - той е абсолютно прав! И като последно доказателство за това е - веднага някоя доносническа душица докладва на "другарите" , за да си подготвят речите, тезите, гъзолизците, които зейнаха от всички страни! Е защо така братя българи?! Какво толкова е станало ? И кое от думите на Бойко не е вярно? Че не ви харесва ли ? Искате да го направите *** като вас ли? Прав е той - и Алеко го е казал - "не сме народ, а ***" ! Плюйте сега него де - защо си траете? Ако има все пак останал качествен материал в България - трябва да подкрепим Бойко!
135
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 15 години
Като чета коментарите,разбирам,че БСП добре плаща на бездарни хора без работа.Аз неподкрепям никой.Само немога да разбера как без дори да сте си направили труда да прегледате изказването на Борисов,коментирате и плюете по хорските адреси без никакво основание!Всичко което каза той е истина!Питам ви аз кое не е вярно>>?Че благодарение на нашите политици в страната ни преобладават само роми(***) и пенсионери??Това ли не е вярно?и благодарение на кого младите хора с висше образование заминаха за чужбина и работят по кърищата за да могат да изкарат препитанието си!Срамота!!Затова замеслете се добре преди да плюете по Борисов!
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ko da go prais?Bat ni Bobo ne mogyl da prozre troianskiat konnik w GERB kogato dvama mohamedani sa go ka4ili na frkoleta do Chikagoto.Kwa bylgaro-mohamedanska korupcia?
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе той с едни *** в София не можа да се оправи, градът е мръсен като *** та тръгнал държавата да оправя! нормални ли сте!?
132
0
 
0
 
! Отговори
Achkin преди 15 години
Какво не му харесвате на Бойко Борисов, че отиде да види как живеят хората, който вие прокудихте, че се опитва да ги върне, за да може тая държава да тръгне към прогрес, защото незнам дали вие гласуватне, но всеки път на изборите са само пенсионери и *** братя, нямаше почти никои от младото население. Защо?? Ами защото сегашната държава не им остави друг избор освен да тръгнат по земи незнайни да си търсят късмета, вместо този потенциал да се използва в развитието на България!
131
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
ПРОСТО ***! НИЩО ОСОБЕНО!
130
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
Неграмотна мутра е Разбойко Дрисов! А вие ***, лижете му смръдливия !
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хич не е глупав това е толква премерено изказване че просто нямам думи.*** пак се хванаха да му правят реклама.На волен електората просто се топи от такива изказвания пък и на народа така му е писнало от изброената *** че с две ръце ще гласува за уж изтървалия се неформален лидер
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Знае бате Бойко как се печели електорат
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещата са объркани и обърнати бе братя.Така е, защото полицаите стават политици, а политиците полицаи.
126
0
 
0
 
! Отговори
антон преди 15 години
Като си толкова кадърен и вярваш във възможностите си , покажи се! Щете изберем тебе, нали твърдиш , че си способен? Това , че някой не става за управленец , не означава , че "смърди". Елементарно мислене имаш и вулгарен език. Наистина не ставаш за нищо.!
125
0
 
0
 
! Отговори
за Ванчо Грозника преди 15 години
зад.ници ти ближеш посер.ко!на твоя смотан пожарникарски генерал да му осмучеш шланга! само тгова ще можеш!