Обсъжда се румънско участие в строежа на пътя Русе-Свиленград

Бюджетът по кохезионните фондове да не бъде намаляван, зове премиерът
Обновена: 1 юни 2012 21:32 | 1 юни 2012 21:23,
58
Обсъжда се румънско участие в строежа на пътя Русе-Свиленград
Снимка: Bulphoto

Българският премиер Бойко Борисов е обсъдил с румънския си колега Виктор Понта включването на Румъния в проекта за изграждане на високоскоростен път Русе-Свиленград. Това съобщиха от пресцентъра на  Министерския съвет.

„Вчера говорих с премиера на Катар шейх Хамад бин Джасим бин Джабр ал-Тани за възможността и Румъния да се присъедини към проекта”, добави Борисов.

Двамата с Понта са обсъдили създаването на смесена компания, която да управлява Дунав мост 2 след пускането му в експлоатация.

Българският премиер бе в Букурещ за участие в конференцията „Предизвикателствата и възможностите за бъдещия бюджет на ЕС – Приятелите на кохезионната политика”. По думите му кохезионната политика е основен източник на инвестиции и инструмент за развитие на регионите

"Представителите на всички държави, участващи в днешния форум, сме изключително заинтересовани бюджетът по кохезионните фондове да не бъде намаляван. Това е важно за развитието на регионите за инфраструктуратата, екологията, конкурентоспособността", посочи той.

Борисов добави, че благодарение на механизма за подпомагане на страните със средства от кохезионните фондове се създават условия за развитие и икономически растеж.

„Финансовата дисциплина е основата на която да стъпи растежът. Растеж на базата на кредит не е никакъв растеж”, повтори той популярната напоследък мантра сред европейските политици.

Премиерът отбеляза, че страната ни е сред инициаторите за приемане на текст от съвместната декларация на 15-те страни, участнички във форума, който определя ролята на кохезионната политика в справянето с предизвикателство за постигане на баланс между икономическия растеж и фискалната стабилност.

Според него дебатът по ефективността на политиките, съфинансирани от бюджета на ЕС, трябва да представлява неделима част от преговорите по Многогодишната финансова рамка 2014-2020.

„Присъствието на президента на ЕК Жозе Мануел Барозу на този форум е изключително важно”, обяви Борисов ио уточни, че и днес президентът на ЕК е отправил своите поздравления към българското правителство за финансовата дисциплина, пенсионната реформа, за усвояването на средствата от еврофондовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
A ZA SARBIA <,,,,,,,,,,,NA KYKO LETO ,,,,,,,,,GADNA RABOTA
37
0
 
3
 
! Отговори
ЕХО ББ ЧУВАШ ЛИ НИ? преди 11 години
ДО ВСИЧКИ ПО-ДОЛО . БОКО НЯМА НИЩО В КРАТУНАТА И ДА МУ ПРЕДЛАГАТЕ ВАРИАНТИ ВСЕ ТАЯ. ТОЙ ТАКА Е ОБВЪРЗАН С ЦРУ И САЩ С ДЕБЕЛИ ВЪЖЕТА ЗА ДА МОЖЕ КУКЛОВОДА ДА ГО УПРАВЛЯВА ТА УШИТЕ МУ СА ЗАПУШЕНИ ЗА ВАС. УСТАТА МУ ПЛЯМПА САМО ЛЪЖИ, ОЧИТЕ МУ СА ЗАТВОРЕНИ ЗА ВАС ТОЙ ГЛЕДА САМО ПАЧКИТЕ В БАНКАТА НА ЦВЕТАЛИНА. ЩЕ ПРОГЛЕДЕ КЪМ ВАС С НОВА ПОРЦИЯ ЛЪЖИ И ОБЕЩАНИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ-ГАРАНИРАНО И ВСИЧКИ ЩЕ КРЯКАТЕ КОЛКО Е ВЕЛИК
36
2
 
3
 
! Отговори
Балъци сме преди 11 години
За какво ни е тази високоскоростна магистрала? Щом влезе в експлоатация Дунав мост 2, Свиленград - Русе няма перспектива. Турците ги разбирам - ще имат бърз и пряк път до Лудогорието, но нашият интерес е никакъв. Сами вкарваме вълка в кошарата, а после някой друг ни е виновен. Никаква далновидност - абсолютна тъпанарщина. Или подготвяме хората на Доган за съюзници на следващите избори. Да сме на власт на всяка цена, пък България кучета я яли.
35
1
 
3
 
! Отговори
Револююция преди 11 години
Наливане от пусто в празно - ето какво представляват нашите дискусии. Револююцията ще я направим без Софиянците, защото с всичкото си високо самочувствие на големи интелектуалци, те ни набутаха в една задънена улица, от която единственото решение за излизане е или връщане назад към СОЦИАЛИЗМА или разрушаване на преградите.
34
3
 
8
 
! Отговори
БЕЗНАКАЗАНО преди 11 години
И ГЕРБ показаха, че са безсилни пред корупцията. Не само, че са безсилни, но и те решиха да се възползват и те продължават да "приватизират", защото разбраха, че системата така както е направена им помага безнаказано да се обогатяват лично. След това лъжат в статистиките и си мислят, че хората им вярват. Най-лошото в управлението им е, че няма и следа от любов към България.
33
1
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До СимолСимо, данъците е важно да се плащат, особено от големите компании. Лукойл декларира две години нулева печалба. Това е абсурд. Колкото до турското робство, спомни си Кръвния данък или данък "Диш хакъ". Последният означава, че когато "правоверен" посети дома ти, ти трябва да го нахраниш и след това да му платиш за това, че си е търкал зъбите докато яде.И тогава и сега безплатен обяд няма, но го духат сиромасите.
32
4
 
