БСП откри корупционна схема за 500 бона във Външно

Социалистите отново нападнаха министър Даниел Митов
40
БСП откри корупционна схема за 500 бона във Външно
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

БСП отново нападна външния министър в оставка Даниел Митов. Този път обвиненията са, че е разпоредил на посланици в редица страни от ЕС да купят телефонна централа на цени в пъти по-високи от реалните.

"Преди три седмици сезирах главния прокурор Сотир Цацаров и благодарение на бързите действия на държавното обвинение и на ДАНС покупката на сървърите е спряна на много места", обясни соцдепутатът Кристиан Вигенин.

Според него явно става въпрос за голяма корупционна схема за над 500 000 лева, която е непростима.

Още по темата

Митов бил заобиколил Закона за обществените поръчки и разпоредил на посланиците да купят новата телефонна централа от фирма "Балкантел" веднага след втория тур на президентските избори, след като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов ще подаде оставката на кабинета заради загубата на ГЕРБ на вота.

Външният министър бил пратил указания на дипломатите да направят покупката с обяснението, че новата централа е нужна за по-добрата комуникация по време на българското председателство на ЕС.

Най-скъпото от централата бил сървърът, като цената му варирала между 15 хиляди и 25 хиляди лева в указанията за различните посланици.

Вигенин обаче бил направил справка и се оказало, че реалната стойност на сървъра е под 1000 евро.

Така че според червените Митов щял да ощети бюджета на МВнР с много пари, а освен това бил замесил и посланиците ни в схемата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Цена 15 хиляди и 25 хиляди лева за сървър е безумно висока. Някой е прибрал здрава комисионна.
32
0
 
4
 
! Отговори
хм преди 7 години
Интересно какъв ще да е този сървър за под 1000 евро дето *** е намерил
31
4
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
До ИСТИНАТАЧичо,защо пишеш само с големи букви ?С големи букви се пишат лозунгите на :9 Септември.7 Ноември.1 Май.9 май....................
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва ли да стана член на някоя грантова фондация, за да ме направят външен министър? Или правосъден, като оня брадатия пустиняк? Омитайте се бе, некадърници!
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов - довиждане!
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вигенин бил IT специалист, ти да видиш, е поне от сървъри разбира, сигурно ще посочи и модела на сървър за 1000 евро, щото и аз искам един такъв, дето става да обслужва посолство.
27
14
 
12
 
! Отговори
Неее преди 7 години
Вигенин обаче бил направил справка и се оказало, че реалната стойност на сървъра е под 1000 евро---------------------Бях решил да не гласувам, ама ако *** пак ще е външен министър ще гласувам за ГЕРБ :)
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много му пеят от посолствата на този вегенин, явно са по-верни на партията и по стар навик правят само доносиСледващия министър трябва да прочисти по-сериозно посолствата от агенти
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров ще изпълни поръчката
24
4
 
6
 
! Отговори
Samo Svinia преди 7 години
Другарете от Днеска пак наложиха цензурата... Постовете които питата защо ТЕ другарете налагат новоговора изчезват след 2 - 3 минути...
23
3
 
18
 
! Отговори
Софи преди 7 години
И Бъчварова лъга за мигрантите и за 165 милиона за оградата, а от писмото на ЕС се вижда, че парите са 102милиони с.10% наши пари и са за отворен тип лагери за 3000мигранти и техника. За мигрантите плащаме по 500евра и ни носят болести, а за български семейства живеят с половината пари. Герб легнаха яко на Меркел. Сега Германия връща всички мигранти влезнали в Европа от нас
22
3
 
11
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Абсолютно прав. Затова Баце бъраза да си подава оставката, за да може следващия, който и да е той, да обере ***. Така беше и с предишното спиране на парите по Еврофондовете - нарушения бяха в ЗОП, по времето на баце.
21
2
 
16
 
! Отговори
Минчо преди 7 години
До 15 Преди да пишеш прочети малко информация от ЕКЕврофондовете са усвоени твърде малко 1-2%. България е платила 3.5 милиарда, а е получила 1.5. Фондовете са спрени за нарушени процедури. Така стана с Тракия. Сега ни чака наказателна процедура в земеделието. Ще се връщат милиарди за скъпите.джипове. за лов и селски туризъм.
20
4
 
4
 
! Отговори
Проклета Свиня преди 7 години
До Не разбрахте ли?От комунист по-лъжливо няма!_________________________________Митов ли обвиняваш или списващия днешната статия???
19
10
 
4
 
! Отговори
Не разбрахте ли? преди 7 години
От комунист по-лъжливо няма!
18
5
 
5
 
! Отговори
пъстрогор преди 7 години
Че" соц".изметта си е таковала мамата,няма съмнение.Лошото е,че е соц.,колкото ти си марсианец.*** бяга като ущипана,щом споменат Решетников,а кани два пъти щатския посланик на Позитано.*** си е ***,под каквато и политическа форма и партия да се представя.Но на троловете така им е казано и така си пишат.
17
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупостите на соц. измеетта край нямат. Те и Костинброд бяха открили и Радо отвертката и какви ли не неща, плод на развинтената им фантазия. Накрая все лапват средното пръстче.
16
1
 
6
 
! Отговори
Проклета Свиня преди 7 години
До аЕвропейците не са балъци да виждат че някой ги *** и да дават пари, незабавно ти спират парите_____________________________________________________Май и ти не знаеш какво пишеш ... Ще ти дам само един пример - Украйна. Няма смисъл да продължавам нали? :D
15
12
 
6
 
! Отговори
а преди 7 години
Европейците не са балъци да виждат че някой ги *** и да дават пари, незабавно ти спират парите, затова на БСП и компания им блокират еврофондовете защото са престъпници
14
6
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Цацаров, самосезирай се и го дай на съд, този мо-шен-ник безпардонен! Същото направи и с Павлова, за венетките и ужасно високите цени на магистралите, където освен некачествени материали, се таксуват в четворен размер на тяхната себестойност!