Кунева: Не чакам плячка!

Бившият еврокомисар все още не казва дали ще прави партия
17 мар 2012 13:50,
149
Кунева: Не чакам плячка!
Меглена Кунева Снимка: БТА

Властта не е самоцел. Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Тава каза Меглена Кунева пред  Дарик радио във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.

„Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика" , смята тя.
 
"Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.
 
„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя", допълни Меглена Кунева. 
 
Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". 
 
На въпрос добре или зле управлява ГЕРБ, Меглена Кунева бе категорична, че „ГЕРБ не управлява, ние се люшкаме в морето". Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.
 
„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството", допълни бившият еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
3
 
! Отговори
Пача преди 12 години
Помия във формата на гнусна ***.
135
1
 
5
 
! Отговори
Какво СДС ?! преди 12 години
Каква Синя коалиция ти е в главата бе, сине! Не виждаш ли,че в нея са *** Иван, още голобрадото и не винаги улучващо подходящата вакса на думите си Мартинчо, такива като Агов, ефрейторът-генерал Гяуров и още един файтон пишлемета! Тези ли ще поведат СК напред?! И колко ще тръгнат зад тях? Та нали СДС даде кадри за НДСВ, РЗС, Атака, ГЕРБ и т.н.! Тези хора няма да се върнат и да гласуват за СДС, докато посочената върхушка е все още там! Забрави тези мечти! Приятен ден и розови сънища!
134
2
 
3
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика" , смята г-жа Кунева. Госпожо, дали не е по-добре при така създалата се ситуация и все още неоформена политическа партия, известно време да замълчите? Първо, премиерът ако не сбърка сериозон, може да изкара с кабинета си поне до средата-края на есента, второ вие все още не знаете с какъв електорат разполагате, трето, остатъците от бивши партии СДС, ДСБ, НДСВ и т.н. ще се опитат ще в началото да ви се бъркат в работата и да ви дават акъл, от който поне засега не се нуждаете. Четвърто: БСП и особено *** от ДПС са много ненадеждни съюзници, като агите могат само да крадат за себе си и за Ахмед Доган, но не и да помагат в заплетени или дори сложни ситуации. И накрая: при такава сложна икономическа обстановка в страната и тежка криза, която се разразява в повечето страни от ЕС, не си струва да чупите/режете клона, на който седите. Т.е. вместо пасивите да ги отнесе ГЕРБ, ще се стоварят на вашата партия или на Тройната коалиция с участието на партията ви. Казано с други думи: още в началото тежки проблеми плюс възможен провал.Умните мъже при такива случаи запазват самообладание и се стараят много-много да не говорят. Не зная при жените как е ,но съдейки по Вас продължават да говорят. Един съвет на царя, когото много уважавате , е Бъдете господари на словото си (в смисъл на езика си). Не е лошо да се възползвате от него.
133
5
 
0
 
! Отговори
smb преди 12 години
Нещо не се получава на всички, които много искат да я изкарат черна... Нещо овисват само до ***, *** и кви ли там други глупости... Нормално е, защото е видно и хора с какъв интелектуален капацитет изказват мнения... Едните са глупавички гербаджийчета, а другите са от партията на статистическата грешка... Аз казвам, че е време България да бъде управлявана от умни, честни и доказали се хора, които липсват в момента на България
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЯ УВЯХНАЛА ДРУГАРКА, НЯМА ЛИ БЛИЗКИ, ЗА ДА Ѝ КАЖАТ ДА СИ НАПРАВИ МАЛКО ПО ЕВРОПЕЙСКА ПРИЧЕСКА И ДА СЕ РАЗКЛАТИ МАЛКО ПО ВИТОША,ЗА ДА СИ ПОСТЕГНЕ МУСКУЛИТЕ ПО ЛИЦЕТО. ПРОСТО ИЗПАДАМ В ДЕПРЕСИЯ И БЕЗНАДЕЖНОСТ, КАТО Я ВИДЯ. ДЪЛГИ, ЧЕРНО БОЯДИСАНИ КОСИ НЕ ОТИВАТ КЪМ ПООСТАРЯЛО ЛИЦЕ. ТАЯ МОДА БЕШЕ ОТ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ, НО ТОГАВА ДРУГАРКИТЕ НЕ ПРЕКАРВАХА ТОЛКОВА БЕЗСЪННИ НОЩИ, КАК ДА ОСТАНАТ НА ВСЯКА ЦЕНА ВЪВ ВЛАСТТА И СЪОТВЕТНО БЯХА ПО СВЕЖИ
131
7
 