4
 
! Отговори
Do 43 Simo преди 11 години
Пишеш , че сега има безплатно здравеопазване но няма всеки месец ми удържат здравна осигуровка, като ползвам метрото си купувам билет не е безплатно, като отида в аптеката си плащам за лекарствата не ми ги подаряват , ако не си платя тока ми го спират , ако нямам винетка на магистралата ме глобяват , купувам си билети за стадиона и за спортните зали , ВиК ми взимат пари за канализация , детето ми не го приемат в детска градина за пенсии ти удържат цял живот. И КАКВО СПОРЕД ТЕБ Е БЕЗПЛАТНО.
31
2
 
3
 
! Отговори
С.М. преди 11 години
Питам, че не схващам нещо...Помните ли - колко важна беше работата на Плевнелиев? Как ни обясняваха колко е важен неговият пост и колко много работа върши (преди да стане президентче).Въпросът ми е - след като е толкова важна неговата работа - някой знае ли изобщо, кого назначиха на същия пост след Плевнелиев, т.е. кой върши тази супер мега важна работа сега?И ако я върши някой съвсем обикновен чиновник, защо толкова време обясняваха какъв мега спец е Плевнелиев? :-)Някакви идеи?
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Забелязвате ли,че всеки друг участва в строежа на България(Турци,Гърци,Румънци,Катарци...ит.н.),но само не и българи!!!"...Ми да, то да строиш пътища иска усилия...къде по-лесно и приятно е да седиш по кафенетата,да пушиш цигари и да хленчиш колко виновна е държавата че не ти дава пари...
29
2
 
6
 
! Отговори
Забелязвате ли.... преди 11 години
Забелязвате ли,че всеки друг участва в строежа на България(Турци,Гърци,Румънци,Катарци...ит.н.),но само не и българи!!!
28
5
 
6
 
! Отговори
Тони е! преди 11 години
Абе тия управляващи с всеки ден дразнят народа и го карат да озлобява повече и повече, докога? Имаме си хора имаме си безработни хора, имаме си голЕм бизнес с голЕми бизнесмени, при офертата която предлагате на Търция и Румъния в повечето случаи, българите с радост ще приемат финансирането за този път. После, нека знае народа КОЙ подготвя договорите с тези страни, дайте едно име! Трези милиарди които се изписват за година през годините ако ги дадете по села и градове, ще имаме подобие на Баку.
27
5
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Бойко сам си реже клона, на който стои. Дойде на власт, защото на хората им писна от ДПС и БСП, но и той продължава с протурската политика (не виждам национална линия на управление). В цяла Европа народите се бунтуват срещу, изрудщината наречена глобализация. Единствено т.н. икономическа криза (изкуствено създадена за да отклони вниманието на масите към елементарното мислене за осигуряване на "същния"), забавя тези процеси. В близките години този процес отново ще се възроди с още по-голяма сила!
26
4
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Бойко ако искаш пак да спечелиш изборите помисли трезво по инициативата частно партньоство. Направи българския гражданин инвеститор в своята страна хем нови работни места и човек ща знае че девидент ще получава и ще пътува по европейски пътища. Стига се карал българина да си дава парите на банкери които само лапат лихвата в България по кредит е 18 % къде е в европа , а сме най бедната страна.Не търси чужди ивнеститори дай на българина на инвестира в своята родина.Българина богат и ти премиер
25
3
 
8
 
! Отговори
DON преди 11 години
Г-н Борисов. Защо не направите български инвистиционни фондове на които да бъдат акционери българските граждани и на инициативата часно партньорство да се изградят всички проекти в българия за магистрали , пътища и др. Аз като акционер ще знам че лед време ще получавам девидент и моята инвестиция ще ми носи доход и работни места на мои сънародници.Защо сега даваме на катарци и турци да инвестират а последа пребират печалбата защото договора пак е против интресите на България а сега и Ромъния
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин Борисов, като че ли осигурихте работа на българските строители, та чак и на румънците предлагате да правят пътя. Не може ли българите да си правим пътя или ни смятате за некадърни?
23
8
 
22
 
! Отговори
мафия преди 11 години
Чудя ся кога ли ще станем провинция на Турция
22
1
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 11 години
Абсолютно съм съгласен с теб!
21
0
 
20
 
! Отговори
Бг преди 11 години
Че в България няма ли кой да прави пътища?Ама и толкова сме националисти.Туй ни е държавата на такъв народ такова управление.
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По рано Тодор Живков строеше магистрали и пътища заедно с българския народ-сега тия индивиди нищо не правят само викат частници,монополи,чужденци ами къде са нашите работници,къде е държавата???Аз не искам някъв румънец или турчин утре да ми каже плати ми 50 евро че това е моят път...
19
11
 
4
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Появи се днес НОВА България-Народно Обединение за Възраждане и Алтернатвна България!Това е истината...ще видите...народа трябва да управлява, това е истинската демокрация...следете новините, сайтовете и фейсбук!Ще направим България от народа и за народа! Въпреки досегашните! Без пари и без надежди за грабене!От нищото!До два дни ще видите основния ни сайт и основните ни идеи,където си поискате...очакваме честните родолюбиви и отговорни българи да застанат зад нас!Нищо не очакваме и не искаме...!