„Стереотипите бавно отиват в историята”

Според председателя на македонския парламент Трайко Веляновски неговите сънародници оценяват подкрепата на България
9
„Стереотипите бавно отиват в историята”
Снимка: БГНЕС

“Македония оценява принципната подкрепа на България и е убедена, че много от стереотипите бавно, но сигурно отиват в историята”, каза председателят на македонския парламент Трайко Веляновски от трибуната на българския парламент.

“Днес за нашите парламенти вече не е предизвикателство как да изграждаме добри двустранни отношения и как да градим доверие, а как да развием всичко това до нови качествени форми и да приобщим целия регион към тази позитивна атмосфера и енергия”, допълни Веляновски.

Председателят на българския парламент Георги Пирински окачестви разговорите с македонския си колега като съдържателни, полезни и ползотворни.

По-късно през деня македонската делегация ще има срещи с Комисията по европейските въпроси и Комисията по външна политика.


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
mila преди 12 години
Древна Македония (на гръцки: Μακεδ ονία) е името на антично царство, възникнало според сведенията на гръцките хронисти в 640 пр.н.е. и съществувало до 148 пр.н.е.. Основното население са древните македонци, чиято етническа принадлежност е спорна.
7
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
отдавна изнасят капитали и производства в Македония!С гоцето и сергей се разбраха да им налеем няколко милиарда!и това въпреки че в Македония имат по-високи заплати, при реално никакво производство и икономика!!!Как ли става това?След това умно правителствено решение на най-високо равнище, македонските управници казаха , че са готови да участват в строежа на АЕЦ Белене с ПАРИ!гоцето и серго им дават..перачницата заработва и те се връщат в Белене като инвестиции!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Аз пък мисля, че дори и без протокол си трябва преводач. Македонският език може някога да е бил български, но сега е толкова променен, че ако някой говори бързо и с повече сърбизми и германизми, става абсолютно неразбираем! След като сме ги приели като отделна държава (много правилно, междудругото), трябва да има и преводачи!!!! Кво се правиме, че сме братя!!! Не сме!!! Още повече нали всички говорят на "дека и ова..." , включително и шиптърите...Как ще разберем на кои по - им е на сърце България, на кои - Албания???? ТРЯБВА СИ ПРЕВОДАЧ!!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
D&G преди 12 години
как ще са близки нам народи?Македонците са наследници на Ал. Македонски Великиама са забравили гръцкия езикпредложението ми е да се въведе задължителен гръцки в Македония, тъй като е срамно едни истински наследници на Ал. Македонски да не говори на майчиния си език - гръцкия.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Да, стига сме се дрънкали кой по по най.След време, няма да има граници и така ще се омешаме, че няма да има разлики кой Българин кой македонец. Така че не е нужно да сме врагове.
3
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Би трябвало да ползват. Длъжни са по протокол.
2
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 12 години
Похвално ! Македонците и сърбите са близки до нашия бит народи !
1
0
 
0
 
! Отговори
Християн преди 12 години
Интересно ми е ползват ли преводач ..... :))))))))))))))))