Първанов: Може да изнасяме ток за Сирия с АЕЦ Белене

Президентът разговаря със сирийския си колега Башар ал Асад
9 ное 2010 16:21,
76
Първанов: Може да изнасяме ток за Сирия с АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

България би могла да изнася електроенергия за Сирия след строителството на АЕЦ Белене. Това смята президентът Георги Първанов, който се срещна с президента на Сирия Башар ал Асад.

"Със строителството на втората атомна централа в Белене България би могла да създаде предпоставки за износ на електроенергия, в това число и в посока към Сирия, където има недостиг на ток", посочи българският държавен глава.

Първанов отбеляза, че и Сирия, и  България водят разговори с Турция, с Азербайджан, с други страни от Черноморския и Каспийския регион по въпроси за снабдяването с природен газ и петрол.

Президентът на Сирия Башар ал Асад заяви, че комплексът от  инфраструктурни проекти, по който се водят разговори между страната му и Турция би могъл да обхване и България. Доколкото в момента Сирия изгражда стратегически взаимоотношения със своя съсед Турция по изграждането на инфраструктурни проекти,защо да не продължим тази инфраструктура, така че тя да обхване и България, която е другият съсед на Турция и да разширим този комплекс, попита президентът Ал Асад. 

Според него това би могло да се отнася за енергийните системи на страните, за транспортните системи, за железопътния, сухопътния и морския транспорт.

Първанов отбеляза, че вече има български фирми, които водят разговори за инвестиции в Сирия в областта на строителството, инфраструктурата и СПА туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
юнака преди 13 години
абе Първанката не беше ли хванал сифилис от някаква ученичка, някадя бях чел тая новина. Оправи ли се човека !?
71
0
 
1
 
! Отговори
Еди преди 13 години
Георги Седефчов Първанов - Президент на България с бракониерския навик да избива защитени видове. В България е известен с лова на вълци в Пирин, докато кипи пожар във влак. В Узбекистан стана известен с брутален лов на диви кози архари в резерват. Незаконният лов в Нуратинския резерват е бил платен от българския държавен бюджет.
70
0
 
1
 
! Отговори
Калитко преди 13 години
Другарят командир определено не е наред.То кой ли от нашата партия е, но нейсе. Най-ненормални са ония, които ни вярват и гласуват за нас.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце Седефчов(ДС)... е голяяяяма ИЗЛАГАЦИЯ за България!
68
1
 
5
 
! Отговори
БРАВО ,БЕ... преди 13 години
....И КАКВИ ЩЕ БЪДАТ ЗАГУБИТЕ НА ЕНЕРГИЯ ПО ТРАСЕТО ДО СИРИЯ????!!ГОЦЕ,ГОЦЕ, ......*** СИ КАТО СЛОНСКИ Г**!ТУРЦИЯ,КАТО СИ НАПРАВИ И ТЯ АЕЦ И СКЛЮЧЕ ДОГОВОР С АРАБИТЕ----ЩЕ ТИ ЗАВРЕМЕ КАБЕЛИТЕ.....ЗНАЕШ ,КЪДЕ!
67
0
 
2
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Рибата още в морето Първанов тигана приготви.
66
1
 
3
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
Цяла Първанка втасала,та от нероден Беленко взела да продава ток.И Башар закле ли се ,че ще купува?И това чудо ще получи след мандата кабинет и солидна пенсия защото е бил Президент на България.Ех Титан, що не си си прибрал ........../сещай се/
65
3
 
0
 
! Отговори
Бонд,...Джеймс Бонд преди 13 години
Нещо си се объркал.Никое българско правителство не ги е опростило,въпреки натиска на братята по оръжие.А който е строил там и по-късно в Германия може да каже,къде е бил почитан и уважаван от местните и къде са го считали за трета ръка ***. При една и съща добре свършена работа.
64
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Бонд, цъфтеха ни налъмите, нали им упростихме всичките дългове натрупани от неплащане на точно тези изброени от теб обекти...
63
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Ша го изнасаме у кофи!
62
3
 
3
 
! Отговори
Бонд,...Джеймс Бонд преди 13 години
Тука пълно с енергетици бе! И експерти по далекопроводи,и по трафопостове,секви жици и киловолтове. Който не знае кои са традиционните пазари на България да му припомним - бившите републики на СССР и арабския свят. Първите са вече загубени за нас от много акъл,за вторите има малка надежда. България цъфтеше,когато строехме язовири и напоителни системи по Ирак,Сирия,Либия. Пак там - ремонтни заводи за танкове и БТР-и. Които изнасяхме ние,барабар с огромно количество боеприпаси и стрелково оръжие.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе ,то сирийците ша ни чакат 10 години да построим АЕЦ че да си оправят днешния проблем..Абе тези *** ,как може да съберат всички *** в една партия,че и да управляват искат...хайде марш в дупката мишоци крастави..
60
0
 
8
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
И за Австралия, и за Австралия можем , руски агенте..ВАЖНО е да си заслужиш златните рубли - ти ,
59
0
 
13
 
! Отговори
ДО АГЕНТА ГОЦЕ преди 13 години
Дупка си Гоце , граовска , дълбока и червена ..Яма си Гоце, пълна с фека..ии.. Тъпотата ти проби всякакви защити на умните у нас .Тя се харесваше на тапирите - а те уви бяха мнозинство..И руснаците си те харесаха- средно *** си -и добре им служиш.. ).*** , но упорит , се казваше , за членовете на БКП . ) Селски хитрец си Гоце, но уви, опасен за демокрацията в България..Искаш да я "пробиеш" и Путин- да играеш на сцената .. ) Няма да стане , Гоце ..Тъпотата е безкрайна , но има граници , търпението ни , Гоце ..Този път си отиваш - на бунището на историята , където е мястото и на тези от ДС- около теб , гоце .. ))
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце вероятно си мисли че Белене се намира на българо-сирийската граница
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце,ще ти построим статуя...Глупостта все пак , трябва да се уважава..И Тошо има такава...Твоята ще е по - висока...)) Така,че споко))
56
0
 
10
 
! Отговори
354 преди 13 години
Може гоце,може - дори и за ПАПУА НОВА ГВИНЕА можеш да изнасяш газ...Успокой се гоце - четвърти километър те зове гоце!
55
0
 
0
 
! Отговори
rr преди 13 години
do tsesko a be ot kide znaesh v beyrut ima 8casa dirjaven tok a ostanaloto ot generatori
54
0
 
9
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Айдеее и Гоце сега 2 млн консултански ще иска ! Спец по токове и по всичко :)
53
1
 
4
 
! Отговори
dp преди 13 години
Още колко милиарда ще изядат в приказки и "проучвания" за това Белене, детопредстои да се почне, предстои да се види. А централа няма да има,хубаво щеше да е да я има ама те я строят вече над 20 ли, 30 ли годинистанаха.