Прокуратурата, МВР и ДАНС бдят за законни избори

Зам.-главният прокурор Борислав Стефанов ще ръководи Националното междуведомствено звено
29 апр 2014 13:10, Олга Каферинова
5
Прокуратурата, МВР и ДАНС бдят за законни избори
Снимка: архив, Булфото

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов ще ръководи Националното междуведомствено звено за осигуряване на законосъобразна обстановка при провеждане на изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В звеното още са включени главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-председателят на ДАНС Ваня Стефанова и прокурорите от ВКП Николай Георгиев и Емилия Пенева.

В рамките на правомощията си звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите, посочват от прокуратурата.

Националното междуведомствено звено ще разчита на вече установеното добро партньорство с неправителствения сектор и медиите, с помощта на които могат да се ограничат всички опити за контролиран вот, пише в съобщението.

По време на целия предизборен период ще има дежурни звена в прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на взаимодействие между институциите, чиито съвместни действия са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота.

Вниманието на трите институции ще бъде насочено към най-рисковите населени места и малките общини, където се наблюдават определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора.

 


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Нагли атеисти преди 7 години
До фалшКомунист и БОГ? Не , не лудей!
4
0
 
3
 
! Отговори
?!?!? преди 7 години
Хахаа това е все едно да оставиш на *** да ти пази лозето !!! смях и ОСТАВКА !
3
0
 
3
 
! Отговори
фалш преди 7 години
ОТНОВО СЕ ГОТВЯТ ДА ЛЪЖАТ МАЖАТ ДА КРЕЩАТ КАТО МИННАЛАТА ГОДИНА КАКВО НАПРАВИХА ЗА КОСТИНБРОД МОШЕНИЦИ . 45 ГОДИНИ КОМУНИСТИТЕ НИ МАЧАКАХА СЕГА ОТ 25 ГОДИНИ ПАК БЕЗЧИНСТВАТ СТРАХ ОТ БОГА НЯМАТ ЛИ
2
0
 
3
 
! Отговори
ЦИК - БЪЛГАРИЯ преди 7 години
АКО С ИЗБОРИ СЕ РЕШАВАШЕ НЕЩО, ТО ТЕ ЩЯХА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е идеялно,горе в заглавието,но само са пропуснали най важното,прокуратурата МВР И ДАНС ЩЕ БДЯТ ЗА НЕ НЕ ЗАКОННИТЕ ИЗБОРИ КАКТО ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ,ЗАБРАВИЛИСА ДА СЛОЖАТ НЕ.На комонисти нищо не вярваме.Това им е в кръвта да лъжат и да крадът.Има кой да бди в прокуратурата и в мвр и в данс,товае другарят Пеевският шебек.Нему отнемайте правата.Несе излагайте.