С Борисов смекчихме кризата, а ДПС са заобиколен фактор

Кънев: Управляващите ще излязат с мерки за дългосрочна пенсионна реформа
Обновена: 9 яну 2015 14:12 | 9 яну 2015 10:39,
135
С Борисов смекчихме кризата, а ДПС са заобиколен фактор
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че след дълъг разговор с премиера Бойко Борисов кризата в коалицията заради пенсионната реформа е смекчена. Той дори призна, че между двамата има изградено доверие, защото ангажиментите, които лидерът на ГЕРБ поел досега, ги е изпълнил. Кънев обяви ДПС за заобиколим и дори заобиколен фактор.

Още по темата
Напрежението в управляващата коалиция се изостри в края на миналата година, когато ГЕРБ прокара промени в Кодекса за социално осигуряване, с които разреши прехвърлянето на средства от частните пенсионни фондове в НОИ. Това разсърди Реформаторите, АБВ и Патриотите, които не застанаха зад поправката, а изменението мина с гласовете на ДПС.

„Това не е абсурдно и е напълно законно, но със сигурност не е правилно и е опасно за управлението“, каза снощи Радан Кънев в „Шоуто на Слави“, където беше гост. Лидерът на ДСБ цитира Борисов, който припомнил, че мандатът е свободен и всеки депутат може да гласува по съвест.

В същото време той е категоричен, че гласуването на ГЕРБ с ДПС е лош знак и можело да вкара страната в неприятна криза на мнозинството преди празниците.

„В един доста спешен и продължителен разговор с Борисов успяхме да смекчим остротата на тази криза и да създадем предпоставки след празниците да излезем с разумно решение“, каза Кънев. Той обясни, че в близките дни ще се случи това, което е трябвало да се направи още преди внасянето на поправката – да се съберат партиите в коалицията и да вземат дългосрочно решение за посоката на пенсионната реформа. Лидерът на ДСБ обясни, че взетото решение няма да се отменя, защото „хората се смеят на такива предложения“.

Кънев отново разясни позицията на Реформаторите в подкрепа на оставането на средствата за пенсии в частните пенсионни фондове. Той беше категоричен, че ако го няма втория стълб, тоест спестените лични средства, сегашното поколение 40-годишни няма как да може да разчита на пенсии след време.

„Това е борбата и ние трябва да я водим срещу популизма, който казва да излеем всичко сега, за да изкараме годината“, каза още Кънев.

На въпроса на Слави Трифонов не се ли притеснява, че Борисов може да го излъже, Кънев отвърна: „Не съм доверчив, но ако кажа, че между мен и Борисов има изградено доверие, няма да излъжа. Това, което е поел като ангажименти в краткия ни път заедно в политиката, е изпълнил“.

Радан Кънев нарече поведението на ДПС изнервено и арогантно. Той припомни думи на Ахмед Доган отпреди време, че движението му е незаобиколим фактор. „Ще цитирам един приятел, който казва, че ДПС не само са заобиколим, но и са заобиколен фактор“, каза лидерът на ДПС. Според него именно поради тази причина партията на Лютви Местан толкова нервничи и е така публично арогантна, упражнявайки натиск върху ГЕРБ и Борисов да управляват заедно. „Бих се обзаложил, че няма да успеят“, каза още Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
10
 
9
 
! Отговори
ДЕДО СИМО преди 9 години
Днес, за съжаление има един,единственполитик и все още депутат, с познания и морал, с чест и съвест- Това е Велизар Енчев. И само една партия, която е способна да поведе народа.Енчев и АТАКА с Волен Сидеров могат да смачкат главата на мафията!
95
4
 
13
 
! Отговори
Станински преди 9 години
Най-интересното в случая Радан Кънев е, че плиткоумието, невежеството и наглият кариеризъм удрят право в лицето, а има хора, които членуват в т.н. му "партия ДСБ"и хора, пищещи в разни издания и интернет, които високо оценяват качествата му като политик!?Да приемем, че членовете на измислената му партия имат някакъв интерес, осигуряващ дребен или едър келепирец, но пишещите хвалби за него, в разни печатни и виртуални медии, оставят съмнения за груба, пошла меркантилност и пълна липса на морал!
94
2
 
