Не трябва да има чадър над никого, заключи Кутев за случая "Сидеров"

Левицата подробно ще се запознава с искането за сваляне на имунитета
Обновена: 8 яну 2014 19:08 | 8 яну 2014 19:08,
31
Не трябва да има чадър над никого, заключи Кутев за случая "Сидеров"
Антон Кутев. Снимка: Булфото

Депутатът от БСП Антон Кутев приветства бързата работа на прокуратурата по случая с лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Законът важи за всички и ние сме равни пред него, независимо дали става въпрос за депутат, или коминочистач. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, Цветанов, Станишев и за Кутев. Не може да има чадър над никого и не трябва, заяви Кутев. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде свален имунитетът на Сидеров. Причината – скандалът във Варна, при който националистът се скара с френски дипломат и нападна двама души, един от които – полицай.

Още по темата
"Радвам се, че прокуратурата действа толкова бързо. Надявам се, че и в други случаи ще го прави. Оттук нататък най-важното е да спазваме закона и правилата", каза Кутев.

Левицата даде срок от няколко дни на лидера на „Атака“ да каже сам дали сваля имунитета си. "Нека оставим няколко дни, за да могат и депутатите да се запознаят с текста и да видим дали Сидеров сам ще изтегли имунитета си. След това, вече ако се наложи, ще има решение", допълни той. По негово мнение най-вероятно ще се наложи решение на Народното събрание.

Кутев не отговори как ще гласува левицата, в случай че Сидеров не свали имунитета си и се наложи да се гласува в зала. Той допълни, че прокуратурата е внесла около 60 страници искане за снемане на имунитета и депутатите трябва внимателно да се запознаят с него.

"Нека да не забравяме, че прокуратурата и съдебната система в България са независими и ние няма защо да коментираме техните решения. Ние трябва да се запознаем с тях и да вземем решение на Народното събрание, което със сигурност ще стане. То обаче трябва да бъде достатъчно обосновано. Сега отивам да се запозная с материала от прокуратурата, както би трябвало да направи и всеки един народен представител. Депутатите трябва да са запознати и едва след това да изразяват мнение и да гласуват", обясни Антон Кутев.

Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес зам.-председателят на НС Мая Манолова определи поведението на Сидеров като арогантно и неприемливо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
The king преди 10 години
Прав е Кутев, депутатите имат нужда да се запознаят с текстовете, да се обмислят потенциалните рискове и отзвук от решенията, които се обмислят.
24
4
 
1
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Кутев-ти си по-свястен от другарите ти-действай иначе ще станите като ББ С2 ИК...
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много шушумижки изказвания от коалицията. то да, ама не, чакайте да видиме, ало. кво има да гледаме, то се видя. то под вола теле може да се търси вечно.
22
2
 
9
 
! Отговори
Да, да преди 10 години
Това да ти го кажат безнаказани пресъпници като БСП=ДПС е меко казано безочливо...
21
2
 
5
 
! Отговори
Четящ преди 10 години
До 20 Абсолютно точно попадение.Като няма нови ОПОРНИ ТОЧКИ и др.Кутев може да сбърка
20
1
 
5
 
! Отговори
дядо Боцко преди 10 години
Едно време беше "Времето е наше " ,а сега "Времето върви за нас!" Всичко е отклоняване на общ.внимание заради протестите обявени за 10-ти . Използват Сидеров за всичко това .Никога Сидеров няма да бъде осъден . Следващия "сидеров" ще бъде*ов.Той ще ходи до Куба и др. екзотични страни ... Абсолютно театро.
19
1
 
15
 
! Отговори
?!? преди 10 години
За бюлетини в Костинброд не чакаха прокуратурата да си свърши работата а изсипаха тонове политическа помия, сега ще чакат. Защо? Защото интереса клати феса, докога така ***. ОСТАВКА.
18
3
 
15
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Изтърваните думи на Кутев:"... Оттук нататък най-важното е да спазваме закона и правилата", каза Кутев."Каквото било-било.Оттук нататък да ЗАПОЧНЕМ ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНА И ПРАВИЛАТА.Ами тези които се опитваха да спазват правилата ,докато другите не ги спазваха сега взимат по 300 лв. пенсия и си ги спазват без призива на Кутев.Майка ми търчи на 25-то число да плаща" ток и вода",а политическият ни елит да са АМНИСТИРАНИ...И квото било- било....И оттук нататък...!ПАРДОН-ще тр. да плащате!
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и турчулятя се на акаха...я да видим сега как ще гласувате ще свалите ли имунитета на *** или да ви зафатаме бе мешенца..
16
0
 
19
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Жената на този борец за справедливост печели милиони от продажбата на електроенергия, и над нея няма чадър, НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!
15
12
 
4
 
! Отговори
Кръгъл идиот преди 10 години
А бе ***, сриването на Сидеров е в полза на ГЕРБ. И тъй като няма мнозинство от 121 гласа, правителството си отива, никой неможе да събере необходимите 121 гласа и следват нови избори. Президеското правителство ще унищожи всякаква надежда за подобрение хала на хората. АТАКА пак ще е в парламента. БСП отиват на майната си, ГЕРБ също губи. Новите формации печелят. А ти *** няма да си в парламента, ще те изгонят и от БСПто. Чукни с чукало чутурата си и мисли какво ще стане.
14
4
 
13
 
! Отговори
до никога вече герб преди 10 години
Оо платен *** извънредно ли бачкаш *** долна..
13
1
 
16
 
! Отговори
чичо Куре преди 10 години
"Нека да не забравяме, че прокуратурата и съдебната система в България са независими..."...това го разправяй на електората, балък! Вързани сте като свински цръвци!
12
5
 
5
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Сега ще видите, как всички ГЕЙБрунгели, които по домовете си имат портрети на Маркс и Енгелс и Комунистическия Манифест положен до Корана,бивши комунистически парцали, мачкали народа 50 години за пореден път ще гласуват заедно с братята си от ДПС и БСП.Заедно срещу АТАКАсрещу националните правителствасрещу СирияСрешу Либияобединени кръвопийци, на които няма да им мигне окото да разстрелят дете,само Хамериканските им идоли и банкерските им господари да продължат терора на света.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този вече е рецедив, по бързата процедура при циганчетата и да не забравят да угасят лампичките :)
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто *** нямат нужда от Болен освен това виждат как ги излага и тях и Бългаия и са решили да го разкарат. И понеже Болен няма да се махне сам, трябва някак да го махнат.
9
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 10 години
И този не мога да го разбера...........................!!!! Явно съм проста!!!!!!!!!!
8
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болен у затвора!
7
1
 
22
 
! Отговори
художника преди 10 години
За к`ви "чадъри" бълнуваш Кутееев? Всички вие си построихте "НАВЕСИ" под които слънце не огрява, камо ли справедливост. Мрак, тишина и само шум на пари, които после излизате да харчите на светло. Народа не е сляп и глух, вижда и чува всичко, но е завързан на жертвената клада- България, която гори вече 24г. Но народа е, като саламандъра, ще излезе някой ден от пепелта и ще ви потърси сметка !!! ЗА ВСИЧКО !
6
8
 
9
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Абе аз жената дет я раня 22 години,кат и тресна един шамар и милицията идва.А тоя къде уж е слуга на народа бие милицията.Аде!!!!Аман от боязливи и жалки хора в това число и полицаи.Как е възможно,полицай в униформа по време на работа да бъде бит без да реагира?Боже,колко жалки хора има в тая страна,боже.......Глупаво и смешно би било да дърдоря, как аз бих постъпил па било и президента да е на мястото на тоя шут.