Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?

Според него партията на Местан се "превъзбужда" за неща, които не съществуват
4 фев 2015 14:10,
199
Калфин към ДПС: Децата да раждат или да ходят на училище?
Ивайло Калфин Снимка: архив, Булфото

Социалният министър Ивайло Калфин отвърна на критиките на ДПС срещу идеите за спиране на детските за родителите на малолетните майки.

Още по темата
Във вторник партията на Лютви Местан обвини вицепремиера в дискриминация и противоконституционност заради намеренията за подобни промени в закона за семейното подпомагане.

„С какво по-различно право би било едно дете на 17-годишна майка от на някоя друга?“, попита и днес депутатът от ДПС Илия Илиев Ивайло Калфин по време на парламентарния блиц контрол.

Социалният министър обвини ДПС, че се „превъзбужда“ за неща, които не съществуват. Той призова Илиев и колегите му да изчакат представянето на промените в понеделник и тогава да повдигат дебата.

„Нека да помислим заедно – няма да защитите това децата да не ходят на училище, а да раждат деца толкова рано“, посочи Калфин. Той призова да се защитават съществуващите етични норми.

Илиев, който е и лидер на ромската партия „Дром“, отвърна, че е ясно, че промените ще засегнат най-вече ромската общност. „Би трябвало да знаете, че в ромската общност ранното обвързване е традиция“, каза депутатът и допълни, че Европейският съюз няма проблем с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
румен ерманов мехмед преди 9 години
ви кат меможете да маправите сек ви българите 50 дни един пат секс правите теса риязани повече ибат колкото пораснат толкова бързо шиземем българиа шистани ромска даржава слет един век даживее ромски секс които гледа много даим излиза очите
114
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
ДРАГИ МИ ПОЛИТИЦИ,ЧОВЕК СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДА,ЗА ДА СЪЗДАВА БЛАГА ЧРЕЗ ТРУДА СИ КАКТО ЗА СЕБЕ СИ,ТАКА И ЗА ДЕЦАТА СИ......ЗАЩО СЪЗДАДЕНИТЕ БЛАГА ОТ ДРУГИ ХОРА ОТИВАТ ЗА ТИЯ ХРАНТУТНИЦИ,ВЪЗПРОИЗВЕЖДАЩИ СЕ НЕГРАМОТНИЦИ...Д О К О Г А????????САМО КЕЛЕПИР ТЪРСЯТ,НЕ УЧАТ,НЕ ОВЛАДЯВАТ ТРУДОВИ НАВИЦИ,А СЕ ПЛОДЯТ-ТОВА Е БЕЗОТГОВОРНОСТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВА,НО НЯМА ВОЛЯ ОТ ВАША СТРАНА
113
0
 
1
 
! Отговори
бам преди 9 години
Подкрепям усилията на Правителството в лицето на министър Калфин,даже тези промени са слаби.Много се страхува Местан за *** и др.около тях групи защото това ще ги застави да учат и работят а те не желаят такъв напредък за електоратите си.Просто ще загуби една група неграмотни и мързеливи които безропотно го подкрепят защото много добре владее словото и ги омайва със слова които те искат да чуят.Местан е способен на такава словесна обработка и печели от това,но небива държавата ни да тъпче д
112
0
 
4
 
! Отговори
ДО itso преди 9 години
Не е вярно ,че в ЕС нямат проблем с ***,съвсем наскоро Франция ни го напомни.Тази традиция да се обвързват рано е като от рано да се източва държавата докато направят 10 деца,те вечно точат ли точат БГ баба,майка и дете *** държавата.Как тази държава да има напредък и развитие като има закони които им позволяват да я точат без да има възвръщаемост а само вземане,вземане ,вземане но не и даване.Дават само част от населението.До кога ще ги спонсорираме тези които не дават ,а вземат.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам правителството да ми защитатава правата като изряден платец и човек който се старае да бъде полезен за държавата си,но насреща искам добра услуга в образованието ,здравеопазване,комунални услуги,административни и др.това може да стане ако средствата които аз и всички съзнателни и отговорни българи си плащат за да не изтичат и не се стопяват парите в бюджета като този да се плаща на хора без да имат заслуги за ползването им,иначе няма как да полвам качествена услуга от държавата,парите
110
0
 
