Доброволците - хората с големите сърца

Те са смелите, тези, които вярват, че нещо зависи от тях
9
Доброволците - хората с големите сърца
Снимка: БТА

Доброволците дават истински пример за активна гражданска позиция в България, заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията по връчването на Годишните награди "Доброволческа инициатива" за 2016 година, която се състоя в Централния военен клуб в София. Това съобщи прессекретариатът на президента.

Държавният глава е посочил, че доброволците са тези, които действат и решават проблемите, а не чакат и отлагат решенията. Вие сте хората с големи сърца, които са винаги отворени за доброто, е добавил той.

Президентът е припомнил, че когато е трудно и хората смутени, тогава идва времето на доброволците. В такъв момент се проявяват смелите, тези, които вярват, че нещо зависи от тях, е посочил Росен Плевнелиев.

"Тези дни беше даден старт и на поредното издание на благотворителната кампания "Българската Коледа", която обединява стотици хиляди българи. Дадохме път и на инициативата "Подкрепи една мечта", която показа, че държавата и обществото са на страната на децата в неравностойно положение", е отбелязал Росен Плевнелиев. Той е апелирал повече българи да се включат в доброволчески инициативи, защото по думите му "повече подадени ръце по пътя към доброволчеството - това е сила, към която аз винаги ще бъда съпричастен".

Годишните награди "Доброволческа инициатива" се организират от фондациите "Лале" и Националния алианс за работа с доброволци от 2011 г. Тази година за приза са били номинирани 51 доброволчески инициативи от цялата страна.

В присъствието на президента отличия получиха организацията "Бъдеще за децата" с инициативата "Гласът на децата", Фондация "77" с инициативата "Когато станем 100 ще посадим гора" и организацията "Каритас - София" за инициативата "Ментори - приятели".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Boyanajas преди 7 години
"Chernite angeli " - nov serial?!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турчеещ се доброволец историята не познава
3
0
 
6
 
! Отговори
анонимен доброволец преди 7 години
Истинските доброволци не го правят заради някакви награди и снимки в медиите. На мен ми стигнаха и 2 мекици и 1 кафе в Аспарухово, които получих от една баба, докато чистех къщата и от кал и тиня. Най-хубавите мекици и кафе в живота ми.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-вероятно, ще гласувам за Плеви на следващите президентски избори. в момента по-достоен човек няма.
1
1
 
2
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Слава богу много мина мъничко остана ще го изтърпим това недоразумение още петдесетина дни.