Борисов заплаши да прати министри да воюват

Премиерът потвърди, че Турция не приема върнати от нас бежанци
Обновена: 16 юни 2016 15:19 | 16 юни 2016 12:16, Елка Василева
262
Борисов заплаши да прати министри да воюват
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще ги пратя на корабите да воюват те. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с информацията, че Турция е прекратила едностранно споразумението за реадмисия на бежанци заради отказ на страната ни да участва в общ флот в Черно море срещу Русия.

"Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати", каза още Борисов.

Още по темата

„Да изпратим корабите - военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна. Чакам министър Ненчев и министър Митов да си дойдат, защото много ще ми е неприятно, ако те са поемали ангажимент“, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

Според него „президентската институция е друго – те могат да са поемали ангажимент, може да са говорили, не се бъркаме в тяхната работа. Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще имат проблеми с мен – ще ги пратя на корабите да воюват те”, посочи премиерът Борисов.

Борисов съобщи, че няма нищо писмено от страна на Турция, но факт е, че от 200 бежанци, които България е върнали, имаме 200 отказа.

Премиерът каза, че ще бъдат използвани всички дипломатически възможности за изясняване на ситуацията.

„България е един от най-лоялните и най-точните членове на ЕС. Знаете, че имаме българо-американска база. Има и американски войници, и наши. Непрекъснато провеждаме учения”, допълни той.

По думите му България няма как да бъде нападната от страна на Русия. „Те имат друг тип действия на територията на България и те са преди всичко икономически, но с ракети и танкове съм убеден, че нямат такива идеи”, каза още Борисов.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
4
 
! Отговори
айде стига преди 7 години
време е да излизаме от отан! стига вече, тия не са ни никакви съюзници. какво ни дадоха бе хора? оръжия - ? не ! кякакви военни технологии ? - не ! направиха си бази за да ни контролират и да ни ползват като плацдарм против Русия! продажниците ни продадоха за рушвети, а ни е спим! и някакви тролчета тика ми русофобстват? продажници! за бой сте!
180
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
В същност каза " не искам военни фрегати по курортите МИ"
179
0
 
4
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До nina ИЗКАЗВАНЕТА ДА БЬДЕ ---ПРОВЕЖДАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОСТАВАНЕ В ЕС И НАТО----РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ЯСЕН САМО СЛЕД 24 4АСА АМА СМЕЕ ЛИ
178
1
 
1
 
! Отговори
Onix преди 7 години
Ne iskam dart prezident.:-):-):-):-)Ne poveche ot 55 godishen.:-):-):-):-)Da moje 2 mandata da raboti.:-):-):-):-)
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност това може да е манипулация(отклоняване на вниманието) от нещо друго. До колкото разбрах румънския министър се учудил че това е станало топ новина в БГ.
176
2
 
7
 
! Отговори
nina преди 7 години
Ако Б. Борисов още веднъж направи такова изказване /та чак плужекът президент преклониглава/ категорично ще гласувам за него!
175
0
 
7
 
! Отговори
DANI3 преди 7 години
MOITE POZDRAWLENIA KAM G N BORISOW NIKOGA WOINA S RUSIA60
174
2
 
7
 
! Отговори
gh преди 7 години
О бате Бойко ти внимавай,че каубоец е отзад,моля те, не му се давай,нека да го хване яд!Бате Бойко, ти си мъж!Бате Бойко е веднъж!
173
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 7 години
Много точно, затвори устата и на русофилите, и на русофобите !
172
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата -в ролята на попикано мушкато!!!Поредното доказаелство ,че мястото му е в Карлуково. То муждудругото е открито по времето като кандидат за милиционер в МВР и благодарение на чичко Кирил Войнов (братовчед на мама Венета Войнова ),,сме ,,приети за пожарникарче...
171
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашките са пълни алкохолици вчера един приател се върна от командировка от раша смел съм се с глас и едновремено мие жал за тези хора
170
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойИздвинете да не сте с обратни евроатлантически наклонности ?.
169
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До плодовете на атеизмаЕдно от тия същества е президента плевнелиев.
168
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станой, като си от Ахелой пали гемията и отивай на таран на руския флот.Да видим дали някой ще те последва.Апропо, отношенията между Турция и Русия са прекалено сложни за да си мисли някой, че може да ги дирижира.В покера и в политиката се блъфира.Всъщност всички управляващи са комарджии-залагат буквално парите и съдбите на цели народи.Когато ББ си отвори устата за нещо против, обикновено след малко време то се случва тихомълкум, но война НАТО-Русия ще е началото на 3-та световна война.
167
5
 
37
 
! Отговори
пробват преди 7 години
Как смеят въобще да си помислят, че ние ще тръгнем срещу Русия? Дори от практична гледна точка курортите по морето, повечето са руснаци. Те ползват нашата азбука, а ние сме взели много от тях като знание и култура после. Стига сега. Политиката си е политика - никой не я одобрява, ама народите са си народи и те са свързани културно, религиозно, обществено. Луди ли са да искат да с еизправим срещу Русия. Все едно да воюваме с Макдения. Е, не е същото, но близо е за сравнение.
166
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепям премиера за една от малкото принципни позиции на нашата страна от от много време насам......
165
1
 
38
 
! Отговори
не преди 7 години
пЪРВО ние сме страна в ЕС и като такава Турция е подписала споразумение, че ще приема бежанци. Иначе да не го е подписвала. Това първо и второ: харесвам западната култура и обичам САЩ, но война с Русия? Това е безумие. Та ние имаме обща култура и азбука. Ние сме православни. Ако става въпрос за политика- съчуствам на руснаците, но срещу руския народ война- НИКОГА!
164
8
 
10
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Бойко! Очакваме от теб да се държиш като мъж! Аз разбирам че има натик от всички страни, но един мъж трябва да взема ясни и решителни решения.Той и Борис не прати войски на источния фронт, но после България беше окупирана вероломно и плащаше фантастични репарации. Нямаше кой да ни защити, защото той не взе страна.Американците очакваха ясни знаци и реални ангажименти, но той считаше че Германия и Русия са близо а Америка далеко. Когато ни нападна Русия те сметнаха че това са си наши работи!
163
3
 
15
 
! Отговори
До Шопа преди 7 години
ШопИ какво точно може да ни направи мечока?--------------"Атомстройекспорт" спечели делото срещу Бг по прекратяване на проекта Белене от наша страна и Бг ще трябва да заплати 620 милиона Евро!!!!Това е само началото Шопееее......
162
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко напоследък толкова хейт бе отнесъл и негативизъм завалията ,че най после налучка верния тон.