Константин Проданов - фаворит за нов председател на АБВ

Очаква се останалите претенденти да си направят отвод
15 яну 2017 14:03, Петя Славова
14
Константин Проданов - фаворит за нов председател на АБВ
Снимка: БТА

Финансистът Константин Проданов е фаворит за нов председател на АБВ. Бил е съветник във втория президентски мандат на Георги Първанов, когото се очаква да наследи на поста лидер на партията.

Останалите номинации са на Трендафил Величков, Мариана Тодорова, Марин Киров и други. Очаква се обаче всички те да си направят отвод и реално да се стигне само до гласуването на кандидатурата на Проданов.

Междувременно от думите на Георги Първанов стана ясно, че сяда на последния ред в АБВ. Въпреки това той няма да се откаже от активната си роля и обеща да работи за структурите и предстоящите парламентарни избори.

Заедно с него се оттеглят заместниците му Ивайло Калфин и Румен Петков, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Скъпи приятели, днес не е моят бенефисен мач. Няма да окача бутонките на пирона. Готов съм за политическия маратон, който ни чака. Днес аз се оттеглям от оперативната политика. Няма да заемам ръководни постове. Правим крачка назад и даваме шанс да партията да избере необременени от политиката колеги", заяви Първанов пред симпатизантите на АБВ.

БСП очевидно не са предпочитан коалиционен партньор за АБВ. Георги Първанов дори не спомена името на партията на бившите си другари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Гоце! Нинова, кво чакаш ***?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готов съм за политическия маратон, който ни чака.на пандиза вече маратон ли му викат :)
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо са тия емоции? Те дори няма да влязат в Парламента. Колкото процента получи кандидата им за президент, толкова ще вземат на изборите.
7
2
 
8
 
! Отговори
миро преди 7 години
Е още един си отива ама нагушен се ла ви или де жа вю
6
1
 
10
 
! Отговори
ядосан преди 7 години
Името Първанов създава усещане за нечистоплътност,лицемерие, подмолност и т.н., но това име не ти дава усещане за доверие.И какво като не е начело на измислената си партия. На всички е ясно, че той ще дърпа конците. Кого иска да заблуди? БЪЛГАРИЯ ще спечели, ако на тази сбирка просто се саморазспуснат! МЕЧТИ!!!!
5
2
 
7
 
! Отговори
пожелание преди 7 години
Пожелавам им целия НЕуспех и да отиват в историята, като най-некадърните политици.
4
2
 
12
 
! Отговори
Нас преди 7 години
А- аз,Б - Борисов ,В - Ваньо Костов - никога,ако зависи от мен !!!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Архара , Сокола, Бибитко и т.н. са проекция на "Памперсите" от Монтерей.....Докато има такива никаква промяна не може да има. Всичко ще е бутафория.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че не са за БСП. А първанов се изплю на партията си, издигнала го за президент, за да бъде подпора на борисовите дисаги. Явно парите имат значение, а не идеологията.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД КАТО АБВ ПОДКРЕПИ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ НА БУДАЛИСОВ СЕГА СА С 0 ШАНС ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ОТНОВО АКО НЕ СЕ КОАЛИРАТ С НЯКОЙ!!!!!!!!