Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива

"Всяка година над 90 млн. отиват само за градския транспорт от държавата"
Обновена: 4 юни 2016 17:24 | 4 юни 2016 14:16, Анисия Иванова
179
Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София.

"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

"Рекорд за “Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой", коментира той.

В социалната мрежа Facebook той написа: "Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани.Това написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил  след като подкрепи почитателите на марка коли в България, които правят опитат да поставят световен рекорд на „Гинес" за най-дълъг парад от автомобили.

Опитът за поставяне на рекорд се извърши на новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София.

"Затова днес посетих наскоро откритата Северна скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона. Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората”, пише още премиерът.

Колоната с коли потегли около 11.30 часа. Целта на организаторите е да се съберат минимум 1000 автомобила "Форд", които да изминат 3.2 км в колона.

Настоящото най-добро постижение е събрало 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 година. Според организаторите още в началото на седмицата в София са се записали 1500 почитатели на форд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Докато съществуват партиите няма да има справедливост
118
1
 
7
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
От мутренския номер на колата на снимката се вижда, че става дума за мутренска марка коли.
117
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ТИ И КОЖАТА НА НАРОДА ДА СМЪКНЕШ ПАК ЩЕ Е СПРАВЕДЛИВО ! НЕ ГИ ЛИ ЗАКРЪГЛИ МИЛИОНИТЕ ? НАЛИ СИ ВЕЧЕ МИЛИАРДЕР ? ДО КОГА ЩЕ ЛАМТИШ ЗА ОЩЕ ?А АКО ПИТАШ НАРОДА И ПО СТО СОПИ НА ГОЛО ЩЕ Е СПРАВЕДЛИВО ЗА ВСИЧКИ ВАС НЕНАСИТНИЦИ !
116
1
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен: Правилният въпрос е: Кой и кога направи анализ на тази цена на билета? Колко са разходите и колко са приходите? Има ли пилеене и разхищаване на средства? Защо всички българи трябва да плащаме транспорта на софиянци, както им плащаме и парното? Колко трябва да е реалната цена на билета и картите за да може софийският транспорт да се самоиздържа. Защо трябва непрекъснато да слушаме само смешния плач на свръх задоволените и вечно мрънкащи селяни, обитаващи столицата на държавата?
115
4
 
4
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Софиянци, живеете на гърба на българите от "провинцията".
114
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази цена на билета ще коства главата на ГЕРБ, но който няма глава не го разбира. Това е удар по бедните хора, а те са повече от богатите. Защо те не слезнат от служебните коли и не започнат да се возят в градския транспорт и така ще се спестят много повече пари. Я да се сети колко пари дадоха само за закупуване на коли и колко дават за поддържане и бензин, а не да обяснява колко пари се дават за транспорта на 2 милиона в София. Нагъл е.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иванчо: Тате тате спечелих 1.60, бягах след автобус. Баща му му удря два шамара и вика: Другият път да бягаш след такси, да спечелиш 5 лева.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко тече , всичко се изменя . Да би мирно мълчало , не би чудо за коментар предлагало .
111
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи над 90 млн. лв. всяка година . Имал си бол пари , дал си . Тъкмо магарето се научи да не яде и взе , че умря .
110
2
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Бате Бойко е милостив. Той знае, че може още да издои от оФцете , поне по 4 лв. за билетче, но ви иска само 1.6 лв.И ще му ги дадете, нали ?
109
4
 
24
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Политическата мафия и обръчите от фирми източиха от КТБ 4 милиарда лева, народа плати сметката, и това сигурно е справедливо !? Шведите се возят без билет, винаги са се возили и винаги ще се возят, без никой да им каже нищо, защото после ходят и гласуват за когото трябва, и това сигурно е справедливо. В центъра за градска мобилност се източват милиони, осъдени няма, няма и да има, и това сигурно е справедливо ... МУТРО, ВСИЧКО СИ ИМА ГРАНИЦИ, ПОСЛЕ И ДОКТОРИТЕ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА НЯМА ДА ТЕ СПАСЯТ
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свестните у нас са считани за луди от много отдавна . Най - сериозните борци за спра- ведливост . Сега те първи ще започнат да ходят пеш на работа и това ще бъде висшата степен на справедливостта .
107
3
 
5
 
! Отговори
REI преди 7 години
da ...... spravedlivo e , che si glasuvate golemi zaplati i che kradete beznakazano , bravo be.
106
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много по-разумно щеше да е да се измисли някаква ефективна система за борба с гратисчиите, защото са безобразно много и оттам идват минусите. Сега ще се увеличат хората без билет. С други думи - пре*бават съвестните и честни хора, които си дупчат билета. Гениалноооооо!
105
2
 
13
 
! Отговори
bilet4ета преди 7 години
хората остават с впечатление, че един човек в страната се грижи за всичко от контрола на билетчето, медиите, сайтовете, новините и се стигне до назначаване на кметове и президент, нищо не може да се реши без Него, може би в това отношение само КНДР е преди нас
104
1
 
9
 
! Отговори
цвцв преди 7 години
какво значи справедлива цена?това явно е някакво наказание според боко.
103
4
 
10
 
! Отговори
Справедливо е друго преди 7 години
Ами разбира се, че ще отиват субсидии от държавата за обществото. За какво плащаме данъци, ако не ни се връщат под формата на обществени услуги? За да си ги крадете нашите пари ли?
102
14
 
5
 
! Отговори
ББББ преди 7 години
Който няма 1.60лв. за градския транспорт - да си купи кола или да си извика такси! Ето това е хубавото на капитализма. Възможностите са много и винаги имаш избор и свобода.
101
1
 
17
 
! Отговори
Мъ как преди 7 години
Да го ду**т бедните! В случай че още не сте разбрали, това е основен принцип на капитализма.
100
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този. Го удари на самочуствие този. Г-нът. Б. Б. направи ли сметка за едно нормално семейство колко им трябва за един месец във България . двамата мъж и жена им се събират от порядъка от 1000 лева доходи и като децата им са учащи и като прибавим. Ток и. Парно . Това семейство господин. Б.Б направете си сметката колко им трябва половината пари отиват за билети г-н всезнаико