МВР ще бди на церемонията при встъпването на Радев

Ще има временни КПП-та за проверка на медии и граждани
20 яну 2017 17:00, Анисия Иванова
18
МВР ще бди на церемонията при встъпването на Радев
Архив: Булфото

Предприети са мерки за охрана на обществения ред и сигурност по повод предстоящата церемония по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република България, съобщиха от МВР.

Във връзка с обезпечаване на сигурността по време на церемонията, която ще се състои в неделя, 22 януари, от 11.00 ч. на площад "Св. Александър Невски", СДВР уточнява следното:

За представителите на средствата за масово осведомяване:

Проверката на представителите на медиите, отразяващи събитието, ще се осъществява посредством временен КПП, организиран на ул. "Париж" и ул. "Шипка" като крайният час за тяхното пристигане и заемане на местата е до 10.15 ч. Служителите на Националната служба за охрана ще изискват от тях валидна журналистическа карта и документ за самоличност.

Не е желателно използването на безпилотни летателни средства (дронове) в района на провеждане на събитието заради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица.

За гражданите:

За желаещите да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин са определени две места: тротоара на ул. "Оборище" срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Проверката на гражданите ще се осъществява  посредством два пункта: първият пункт ще бъде разположен на ул. "Г.С.Раковски" срещу паметник "Опълченец", а вторият – при южния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Крайният час за тяхното пристигане и заемане на местата е 10.15 ч.

Напомняме на гражданите, които  ще присъстват на проявата, че при провеждане на масови прояви на обществени места по Закона за събранията, митингите и манифестациите се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.

Полицейските служители, в рамките на своята компетентност, контролират прилагането на Наредбата и съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание от Закона за Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 11
Не са опорни точки. Беше си споделяно в нета от желаещите т.нар. 12 000 павета. А ти ако си закъснял ... може да са те отпаднали.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ПА МНОГО ВАЖЕН СТАНА. Небои се бе. ОТ РУСИЯ Е СТРАШНО НЕ ОТ ЗАПАДА.
10
2
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Къде ги раздават тия 30 евра да ида да се запиша. Стига опорни точки от РИА Новости
9
3
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Ябълки и яйца са забранени
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не от народната любов, а от платените соросодни хулигани се налагат мерките. Тези екземпляри не знаят какво е демокрация. Те са рървобитвия строй и затова за 30 евро са готови да мятат павета. Колко бяха? 12000?
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ще е задния изход от мероприятието да знаем откъде ще се изниже Радев
6
2
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
И следете артериалното налягане на Оня от с.Банкя...
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина, повтаря се обстановката "Орешарски" - милиционерски кордони и заграждения, които пазят докопалите се до властта от народната любов...
4
16
 
7
 
! Отговори
Честни граждани преди 1 година
Най-видните ни психиатри също трябва да бдят,като наблюдават изкъсо Минова и нейния летящ подопечен. В крайна сметка вярваме,че той ще успее да си удържи нервите но за нея не гарантираме.
3
24
 
6
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Импийчмънт! ОСТАВКА! Парламента да продължи да работи в същия вид. Цецка Цачева да встъпи в длъжност Президент. Герб, РБ и Патриотите да работят за европейското бъдеще на България!
2
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще хвърлям айца по фатмака
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе, МВР??? Що не някой от чистотата например...или футболисти?