Отсега ни трябвал план "България 2030-а"

Плевнелиев иска социална икономика и работеща демокрация
30
Отсега ни трябвал план "България 2030-а"
Снимка: БТА

След като имаме идеал за чиста и свята република, посока - да бъдем равни на другите европейски народи, да се интегрираме с европейските демокрации, трябва ни и план "България 2030". Това каза президентът Росен Плевнелиев, който участва в откриването на дискусия, посветена на изпълнението на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН "Бизнесът - сила за добро", цитиран от БТА.

"За да изработим "България 2030" трябва да стъпим на здравата основа на целите за устойчиво развитие, които са валидни и приети от цялото човечество. И те са цели за устойчивото развитие 2030. Трябва да стъпим на "Европа 2030" и на нашия идеал, на нашата посока, зададена отдавна, на нашата цел, която имаме за социално отговорна икономика и работеща демокрация", посочи държавният глава.

"Трябва да изработим своя план как да стигнем дотам. Той трябва да бъде легитимен и приет от всички, той трябва и да се изпълни, като се контролира изпълнението му година по година", отбеляза президентът. Според него днес някои политици в България са  заговорили за нови доктрини.

"Пак ще предефинираме националния идеал, зададен от Левски? Кой ще посмее да направи това? Отново ще засипваме хората от телевизионните студиа, че нямаме план, нямаме посока, нямаме цел. За пореден път ще пишем поредните стратегии. Не беше ли така в системата за правораздаване, знаете ли колко пъти са обещавани, колко пъти са писани стратегии - пет. Сега пишем шестите. Къде сме като резултат?", попита държавният глава.

Изводът, според него, е много прост - това, което ни трябва, е не да предефинираме Левски и Ботев, не да се самозасипваме с излишни и ненужни констатации как нямаме план, нямаме цел, нямаме посока, защото имаме идеал, дефиниран от Левски и будителите, имаме цел, имаме посока.

"И днес, когато се правят комисии в Народното събрание за изследване на влиянията на чужди държави, отново се питам дали ние разбрахме, че това, което се очаква от нас, е много просто - не да търсим безумни, излишни, невъзможни баланси с държави на изток от нас, а да се държим като европейци, да бъдем европейци", заяви президентът Плевнелиев.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Nqkaf Nukaf преди 5 години
На тоя всяка втора дума в речите му ЦЕЛ И ПОСОКА омръзна ми.......
21
0
 
2
 
! Отговори
Rosen преди 5 години
Марионетката - адаш малко бърка понятията. Колко по-добре би било вместо за "социално отговорна икономика и работеща демокрация" да си говорим за "РАБОТЕЩА икономика и социално отговорна демокрация", м? Че сега нито едното, нито другото ни е в норма...
20
0
 
4
 
! Отговори
МИлена преди 5 години
Грешка ние сме преди всичко БАЛКАНЦИ всичко друго е пунта-мара!
19
0
 
5
 
! Отговори
Кой преди 5 години
То няма план за тази година , а за 2030?!!!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то чиста и свята република вече не се връзва с НАТО и ЕС. Доста мръсотии личат.Социална политика и ГЕРБ въобще нямат допирни точки.България вече сте я изработили предсрочно, много преди 2030г. Хайде рапортувайте на господарите
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този план е ясен на всички крадливи дупедавци по високите етажи от десетилетия! България 2030г.: 1,5 млн. българи, 1,5 млн. турци, 2 млн. римляни, 2 млн. бежанци. Не останаха българи за работещи роби!
16
1
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 5 години
Президентът трябваше САМО да чете конституцията, и да работи по нея. Щеше да бъде поне уважаван. От народа си. Същото се отнася и за вицето. Ако сега се направи изследване на рейтингите им - ще се получи един звучен шамар и за двамата. Това не е добре. Конституцията е навряна в един ъгъл, и никой не поглежда към нея. А ТЯ трябва да е политическата Библия за всеки управленец. Спомням си една снимка в медиите от деня на встъпването в длъжност - усмихнати и хванати за ръце. А сега?!
15
1
 
12
 
! Отговори
Адмиралъ преди 5 години
Трябва му конц лагер на тоя и също за 26 годишната политическа продажна върхушка!
14
0
 
11
 
! Отговори
правилно преди 5 години
Отсега ни трябвал план "България 2030-а"С една единствена точка:1. Последният, да сложи кръста и да загаси осветлението!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2030 включвайте в плановете индийци, сирийци, афганистанци, турци, румънци, но не и българи, защото до тогава просто няма да са останали такива в България.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ония умници от Брюксел ли ще ни кроят пак плана
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
план Ран Ът него ли има предвид
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кретеноид от хексагоналната система.
9
0
 
14
 
! Отговори
Ран-Ът преди 5 години
план има отдавна и се спазва. нямате нужда от друг.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОЛЯМ КЛОУН СИ,НО НЕ СИ СМЕШЕН,ЖАЛКО ЧОВЕЧЕ СИ! ТОЛКОЗ ЖАЛЪК,ЧЕ Е ЧУДНО КАК СИ НАГЛЕД ЧОВЕШКО ПОДОБИЕ,А НЕ СИ ДРЕБЕН ПЛАЗМОДИЙ,КАКЪВТО РЕАЛНО СИ! И ЦЯЛОТО БУЛГАРСКО СТАДО ТИ ПАСВА,А И ТИ НА НЕГО - НОРМАЛНО!ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА СЪС СВИНИ КАТО ВАС КАК СЕ ПРАВИ?? БЪРЗО МОЖЕ- С ЕДНА ЧИСТКА И....ГОТОВО!НЯМА КОЙ ОБАЧЕ.........
7
0
 
12
 
! Отговори
Матей, глава 7 преди 5 години
...по делата им ще ги познаете
6
0
 
20
 
! Отговори
as преди 5 години
Някой да попита г-н президента за следното: в бг работя за 400 лв чисто и работодателят ми казва, че съм ценен за фирмата. Когато поискам увеличение на заплатата с 200 лв той ми казва, че е невъзможно. Поради липсата на кадри с моята професия съм сменил 5 работодателя. При всички е същото. Решил съм да отида да работя извън границите на бг за старова заплата 6 пъти по-висока от посочената. Въпросът ми е какво да правя до 2030 в бг? Предполагам, че много българи имат подобен въпрос.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
".... не да търсим безумни, излишни, невъзможни баланси с държави на изток от нас, а да се държим като европейци, да бъдем европейци".Типично разсъждение на политик тип "страхлив щраус". Чуе ли шум от изток се обръща с лице на запад и си забива главата в пясъка=
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не думи а дела трябват
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българите са на изчезване и до 2030 год едва ли ще е нужен план