Българинът пред бизнеса – мантрата на Борисов

"На никой не му е приятно да се вдига цената на тока"
3 авг 2015 16:28,
53
Българинът пред бизнеса – мантрата на Борисов
Снимка: архив, Булфото

На никой не му е приятно да се вдига цената на тока, но за мен беше важно за потребителите да не се вдига, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала "Хемус".

На въпрос дали го притесняват декларациите на бизнеса, че ще да протестират заради цените на тока, Борисов коментира, че това е демокрация и всеки има право да протестира.

Още по темата

"КЕВР е организацията, която определя цените на тока, а ние мисля, че направихме доста неща, за да не се вдигне за потребителите. Не мога да отговарям нито за бизнеса, нито за синдикатите. Виждал съм се с тях поне 6-7 пъти и всички тези мерки, които въведохме бяха след срещи с тях, одобрени с тях на общи пресконференци – и за фонда, който създаваме, и за всичко останало", заяви министър-председателят.

"2013 година беше взет 1 млрд. лева кредит, къде отиде този кредит? Нула ефективност, нула. По този кредит останаха 44 млн. лева лихви. Кой през 2006 година прие Закона за ВЕИ-та с тези цени? Ако не бях дошъл аз да спра Уестинг Хаус по безумния проект на Драгомир Стойнев, сега да заложим още 20 млрд. лева в енергетиката и да заложим 5-и и 6-и реактор на АЕЦ „Козлодуй”. Къде бяха тогава? Защо не излязоха да кажат, че това са безумни неща – да теглим дълг, за да залагаме 5-и и 6-и реактор и да строим 7-ми. Плащаме си за глупостите, които държавата е правила с мълчаливото съгласие на хората", подчерта Бойко Борисов.

Премиерът коментира още планираните проверки на НАП по печатните издания и отбеляза, че ако някой се е познал като медия-бухалка на газов посредник, той няма никаква вина. Пък и за проверките разбрал едва днес от Владислав Горанов.

"Ако някой случайно се е познал като медия-бухалка на газов посредник, който благодарение на мен загуби бизнеса си, който е около 200-300 млн. лева на година. За 20 години това са няколко милиарда лева. Благодарение на моята политическа воля, махнахме трите посредници между Русия и България. Три посредника имаше за газ. Ако някой се е разпознал там, аз нямам никаква вина", посочи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Точно в североизточна България, за клиентите на ЕВН има увеличение на цената с над един процент. Но ББ продължава да разправя (където му подадат микрофон), че цената на тока за битовите потребители е намаляла.
43
0
 
2
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Браво Боре !!!! Направия и че гласуеме пак за тебе !!!
42
0
 
1
 
! Отговори
axa преди 8 години
samo taka niama da lapat pachki samo mytrite biznesmeni i da se praviat na yjileni a pribirat milioni i vse rabotiat na zaguba hahaha boklycite takiva perachi na pari....
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дамн, дигна тока на бизнеса, днес в Холдинг Загора, работим над 2000 човека там, ни спряха храната и обявиха, че ще има съкращения.Евала, Бойко, само така!!!
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама тоя наистина пролича на ***.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много му е сплескана тиквата на Спасителя! От много или малко мозък е, вие преценете.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-малко виждам този гений на мисълта и действието, колкото по-малко го чувам, а вече и не го слушам, живея по-добре. Това гнусно произведение на природата се натресе в живота ни с бруталната си простащина, с болният си мозък за величие е вече трудно прикрития си страх как ще завърши мизерният му животец. И самозабравата, и манията, че е "спасител" на българите подкрепяна от безкрайно прости хора но платени индивиди е върха на простотията. Ето защо България ще затъва до бунт с/у него.
37
2
 
4
 
! Отговори
Ala-Bala преди 8 години
Това, което ще спестите от такси, ще ви го вземат с ДДС.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце, никой не е спрял бизнес за милиарди без да го гръмнат. Има нещо друго, но не го споделяш.
35
3
 
14
 
! Отговори
Избегал от МАФИЯТА преди 8 години
Мафията на БОЙКО не се спира пред нищо???? Унищожи МАЛКИЯ и СРЕДЕН бизнес.....Укрупни си МАФИОТСТСКАТА структура не дава БИЗНЕС на малките!!!! Господ да го убие ДАНО!!!!
34
12
 
4
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Браво Боре !!!! Направия и че гласуеме пак за тебе !!!
33
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България срещу евроатлантическото ционистко неофашистко робство е неизбежна....................... Боко хората асфалт не ядат.
32
5
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Не е приятно, но трябва. Нали са хамериканска собственост?!
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO E GOLIAM BORISOV --NE MOGE DA IZHRANI ROMITE ,NE NI DAVA DOMOVE,A SAMO MIZERNI POMOSHTI--SINDIKATITE KAZAHA 2800 LV. ZA CETIRI CLENNO SEMEISTN=VO,A MOETO E 10 CLENA.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе отворко,ми нали бизнеса ще ВДИГНЕ цените на стоките и услугите защото цената натока е ОСНОВНА в калкулацията им на производство!Така и уж "любимия" ти българинще УСЕТИ тези повишение,но.......не само с това на производителите,а и допълнително с 20% ДДС наповишението на тока!И всички цени ДО ТАВАНА!
29
2
 
14
 
! Отговори
Somebody преди 8 години
Борисов , токът за абонатите на Енерго про се вдигна! Това са обикновени потребители - реално те избиват понижението на другите две дружества за да компенсират и то с печалба разликата за НЕК!
28
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
"...за мен беше важно за потребителите да не се вдига..."Да, ама не, господин министър-председател!Не сте запознат, но твърдите нещо, което не е вярно - ел.енергията за битовите абонати на Енерго-Про е увеличена от 01.08.2015 година с 1,09%, докато за другите два доставчика е намалена.Защо се увеличава цената за потребителите на Енерго-Про и защо вие откровено заблуждавате, да не кажа лъжете, защото недобрата осведоменост не е извинение.За кой ли път вече и как да Ви вярваме?
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
затегнал е колана охраненият премиер
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До избирател-безпартиенСмятаиш ли,че на тъпите ти въпроси,трябва да се дава отговор?А Боко,като реве толкова много срещу Станишев и Орешарски,да започне да ги разледва,ако са виновни и да ги набута,където им е мястото. Ама нещо не смее,щото и ония ако зяпнат срещу него,трябва да се крие на Луната! А щом само реве и не прави нищо,значи или е голям лъжец и страхливец или прикрива престъпления,което автоматично го превръщ в техен помагач!
25
6
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Стига са ревали от бизнеса. Що не кажат колко незаконно са забогатели по схемите за забогатяване. Няма да им се отрази кой знае колко цената на тока. Или те са свикнали много, много да печелят и сега са в паника. Ами като си вдигнат цените ще се свие потребителската кошница и пак няма да печелят. Той и без това българина така е затегна колана, че сега няма да го уплашат бизнесмените. Мъчно им става, че няма да могат да си сменят скъпите возила всяка година, както и любовниците. Горките