Радан Кънев мисли да играе за президент, казва след вота

"Цветанов се простреля в крака, Борисов не може да го спаси"
14 окт 2015 10:31,
33
Радан Кънев мисли да играе за президент, казва след вота
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев може да се кандидатира за президент на изборите за държавен глава догодина. Дали ще влезе в битката или не съпредседателят на Реформаторския блок ще обяви след кметския вот в края на месеца.

"Това не е тема на местните избори", каза Кънев пред bTV, но обеща веднага след тях да даде отговор.

Още по темата
Лидерът на ДСБ лансира искането за предварителни избори в дясно за кандидата за президент, независимо дали той ще участва в тях или не. Според него само единен десен кандидат може да спечели от първия тур без подкрепата на ДПС.

"В момента на местния вот десните кандидати водят дебат помежду си, левите отсъстват напълно. Силните кандидати почти навсякъде в България са двама десни и вместо да се явят заедно, да спечелят от първи тур и да приключат, те тепърва ще използват ДСП за балансьор кой десен кандидат да спечели на втори тур", разясни политическата обстановка Кънев.

Той изрази съжаление, че Реформаторите, вместо да изпълнят обещанието си да изолират ДПС от властта, ги допускат до ролята на балансьор между десни формации.

Шефът на Реформаторите пусна няколко словесни искри към партньорите си от ГЕРБ. Още в края на миналата седмица РБ обвини ГЕРБ, че плащат за черен пиар срещу тях. Хората на Борисов отрекоха. Вчера пък кандидатът на РБ за кмет на Варна Чавдар Трифонов обвини Цветан Цветанов, че стои зад атаката срещу него. Преди дни се появи публикация, че през 2007 г. Трифонов бил хванат да шофира с 0,7 промила.

"Реабилитацията по тази присъда е настъпила през 2010 г. и оттогава тя не съществува в правния мир. Тя е заличена като документ", каза Кънев. Той допълни, че от момента на реабилитацията си човек вече е неосъждан.

"Преди 8 години Чавдар е направил огромна грешка. Не е извадил пари да си плати подкуп, отишъл е пред съдията, признал си, понесъл си е присъдата, изтърпял я е и е реабилитиран. В момента той не си плаща кръвнина на медиите на Пеевски, не си плаща рекет за защита, което 90% от политиците в България правят, срещу което получава компроматите. Ще си ги изтърпи", каза още Радан Кънев.

Той коментира и реакцията на премиера Бойко Борисов по скандала. Той написа в профила си във Facebook, че гледайки изказването на кандидата на Реформаторския блок във Варна стигнал до извода, че още 2007 година Цветан Цветанов е накарал Трифонов да пие и да шофира в нетрезво състояние. “Дори и аз не подозирах за възможностите на Цветанов още тогава да прозре и “подтикне” кандидата за кмет на коалиционния ни партньор да извърши подобно престъпление и по-късно да не уведоми щаба си. Обещавам да “смъмря” Цветанов за това”, обясни Борисов.

Според Кънев Борисов се опитва неуспешно да покрие огромна непростима грешка на шефа на щаба си, а изказването е прибързано и не е изобщо в стила на Борисов.

Цветанов пригласяше на компромати, застреля се в краката като началник щаб и шефът му не може да го спаси, смята Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AKO TOZI NESHTASTNIK STANE PREZIDENT BALGARIA E DARGAVA NA NESHTASTIETO.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан нес тава, виж ако предложат Москов ще гласувам за него. Решителен, деен, енергичен
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Позор за деснитеСамо дето пропускаш факта, че крадливите комунисти са ГЕРБ! Ония от БСП, дето се бият в гърдите за леви, всъщност не знаят какви са. Но във всеки случай не са леви. То и "десните" в действителност не са десни. Но в името на властта си слагат определения, а глупаците хълцат от вълнение.
16
0
 
7
 
! Отговори
пата кюта преди 8 години
И тумба лумба. Ха познайте какво е станало !
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ккЦялата демокрация трябва да се измете, защото гласуването не решава нищо и страната върви към гибел.
14
1
 
17
 
! Отговори
кк преди 8 години
Радан Кънев не е виновен за нищо. Не е виновен и т.нар. Президент Плевнелиев, както и цялата пасмина от Бойковци, Цветановци, Станишевци, Местановци и т.н.Виновни сме ние - Наше Величество Българския Народ, т.е. техните РАБОТОДАТЕЛИ.Че гласуваме като шилета е вярно, но още по-вярно е и това, че като видяхме, че за нищо не стават, не намираме сили като техни работодатели ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ.На 25.09.2015 г имаме такъв шанс.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рамадан да не си и помисля да става президент. Такъв като него и сега имаме.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМи посочи един германецми тогава гласуваме директно за Меркел и България става област на Германия
11
0
 
5
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Не знаех,че ,,***,, е нецензурна дума. Според мен това е душевно състояние,характерно за българските политици...
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо оправете армията, защото иначе ставаме за смях с президенти и генерали, но без войници и самолети.
9
3
 
17
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Най -страшното е ,че тия *** си вярват !!! Те наистина мислят,че имат потенциал да ръководят държава...
8
3
 
22
 
! Отговори
Позор за десните преди 8 години
РБ са ламтящи за власт недоразумения. С глупостта си спасяват ГЕРБ, защото десните се отчайват като ги гледат, а не могат да гласуват за крадливите комунисти. Кой остава? Бай Тиквун Банкянски - виден "антикомунист" и четата му пребоядисани милиционери. Да, ГЕРБ са комунисти, но хората със западна ориентация лесно се подвеждат, че могат да разчитат на тях. 100% ГЕРБ ще получи десетки хиляди гласове от разочаровани от РБ.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До онлайн президентМи посочи един германец, не от родата на Кобург Гота. Найш колко народ ще гласува за него!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без вота на ДПС Радан е обречен. Даже ГЕРБ няма да може да спечелят без да купят от ДПС.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седерастията се готви за скок към отвъдното.
4
3
 
6
 
! Отговори
онлайн президент преди 8 години
Кънев ще събере повече гласове от чужбина както румънците гласуваха масово от чужбина и имаха по-висока избирателна активност в чужбина отколкото вътре в Румъния и накрая избраха германец за президент.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредната пионка на сащ!
2
1
 
3
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Да мисли не е забранено, но дали ЩЕ е президент е друга работа. А Цв.Цв. кво, прави се на Мартин Борман? Левия .... на Хитлер, дето го нямал? Егати провокатора! Да окепази такъв хубав човек като Чавдарчо "ДобринМитев? Не го е срам...
1
3
 
31
 
! Отговори
ss преди 8 години
тоз най-накрая ще разбере,че освен родата никой друг не гласува за него !