МВР ще бди на церемонията при встъпването на Радев

Ще има временни КПП-та за проверка на медии и граждани
20 яну 2017 17:00, Анисия Иванова
18
МВР ще бди на церемонията при встъпването на Радев
Архив: Булфото

Предприети са мерки за охрана на обществения ред и сигурност по повод предстоящата церемония по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република България, съобщиха от МВР.

Във връзка с обезпечаване на сигурността по време на церемонията, която ще се състои в неделя, 22 януари, от 11.00 ч. на площад "Св. Александър Невски", СДВР уточнява следното:

За представителите на средствата за масово осведомяване:

Проверката на представителите на медиите, отразяващи събитието, ще се осъществява посредством временен КПП, организиран на ул. "Париж" и ул. "Шипка" като крайният час за тяхното пристигане и заемане на местата е до 10.15 ч. Служителите на Националната служба за охрана ще изискват от тях валидна журналистическа карта и документ за самоличност.

Не е желателно използването на безпилотни летателни средства (дронове) в района на провеждане на събитието заради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица.

За гражданите:

За желаещите да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин са определени две места: тротоара на ул. "Оборище" срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Проверката на гражданите ще се осъществява  посредством два пункта: първият пункт ще бъде разположен на ул. "Г.С.Раковски" срещу паметник "Опълченец", а вторият – при южния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Крайният час за тяхното пристигане и заемане на местата е 10.15 ч.

Напомняме на гражданите, които  ще присъстват на проявата, че при провеждане на масови прояви на обществени места по Закона за събранията, митингите и манифестациите се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.

Полицейските служители, в рамките на своята компетентност, контролират прилагането на Наредбата и съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание от Закона за Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.


18
Още от
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 11
Не са опорни точки. Беше си споделяно в нета от желаещите т.нар. 12 000 павета. А ти ако си закъснял ... може да са те отпаднали.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ПА МНОГО ВАЖЕН СТАНА. Небои се бе. ОТ РУСИЯ Е СТРАШНО НЕ ОТ ЗАПАДА.
10
2
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Къде ги раздават тия 30 евра да ида да се запиша. Стига опорни точки от РИА Новости
9
3
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Ябълки и яйца са забранени
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не от народната любов, а от платените соросодни хулигани се налагат мерките. Тези екземпляри не знаят какво е демокрация. Те са рървобитвия строй и затова за 30 евро са готови да мятат павета. Колко бяха? 12000?
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ще е задния изход от мероприятието да знаем откъде ще се изниже Радев
6
2
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
И следете артериалното налягане на Оня от с.Банкя...
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина, повтаря се обстановката "Орешарски" - милиционерски кордони и заграждения, които пазят докопалите се до властта от народната любов...
4
16
 
7
 
! Отговори
Честни граждани преди 1 година
Най-видните ни психиатри също трябва да бдят,като наблюдават изкъсо Минова и нейния летящ подопечен. В крайна сметка вярваме,че той ще успее да си удържи нервите но за нея не гарантираме.
3
24
 
6
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Импийчмънт! ОСТАВКА! Парламента да продължи да работи в същия вид. Цецка Цачева да встъпи в длъжност Президент. Герб, РБ и Патриотите да работят за европейското бъдеще на България!
2
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще хвърлям айца по фатмака
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе, МВР??? Що не някой от чистотата например...или футболисти?