Изключвам участие на български военнослужещи в Украйна

В НАТО няма планирана военна операция, обяви Ангел Найденов
Обновена: 6 май 2014 10:21 | 6 май 2014 10:21, Красимир Ангелов
130
Изключвам участие на български военнослужещи в Украйна
Снимка: БТА

Военният министър Ангел Найденов заяви в интервю за БНТ, че независимо от ескалацията на напрежението в Украйна, в НАТО няма планирана военна операция в отговор на събитията там.

"Така че аз изключвам изобщо участие на български военнослужещи”, заяви той и подчерта, че на всички форуми, посветени на ситуацията в Украйна, се залага на намирането на политическо решение.

"Трябва да търсим, първо, въздържане от насилие и второ – шанс на мирното решение", подчерта министърът на отбраната.

Още по темата

Ангел Найденов поздрави всички военнослужещи и цивилни служители в Българската армия по случай днешния празник. Министърът припомни, че от тази година се възстановява традицията ротацията по върховете на армейското командване, както и повишаването в офицерско звание да става в навечерието на 6 май.

"Въпреки трудностите, които изпитва Българската армия, ние сме в състояние да изпълняваме конституционно поставените ни задачи”, заяви министърът на отбраната.

Той посочи, че понякога това става с риск за живота и здравето на военнослужещите заради остарялата техника, с които разполагат. По думите му, именно заради това модернизацията и превъоръжаването на Българската армия означават не удовлетворяване на капризи, а условие за създаване на адекватни отбранителни способности.

"Българската армия има нужда от нови военни кораби, бронирани машини, поддържане и увеличаване броя и възможностите на зенитно-ракетните комплекси, екипировката и оборудването за военнослужещите – това са част от 55-те цели за способности на НАТО. Но на първо място стоят средствата“, подчерта военният министър.

Той посочи, че не подценява необходимостта от финансиране в никоя друга област, но по думите му винаги има един предел, от който нещата стават критични.

"Мисля, че по отношение на средствата за отбрана сме достигнали този предел”, заяви министър Найденов.

Той коментира, че пакетът от цели за способности на въоръжените сили, който включва и процеса на модернизация и превъоръжаване на армията, не е продукт на кризата в Украйна и на събитията на изток и североизток от България.

"Те са продукт на дълго планиране в рамките на Алианса и са заложени за реализация до 2020 г. За съжаление, една част от тези цели са прехвърляни през различни години и не са били реализирани заради недостиг на финансови средства”, посочи Ангел Найденов.
 


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 7 години
След това грандиозно авиошоу,което видяхме на 6-ти май някой вярвали му на този мушмул министъра на отбраната!!! Пълни нещастници!! На калпав космонафт,космоса му крив!!!
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо НАТО няма да се намеси в конфликта и второ ако ние отидем можем само да пазим банята и тоалетната.Като ги видях вчера как ходеха като чобани тия нещастници за нищо не стават.Никога България не е имала толкова малобройна и некадърна армия.Ако тия наемници могат да се нарекът армия.А пък техниката е допотопна,за ракети и военни технологии не са чували.
87
1
 
0
 
! Отговори
Военното преди 7 години
Манолов Майов - Найденов , най-некадърния министър на отбраната от много години насам.
86
2
 
2
 
! Отговори
Да ви светна: преди 7 години
НАТО , изобщо не разчита на дъртите генерали в България , учили в СССР , нито на платените пъдари в българската армия!
85
0
 
6
 
! Отговори
Само се молете преди 7 години
да не завали за някоя операция, че няма как да си изпълните задълженията, некадърници смрадливи! Днес, след този позор, който някой искаше да мине за парад, поне един генерал да беше се гръмнал от срам, ама не, ще изтърве чевермето
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи да разбираме гсин министъре, че ако имаше планирана операция на НАТО в държава, която не е член на НАТО и също така е суверенна, както всеки ден ни се обяснявате, то излазя, че ще има и българско участие.На практика горните писания са едно празнодумие.
83
1
 
