Парламентът ще бистри пенсионните фондове

Депутатите ще заседават извънредно за това следващия вторник
Обновена: 11 фев 2015 09:31 | 11 фев 2015 09:30,
4
Парламентът ще бистри пенсионните фондове
Снимка: Архив БТА

Шефката на парламента Цецка Цачева насрочи извънредно заседание на парламента за вторник.

В дневния му ред по съгласие на всички партии в парламента точка първа ще е дебат за и против създаването на временна комисия, която да проучи състоянието на пенсионните фондове и надзора върху тях.

Предложението за това бе на БСП.

Извънредното заседание във вторник ще продължи десет часа – от 9 до 19 часа. В него, освен дебат за пенсионните фондове, е включен и парламентарен контрол.

В дневния ред за тази седмица депутатите ще обсъдят и дали да променят правилника на Народното събрание и да създадат постоянна комисия за българите в чужбина. Предложението за това също е на БСП.

„Събитията и в Украйна обуславят необходимостта да има постоянна комисия за българите, живеещи зад граница“, каза от трибуната лидерът на социалистите Михаил Миков.

Според него новата структура трябва да посвети работата си както на хората с български документи за самоличност, така и на различните български общности в различните краища на света, които имат нужда от грижата на българската държава.

Искането на Миков за комисия за българите в чужбина беше подкрепено от всички групи без ГЕРБ. Тя ще бъде последна точка в седмичната програма на парламента.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
алооо,днес сме сряда.кака Цецка и дните ли обърка вече.бати,и ние чакаме нещо да свършат в тази държава
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бистри ,да бистри,колко да ги бистри.Най-много да ги поразмъти малко.