Бисеров с комисия, към нея депутатите "лепнаха" Петното

Дебатът бе разгорещен и се превърна в историческа справка
Обновена: 5 фев 2014 17:24 | 5 фев 2014 11:53,
100
Бисеров с комисия, към нея депутатите "лепнаха" Петното
Христо Бисеров. Снимка: архив, Булфото

Парламентът създаде временна анкетна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка на Христо Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и ДПС.

Депутатите ще нищят и образуваните наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание от страна на ексдепутата.

Още по темата
Комисията ще търси и доказателства за потенциалното неправомерно изтичане на информация по скандала от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за кореспонденция и среща между Бисер Миланов–Петното и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първоначално комисията трябваше да се занимава само с Христо Бисеров, но по предложение на ДПС предметът на комисията беше разширен.

Красимир Ципов от ГЕРБ поиска комисията да се занимае и с данните за срещи на Бисер Миланов с министър-председателя Пламен Орешарски, както и с председатели на комисии и журналисти, както и потенциална схема с купуване на гласове във Варна. Предложението му обаче беше отхвърлено.

В историческа справка се превърна дебатът за създаването на временната анкетна комисия. Премина се през идеи да се разследва цялото управление на Иван Костов, приватизационните схеми, действията на Емел Етем като министър по бедствията и авариите.

"Историята и паметта са нещо страшно. Господин Бисеров е извършил престъпление по служба. Трябва да се върнем да видим какви собствености на държавата са взимани около Момчилград и Кърджали и как са препродавани обратно. Недейте да смятате, че българският народ е сляп и не вижда, че тука поголовно се краде", каза Вежди Рашидов от ГЕРБ.

Първото официално предложение за разширяване на дейността на комисията дойде от ДПС. Йордан Цонев поиска да се установят и всички факти и обстоятелства, свързани с кореспонденция между Бойко Борисов и Бисер Миланов– Петното, след като в медии изтече информация, че Петното е ходил в дома на Борисов, макар лидерът на ГЕРБ да отрече за подобна среща.

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък направи предложение комисията да се запознае и с всички факти, довели до решението на съпругата на Сергей Станишев – Моника, да върне средства по европроекти. От споменаването на Петното Ципов се присети да иска да се разследват и данните за срещи между Петното и Пламен Орешарски.

Чуха се и предложения комисията да разгледа случаите с бившите депутати от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков, който вече четвърти ден излежава присъда от 5 години във Варненския затвор.

Направиха се и няколко опита дебатът да се върне в приемливи рамки. Това обаче не стана. В крайна сметка дебатът премина през лидера на "Атака" Волен Сидеров, неговите пътувания, комисията, която ръководи, действията на Цветан Цветанов като вътрешен министър и основно Бисер Миланов.

"Петното стана по-известен от всички артисти", заключи темата Вежди Рашидов.

Новосформираната комисия ще работи 3 месеца и в нея влизат 12 народни представители, разпределени на паратитен принцип.

Председател стана Сияна Фудулова от левицата. Членовете от Коалиция за България са: Атанас Пъдев, Кирчо Карагьозов и Сияна Фудулова, от "Атака" – Любомир Владимир, Деница Гаджева и Калина Балабанова. От ГЕРБ членове са Веселин Вучков, Стефан Дедев и Снежана Дукова, а от ДПС – Янко Янков, Хамид Хамид и Ахмед Башев. Опозицията настояваше начело на комисията да застане Вучков, но пленарната зала не одобри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Ще се крием с Бисеров зад Петното.
86
0
 