11
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
аман от кукли на конци!това го гледахме в детската градина,и то едно време,агент БУДА и последователите-БУДАЛИ...а българчето....то изчезва от лицето на земята-разделяй и владей!дебилни циркаджии
93
3
 
10
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Юрушистите много ги е яд, че спонсорите им от ДПС не са във властта!Делесарски ***, щом корпорация ДПС не е на власт има надежда за България!Вие отново сте в един отбор с ДПС!!!Жалки *** на сокола!Да живее България!
92
1
 
9
 
! Отговори
професорът преди 9 години
За здравето на четворната коалиция пийте двойна ракия!!!
91
5
 
18
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Да бе смекчихте кризата с Борисов.Вие маи българският народ за големи баламурници го имате.Смекчихти я с 8 милиярда заем нали.Че то и аз баи ви мучу така щях да я смекча.Я по точно да го кажем,че българският народ следваштите 20,25 години ще я смекчава от джобаси бе апаши.
90
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане ще дам един пример кой гласува за Герб и Борисов. Снахата на Григор Стоичков певицата Й. Христова която не спира да хвали " демократа " Фидел Кастро си призна , че гласува за Б.Б.Или излизате от тази комунистическа коалиция или на следващите избори няма да ви има.
89
7
 
15
 
! Отговори
Yakov преди 9 години
"Кънев обяви ДПС за заобиколим и дори заобиколен фактор". Ама този е голям наивник.Публична тайна е, че 40-50 % от икономиката се управлява от ДПС. Също с толкова се управлява и автобусния транспорт - ставащото в БДЖ. Между 25-30% от БВП се формира от обръчите от фирми. Ами............, който иска да заобиколи ДПС го чака....... ОСТАВКА!
88
11
 
13
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Ей от тия нея отърване.!Затова щом изпием виното и изядем прасето на барикадите.Срок края на м. февруари.После един ритник и да си одат.
87
9
 
14
 
! Отговори
Чапаев, преди 9 години
Реформаторски блок,Патриотичен фронт,АБВ,БДЦ - СМОКИНОВИЯ ЛИСТ НА ГЕРБ+ДПС=БОСТАН
86
1
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
До 99. Ха-ха-ха, глас в пустиня.
85
1
 
3
 
! Отговори
саламандърр преди 9 години
До БотевТова е толкоз просто и логично само не знам какво още чакаме.Не подозираш колко си прав!!! Да действаме!!!
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да се въртиш - задникът ти си остава все отзад!
83
12
 
16
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 9 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА---***
82
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има един проблем - Дело Възродителен Процес с давност 25 години и продължаваме да чакаме
81
11
 
21
 
! Отговори
Отвратен съм от РБ преди 9 години
Имах надежда в РБ (малко, но имах). Е, вече знам, че за нищо не стават. Лукарски, Москов и Пръмова като видяха власт и подивяха. Радан се дърпаше, дърпаше, но и той падна в краката на малограмотния Тиквун. Когато не се мазнят на Запада, им се налага да лижат подметките на Мутрафона. Как ли заспиват нощем?
80
9
 
25
 
! Отговори
НЕИЗВЕСТЕН преди 9 години
РАДАНЕ,РАДЕНЕ-НЯМА ПО ГЛУПАВ ЧОВЕК ОТ ТЕБ!
79
17
 
19
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Другарите луди полудяха . Те никога няма да разберат , че хората просто вече не ги искат . Такива крадци и убийци като БКП-БСП-ДС никой нормален човек не харесва , освен такива като тях . Да се съюзиш с ДПС само и само да крадеш е цинично и гадно . Благодаря от такава партия .
78
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори формално ДПС е абсолютно НЕАКОННА! Това много ясно и подробно е доказано в особеното мнение по РЕШЕНИЕ 4 ОТ 21 АПРИЛ 1992 Г. ПО КОНСТИТУЦИОННО ДЕЛО 1 ОТ 1991 Г. Достатъчно е само честно да се анализира информацията и няма начин това туморно образувание да излезе законно. Единствената причина да същетвува още тази мафия е, че е с подкрепата на уж несъществуващата Държавна сигурност. Обърнете вниманието на каквъв абсурд са способни, принудили са КС да вземе решение с малцинство!!! Мафия
77
4
 
16
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Една партия като БКП е достатъчна на малка България и не трябват други партии и крадци. От много началници и лидери се увеличава само партийната субсидия и корупцията.