4
 
! Отговори
Рени преди 9 години
Подкрепям Калфин.Е за това държавата не мръдна 25 г .защотоМестан,Доган я дърпат назад със заплахи от дискриминации,етнически мир и т.п.Нашите политици не трябва да се страху ват от такива приказки,защото тези които нарушават законите са точно от тези етнически групи като ***.Значи за българи има закони ,за *** не .ЗАЩО?С какво един *** е повече от мен ,образован ли е ,работи ли,данъци ли внася,осигуровки ли внася с какво е по вече от мен,че да ползва облаги от моя труд и данъци
109
0
 
7
 
! Отговори
Teodor преди 9 години
Ако нашите политици бяха на половина държавници, какъвто е лошият Путин :"В Русия живеят руснаци. Всяко малцинство ако иска да живее в Русия, работи и се храни в Русия, трябва да говори руски и да се отнася с уважение към руските закони. Русия не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от Русия и те няма да получават специални привилегии нито ще се опитваме да променяме нашите закони така, че да отговарят на желанията им, без значение колко силно ще викат, че са дискриминирани."
108
0
 
6
 
! Отговори
Галя преди 9 години
Никакви помощи за родители без трудов стаж! Данъчни облекчения за работещите е решението! Колкото повече деца има семейството толкова по-малко данъци да плаща. Така се стимулират работещите хора да се размножават а търтейте да *** от глад! Единственно студентките да получават помощи без стаж. Така докато започнат да работят ще са си отгледали детето и ще могат да работят и също да плащат данъци. Който не работи не трябва да яде и да се плоди!
107
0
 
10
 
! Отговори
Itso преди 9 години
"Би трябвало да знаете, че в ромската общност ранното обвързване е традиция, каза депутатът и допълни, че Европейският съюз няма проблем с това."Romskata obshtnost, naprawete si socialna kasa, wnasqite si pari w neq i si plashtaite na ranno obwyrzanite
106
1
 
6
 
! Отговори
яяяяяяяяяяяяяяяяяяяя преди 9 години
няма да ги уплашат като им запрат парите. плашат се тези горе че няма от къде да се крадът пари вече и се чудят как да вземат на народа стотинки те те сами ще се истрепят
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да им спрат детски и всякакви помощи, а вместо тях със спестените пари от помощи да дават на учениците стипендии от 9 клас до 12 клас, като за по-горен клас стипендията да е по-голяма.
104
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не, Калфин...дете като роди дете, детето се взема, а майката в затвора директно. Да видим дали пак деца ще раждат деца!
103
0
 
36
 
! Отговори
Мама преди 9 години
При това тези деца раждат с изключотелното съдействие и знание на родителите им. Г-н Илиев твърди в ефира, че на 12 год. не били деца, защото ходели на дискотека и имали гърди. Направо ми прозвуча извратено и педофилско. Не е случайно, че пълнолетието у нас е на 18 год., г-н Илиев! Не е достатъчно да имаш цикъл, но и да знаеш какво да правиш или не правиш с него!
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
решението е да се направят детски ясли в основните училища.
101
0
 
36
 
! Отговори
Mama преди 9 години
Аз работя като луда по 6 дни в седмицата по близо 10-12 часа на ден и получавам 500 лв.Съпругът ми е със същото работно време и, слава богу, получава малко повече. Така издържаме 2 деца. За трето сигурно няма и да помислим. Но всеки изработен лев инвестираме в децата си. Каква част от детските на тези безработни самотни непълнолетни майки отиват за децата им!? Слушах внимателно г-н Илиев. Според него промените са противоконституционни. А не е ли противоконституционно непълнолетни да раждат?
100
0
 
32
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 9 години
Този депутат от *** произход го гледах суртинта по БТВ и направо се погнусих какви *** са влезли през вота на ДПС да управляват държавата и да решават бъдещето ни...Срам и позор. Трябва да сме нетърпими към такива ***!
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До данъкоплатец Да, наказуема е, но само за българи!!
98
0
 
8
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Социалната справедливост поражда социално неравенство.
97
0
 
28
 
! Отговори
данъкоплатец преди 9 години
Педофилията не е ли наказуема?
96
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шматко Илиев Отдавна срущу Българският етнос се води воина . Една циганнка с три деца взема 1100 лева ,,помощи,, Ще го цитирам защото ми попадна скоро . Вестник ,,Земя,, 28 август 2013 година .А за българка с три деца ,брашняният чувал . Това не е ли расизъм ,ксенофобия срущу Българите . Досега Б.Хелз. Комитет не е защитил ,НИТО ЕДИН ПЪТ,НАРУШЕНИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ .Нито един път на нападнатите ,пребити ,ограбени ,унижени от *** хора . Расизъм и ксенофобия срещу етноса ни.