1
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ЕДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ РАЗСЛЕДВАТ ДРУГИ ПРЕСТЪПНИЦИ? ГОЛЯМ ЦИРК Е ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ КОЕТО СПОРЕД МЕН Е ЗБОРИЩЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ. КОЛКО ЛИ ВРЕМЕ ЩЕ Е НЕОБХОДИМО НА НЯКОЛКО МИЛИОНА *** ДА ГО ОСЪЗНАЯТ?
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така управляващите си лепнаха за пореден път петното, което няма как да е за други. Не съм си представял, че в дъното може още да се дълбае. Начин да се обезцени историята с Бисеров, защото след нея ще последват "вечната усмивка", "ментата", "бюрековците" и какви ли не още петна, размножавани от "осички", "спинаджии", "корнелчета", "неработили паралии", "медийни певци", "чуждопоклонници - доносници от всякакъв етнически произход"...и какви ли не още задкулисни играчи.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BISEROV GO POSO4IXA OT ES OT NAI-VISOKO MQSTO .VLASTTA SEE OSRALA DO U6ITE DA SE OPRAVQ SEGA.DOLU BSP DPS I KOMPANIQ OSTAVKA
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАК МОЖЕ ДА ТВЪРДЯТ ЧЕ Б. Б.СЕ Е СРЕЩАЛ С ПЕТНОТО КАТО ТОВА *** БЕШЕ НЕОТЛЪЧНО ДО ДОДУК-БАРЕКОВ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА.ДОРИ НЕ СЕ КРИЕШЕ КОГАТО ОБИКАЛЯШЕ ИЗ СТРАНАТА ЗАЕДНО С НЕГО. В ПАРЛАМЕНТА СТАВАТ СМЕШНИ И ДПС И БСП .ВМЕСТО ДПС ДА СИ НАЛЕГНАТ ПАРЦАЛИТЕ И ДА СВЕДАТ ГЛАВА, ЧЕ БИСЕРОВ СЕ О...РА ОТ ГЛАВА ДО ПЕТИ ОНЯ КОЗЕЛ ЛЮТВИТО НЕМОЖЕ ДА ГО НАДПРИКАЗВА ЧОВЕК.МОНИКА ПРАВИ ШАШМИ - ГЕРБ ВИНОВНИ!НА ВСИЧКИ Е ЯСНО КАКВА БЕШЕ ЦЕЛТА НА ПЕТНОТО-ПО ПОРЪЧКА ДА ЗЛЕПОСТАВИ Б.Б.НАРОДА НЕ ПАСЕ ТРЕВА ГОСПОДА.
82
0
 
10
 
! Отговори
хоха преди 10 години
Преполагам че основното занимание на комисията ще бъде "... дайте сега да видим ... как да не лъснат и нашите *** на показ?!!" А и някой левкъм заплатката ... за участие в комисии ... БА*ТИ МАФИОТСКАТА ДЪРЖАВА!!!
81
1
 
4
 
! Отговори
stanik преди 10 години
oshte edno dokazatelstvo che ne stavate za parlamenta
80
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Не се разбра Петното ли е ходил при Бойко или Бойко при Петното и кой на кого какво е обещавал, та това ще изяснява тази комисия.
79
1
 
6
 
! Отговори
2345 преди 10 години
ЗАТОВА СТУДЕНТИТЕ ИСКАТ ОКУПИРАТ НС
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще размиват, ще размиват, докато нищо не остане.
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бисеров не е слушал,за това сега му дърпат ушите,той е продажник продаде се за власт и пари на една етническа партия ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРОДАЖНИЦИ ТЕ НИ
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
samo enichari davate
75
1
 
23
 
! Отговори
Лекето преди 10 години
По ТЕЛЕВИЗИРО ПЕТНОТО-*** се похвали, че е свалило правителството на Борисов. Какви срещи, какви заговори, какви пет лева бълнувате. Лекьосаните са ***, Пламен, Сургей, Лютвито и всички негови кукловоди! Не ни занимавайте с глупости, особено в интернет. Тези лъжи може да ги разправяте на бабата от Долно Нанагорнище! Тук не хващат вяра!
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за срещите на Петното с Орешарски и Овчев за гражданските патрули, дето ги даваха по телевизията???!!!!!А Мая дето се хвалеше, че новия изборен кодекс бил съставен с помощта на хора като Петното?!А Петното и Бюреков??!!Обаче не, те веднага искат да изместват темата към някакви хипотетични срещи на ББ с Петното.
73
0
 
10
 
! Отговори
MAFIA преди 10 години
Подготвят по селата бабаити за Кметове съответно после Обштински , Областен и накрая Депутат , как да нема КОРУПЦИЯ после , от всяко дърво *** не става . Трябва да се спре тази СХЕМА Кмет-Депутат
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DEPUTATITE SCTE NISCHTQT.XAIDE DA VIDIM KAKVO SCTE IZNISCHTQT.GARVAN GARVANU OKO VADI LI?TOQ SCHTE MU SE IZVINQT DAJE MOJE I DA GO NAGRADQT.DEPUTATI V BORBA S KORUPCIQTA A DA VIDIM KOLKO IM STISKA.
71
0
 
25
 
! Отговори
Галя преди 10 години
Тоя до кога ще му влачат присъдата,хората от Европейсия съюз им казват,че е мошенник,откраднал купища пари,нашите се чудят как да го оправдаят,това не е правосъдие,а подигравка на народа!Пълно безверие на народа в полиция,съд,парламент,правителство!!!!Тея що са се родили,нищо добро след тях!? Само за кражба на пари,дано се задавят!!!
70
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
До Дон Кольо - Кольо каква армия и какви военни ,като в армията ни се напълни с *** за да препикват паметниците на българските патриоти.
69
0
 
11
 
! Отговори
ДО 76 преди 10 години
Че то има ли ВОЕННИ?
68
0
 
10
 
! Отговори
ПРОПУСНАЛИ СА преди 10 години
Да разследват защо Иванчо е пикал накриво.