0
 
! Отговори
хуz преди 7 години
Обикновен червен ***.
82
5
 
0
 
! Отговори
един българин преди 7 години
Защо всичко трябва да се свързва с Украйна и Русия?Защо няма никаква информация за военния парад?Само четем за Украйна и за Русия.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то имаме една АРМИЯ пази боже ! ЗА какво да харчим толкова много пари за оръжие. Ако ще и хиляда танка и хиляда самолета да ни дадат, нищо няма да свършим. Спомнете си войната 1967 г.между израел и египет, когато израелската армия направи на пух и прах египетските танкове,защото египетската армия беше неадекватна на бойното поле. КАК ТАЗИ БЪЛГАРСКА АРМИЯ МОЖЕ ДА ОПАЗИ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, СЛЕД КАТО ТУРЦИЯ ИМА НА ГРАНИЦАТА СИ НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДНА ВОЙСКА. А Б С У Р Д !
80
2
 
14
 
! Отговори
Очевидец преди 7 години
НАвремето Русия ни подаряваше самолети зенитноракетни комплекси танкове след това част от бойната техника започна да се произвежда и у нас. А днес какво стана: нарязахме си самолетите ракетите ЗРК ги унищожиха, не следвало БГ да има ЗРК от тези дето можеха да се монтират бойни ядрени глави щото видите ли сме били в НАТО. Съсипаха ни оръжейната индустрия и сега ни казват да се въоражаваме . КАК? ами като купуваме 3-та ръка Ф-16 изстребители и бойна техника от САЩ за да върви тяхната индустрия
79
3
 
1
 
! Отговори
*** преди 7 години
Анексирайте им азбуката на тези ***! Да пишат и говорят на монголски!
78
7
 
3
 
! Отговори
*** преди 7 години
Рашка да ни върне териториите на Волжка България!!! РЕФЕРЕНДУМ!!!
77
1
 
11
 
! Отговори
Шустакович преди 7 години
Заявлението на министъра значи само едно: Новите ни задокеански приятели са планирали влизане на НАТО в Украйна и търсят кой да пуснат за пушечно месо срещу нашите освободители!
76
0
 
4
 
! Отговори
Волк преди 7 години
До дядо гошо...според местните опълченци има наемници!!! и от БГ
75
0
 
7
 
! Отговори
Волк преди 7 години
.... само гледайте тоз НаТо Расмусен да няма някое микрофонче(обожава да записва)...че виж е изложил в пресата някое пикантно разговорче...дали да има участие на български военнослужещи в Украйна!!!А и скоро ... предполагам че ще порицае България...за дето не е съгласна за санкции против Русия!
74
0
 
2
 
! Отговори
Парадиращ преди 7 години
А, мислех да помоля колегата Путин да пусне някое самолетче, от ония дето патрулират над Крим, ама били от пето поколение /невидими/ така че нищо нямаше да видите ;-(
73
0
 
6
 
! Отговори
Парадиращ преди 7 години
Скъпи сънародници, имам удоволствието да ви представя най-грандиозния "парад", който сте имали честта да наблюдавате от няколко, мммммм колко ли бяха години насам. Ама лошото време ме/ви прецака, дето излязохте / а вие що излизате в това лошо време / да се наслаждавате? То верно, че гей парадите са по-пищни, ама к'во да се прави? А, не беше лошо парадчето, само дето забравих да пусна и едно блокче мажоретки... Нищо, следващия път. Ваш признателен ... /е, познавате ме, аз ви честитя Новата Година
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви ти американци ще ни оборудват? събудете се... 1.5 от БВП на страната ни ще е за това... не за надбавк към пенсиите и за децата ни...просто да не изглеждаме плачевно редом с НАТО.
71
0
 
13
 
! Отговори
Жопето преди 7 години
То само това остава - да се намесваме в кризата в Украйна...
70
0
 
1
 
! Отговори
Алианц преди 7 години
ой посочи, че понякога това става с риск за живота и здравето на военнослужещите заради остарялата техника, с които разполагат. По думите му, именно заради това модернизацията и превъоръжаването на Българската армия означават не удовлетворяване на капризи, а условие за създаване на адекватни отбранителни способности. - американците да ни оборудват безплатнтно, нали сме съюзници