Протестите не са обречени, настоя Даниел Вълчев

Едва ли обаче кабинетът ще падне, каза той пред Bulgaria On Air
14 сеп 2013 11:22,
50
Протестите не са обречени, настоя Даниел Вълчев
Снимка: Bulgaria On Air

Протестите не са обречени, но се съмнявам да доведат до падане на правителството, твърди бившият образователен министър при управлението на тройната коалиция Даниел Вълчев.

"Капацитетът на това мнозинство да прави глупости, далеч не е изчерпан. Трябва да има предсрочни избори, защото правителство не може да направи каквато и да е смислена реформа. Липсва му воля, желание и обществено доверие", заяви той в ефира на Bulgaria On Air.

Настоящата дясна ръка на Меглена Кунева в "България на гражданите" прогнозира, че вероятно през есента на следващата година ще има нови избори.

"Българското общество от няколко десетилетия има един проблем, който не намира своето решение. Би могъл да бъде формулиран така: управляващите, които и да са те, считат, че могат да правят каквото си искат, а хората (за да им отговорят на самочувствието) им показват, че могат да си избират когото си искат. Като общество сме се разкъсали на различни части и спойката ни се е загубила. Това е големият проблем, защото във всяко общество, което успява да върви напред, има едно взаимно доверие между управляващите и хората. Докато това доверие не се възстанови тук, не ни чакат добри дни", обясни тезата си Велчев.

По думите му протестите още веднъж казват – не можете да си правите каквото си искате.

"Изразяването на позиция по този начин е един много явен белег на демокрация", допълни още бившият министър на образованието.

Вижте във видеото какво каза още Даниел Вълчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подписах петицията, но вари го-печи го, комунистът си е комунист! Той ще сдаде властта или ако му приложиш сила, или ако вече няма какво да краде. Комунистът името на партията си мени, но нрава си не. През 1989 година комунистите разпределиха повечето финансови ресурси на държавата между себе си, изкараха на преден план в управлението мутри и ченгета станали сега олигарси, като последните държат в ръцете си и въртят на пръста си не само целия почтен български народ, но и самите комунисти. Казано е: Лозето не ще молитва, а мотика. Петицията е молитва. А коя е мотиката за изкореняването на то
30
2
 
7
 
! Отговори
данъкоплатец преди 10 години
А бе откъде изпълзяват тези ***?! А ние си мислехме, че сме ги ужищожили. Няма ли "Райд" за тях.
29
2
 
7
 
! Отговори
Яяяяяяяяяяяяяяяяяя преди 10 години
Човекът със СЕДЯНКАТА. откъде изпълзя и той.......
28
3
 
12
 
! Отговори
krasi преди 10 години
Аз предлагам всички демократично и анти-БКП мислещи българи да не си плащат данъците при управление на БКП (БСП,ДПС,Атака), а БКП-филите да плащат. При демократично управление да бъде обратното. Тогава ще видим кой повече данъци ще прибира. Почти всички БКП-любци не плащат данъци (трайно безработни, ***, военни, държавни мижитурки и др.). Крайно време е да се сложи край на псевдодемокрацията в България.
27
4
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Ще падне,ще падне.Ако не по демократичен,то по законите на гладните,които няма какво да губят...Бандитите от партията БСП-комунисти и техните олигарси да слязат на земята,защото от високо боли...
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аз (39)А пък аз,който си изкарвам хляба в образованието, мога да твърдя, че по дивотии и тъпотии Д.В. е от класата на Веселин Методиев (ако някой още го помни!) и е почти равен на Сергей Игнатов!
25
5
 
3
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименАз лично го харесвах като министър - макар, че можеше да е още малко по-настоятелен в реформите.
24
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
bese s oresharski,no nali negovata krivoustata primova ne moja da vleze bara s nego v parlamenta i sega e protiv t.e.iska izbori ama nema
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проституиращите да имат впредвид,че този седеше до Орешарски и говореше нещо за седенки.Сега ви подкрепя,понеже има интерес,както и много други.
22
2
 
6
 
! Отговори
Дяадо Либен преди 10 години
Казах каквото си е заслужил на даскалчето. Сега казвам на Вазе по долу изявилите се: Хора пуснете ли в къщата си да шетат разни знайни и незнайни и те да ви пазат портмонето от крадци, на нищо вече не се надявайте освен на една дряновица с която да ги прогоните от дома си. Време е Българите наистина да се чувствуват стопани в собственият си дом! Не на частният капитализъм! Да на държавният -на който името е СОЦИАЛИЗЪМ без БСП!
21
3
 
13
 
! Отговори
Дядо Либен преди 10 години
Даскале! - това дето беше министър при Симеончо "царчето" е едно големо недоразуемение на собстеното ти его. Разсипахте една прекрасна държава за ,което с пари не можете да платите.- Проклет даси ти и всички алчници от твоя калибър !
20
2
 
17
 
! Отговори
Ал преди 10 години
Бургаско гларусче!Като министър "въвел матурите",коитоса "въведени " още след Освобождението,но "демократите взеха,че ги отмениха.Големи "реформатори" и едните и другите.Образователната и здравната системи оцеляват въпреки усилията на подобни "реформатори" да ги ликвидират като селскито стопанство и промишлеността.
19
3
 
0
 
! Отговори
Do Gosh Tapoto oT преди 10 години
Ni razbrax samo dali e aluviii ili deluvii......moje li da povtorite pak...che porodixte moiat interes
18
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Даниел Вълчефф е...антедилувиален.Който не знае какво е,да отвори речника за...чужди думи; и аз от там го...научих.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина е много достоен! Само дето беше адвокат на Кюлев и покрай него не си знае богатството! Ужилиха сума ти хора и институции! В предишната тройна коалиция му беше добре! Хайде, стига демагогия! Вятърът те духна към Кунева! Да, ама НЕ!
16
2
 
15
 
! Отговори
художника преди 10 години
До ognyanzС премиер свинар, министри художници и със щастливи кокошки, ще сме най-красивата и щастлива държава в Европа:):):)
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
протестите са за замазване на гнусотиите и кражбите на гербавитенарода скоро съвсем ще му светне и за гербавите зешението е народен съдда не се плашат народа ги заобичва с всеки ден все повече
14
1
 
27
 
! Отговори
Чистач преди 10 години
Обречен си Даниелчо... оня с ключовете те чака....Народен съд за грабителите на България!
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрави кога разтуряше седянки с Орешарски, сега се изметнал на другата страна, фурнаджийска лопата.
12
3
 
11
 
! Отговори
седенката преди 10 години
Толкова ли е за медиите този невзрачен и компроментиран политик, голям ерудит, че навсякъде са публикувани "важните" му слова. Абе, я у лево, там при Станишко и компания, където ти е мястото *** подмазвач. Е от такива като него България се върти като омагьосана в кръг. Нищо няма да бъде ново и по-добро, докато такива като Вълчев не се разкарат завинаги от политиката.Българите най-после трябва да разберат, че СВОБОДАТА ИСКА КАРАДЖАТА!