2
 
! Отговори
sin преди 12 години
Единствения начин да станем достойни граждани на ЕС е в края на крайщата българина да прояви разум и честност, и да гласува за тези които могат и искат да изведат България от това блато - Синята коалиция.Крайно време е да престанем с експериментите, които се обръщат срещу нас самите.
130
2
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
DESARKATA PRAMOV...PARDON,DRUGARKATA KUNEEBA,E POREDNATA RAZNOVIDNOST NA BEKAPE...SAVTENTI4NI DOZI "DRAJ MI 6APKATA",4ERVENO LICEMERIE,QKA,AMA MNOGO QKA GU6A--GABON,PARIBA,RUSKATA PORA4KA ZA SPIRANE NA KOZLODUI...6TE OTKRADNE NQKOI I DRUG GLAS W UGODA NA POZITANOVSKOTO BEKAPEI PAK GUUUU6A,GUUU6A...WSI4KI LAINQNI KREMALSKI PODLOGI,QKO,AMA MNOGO QKO GUUUUU6A,GUUUU6A!!!...
129
4
 
5
 
! Отговори
az esm преди 12 години
Тази политическа лицемерна к..ва май е надникнала във форумите.Усещам,че удря спирачка.Много самоуверено се беше засилила в началото.
128
3
 
7
 
! Отговори
ПарибаХ преди 12 години
Не ни занимавай повече със себе си! Знаеш приказката за лъжливото овчарче, нали? На поредния ти номер ще се вържат само хора, участвали в аферите покрай теб, разни изпаднали политици, търсещи реабилитация и малко заблудени овце. Харчи си парите и млъкни най-после!
127
3
 
6
 
! Отговори
сдг преди 12 години
Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.=============================================================А кой ходи при Бойко да го моли да го остави Еврокомисар.Май забравяте бързо неприятните моменти.
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слави я чака плячката, на нея и стигат европарите. И защо излъга за АКТА?
125
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тази с кривата муцуна която от части загроби България отново има нахалството с лъжи да печели власт за да граби. Тя също е за доживотна присъда !
124
2
 
4
 
! Отговори
дан преди 12 години
Понеже ГЕРБ направи така, че за следващия парламент имат шанс не повече от 2-3 партии, Кунева се опитва да намери дупка в която да се завре заедно с остатъците от царската партия.Дори да успее в начинанието си вероятността да просъществува дълго е много малка.
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистката курНЕВА е кривогледа и с крива старческа устица! Хайде курНЕВА седни си на д-то , глей мъжо и си БРОЙ милионите. Политиката НЕ е за твоята крива устица.От теб,гоце,серГЕЯ,Боце НЕ става НИКОЙ за политик...Вие сте ПРОМИТИ ком.соц.оскъдни мозъчета....*))) ЧЕРВЕНИ САТАНИ!
122
1
 
5
 
! Отговори
OX преди 12 години
DA DRYGARKO KYNEVA NE CHAKATE PLIACHKA NO DRAPATE DA NALAPATE KOKALA.MALKO LI LAPAXTE OT EVROPARLAMENTA CHE I OT PARIBA SEGA IZVEDNAJ SE SETIXTE ZA NAS.AMA NIE NE PASEM TREVA DRYGARKO KYNEVA TOLKOZ LI SME KASOPAMETNI ILI VIE NI MISLITE ZA TOLKOZ PROSTI?
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А БЕ НЯМА ЛИ СВЕСТНИ ЖУРНАЛИСТИ ДА И ИЗВАДЯТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА ТАЯ? Е БАТИ ТЪПАТА ДЪРЖАВА СМЕ! НАПИШЕТЕ НА ХОРАТА ЗА КАКВО СТАВА ДУМА - ЗА ТАЯ КУНЕВА! ИСТОРИЯТА ЩЕ ВИ Е БЛАГОДАРНА! НАПИШЕТЕ,ПЪК КОЙТО ИСКА ДА ГО ЧЕТЕ И АКО Е КУХ КАТ ЛЕЙКА,ДА ГЛАСУВА ЗА ТАЯ, БУКВАЛНО КАЗАНО ***!!!
120
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРИТЕ трябва да сме нещо много сгрешили пред Господ,за да ни ги праща все такива!!!
119
2
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
DAWIE HI4 NE 4AKATE PLQ4KA--LAPA4KA,A SI LAPATE,LAPATE...4AKA6TITE SME NIE--4AKAME DA CAFNAT NALAMITE...
118
1
 
4
 
! Отговори
Гост_1 преди 12 години
... ми то плячка не остана, само ***!
117
3
 
7
 
! Отговори
Я гледай ти ! преди 12 години
Кунева: Не чакам плячка! " Тая взе вече да се оправдава .Гузна -негонена бяга.Айдее, не е интересна веке !