Радан Кънев даде старт на десния проект "Нова република"

Новата платформа иска отмяна на данък "Уикенд" и още пари за учителите
25 яну 2017 19:22,
84
Радан Кънев даде старт на десния проект "Нова република"
Снимка: "Булфото"

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви създаването на новия десен проект – надпартийна платформа "Нова република".

Заедно с Кънев старт на инициативата дадоха и други представители на ДСБ, Гражданския съвет и представители на граждански организации.

Сред тях бяха бившият министър и кандидат-президент Трайчо Трайков, депутатите Мартин Димитров, Борис Станимиров, Методи Андреев и др.

Една от първите цели на новата партия е избор на независим зам.-главен прокурор за борба с корупцията, който незабавно да започне работа по ключови афери и по работата на агенции и институции.

Още по темата

"Днес представяме ясна идейна надпартийна платформа, на тази основа започваме контакт с партийни и неправителствени организации и отделни личности, очаквайте още другата седмица учредяване на политическо обединение", каза Кънев, цитиран от БТА.

По време на днешното събитие бе отправена и оферта за общо явяване на изборите към формацията на Христо Иванов Движение "Да, България".

Кънев обяви, че "Нова република" е против явяване на изборите във формат РБ-2.

"Ние сме алтернатива на ГЕРБ вдясно и гаранция срещу коалиция между ГЕРБ и БСП", каза лидерът на ДСБ.

Трайчо Трайков обясни, че платформата в името на нова българска република е основана върху образована нация, силни институции, върховенство на закона и война с корупцията, малка непартийна и работеща администрация.

"Повече от всякога България има нужда от алтернатива в дясно център - принципна, разумна и честна", каза и Мартин Димитров.

"Нова република" се обяви за отмяна на данък "Уикенд" и "метла за агентурата на олигархията, която брани картелите и монополите".

В платформата е записано и незабавно увеличение на заплатите на учителите, университетските преподаватели и българските учени с 20 на сто, но не "на глава", а с оглед на конкретни заслуги.

Предвижда се политика в интерес на българските семейства и преодоляване на демографската криза, социална политика, обърната към слабия и страдащия, силна връзка между българите у нас и зад граница, опазване на природата. Ще забраним рекламата на хазарт в медиите, заяви още Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 7 години
Ей, само подкупни мекерета са се събрали. И тия искат да ни оберат.
56
1
 
1
 
! Отговори
Елеонора преди 7 години
А десния проект ДСБ какво го правим? Писна ми от подобни пишман политици, които явно само използват политическите партии като ракети носители, за да ги вкарат в парламента и после като оплескат нещата ги зарязват другите да се оправят, а те си правят нови партии. Радан Кънев е най-посредствения политик в страната и се надявам повече никога да не влезе във властта.
55
0
 
1
 
! Отговори
Мартин Иванов преди 7 години
Правилното заглавие трябва да бъде: Иво Прокопиев даде старт на своя нов десен проект "Нова република"!
54
0
 
2
 
! Отговори
Парадокс преди 7 години
Гръмки обещания, които обаче нямат никакво покритие. Та нали Радан до сега беше пряк участник във властта, защо си мълчеше досега?
53
0
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 7 години
Опитват се старата песен на нов глас и ново име, ама както знаем приказката за вълка, само кожата е различна, а нрава същия - да си облагодетелстват на наш гръб, уж оправяйки ни!
52
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Чак пък "нова"? На старата какво и беше? И като ви гледам какви умници сте се сбрали надали точно вие ще оправите нещата.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много разумно поведение на Христо Иванов - казал е, че ще бъде съюзник по политики и кауз, но не иска да говори за общи листи.човека видя съдбата на Реформаторския блок, където всичко тръгна от борбаат за власт.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка партия в която са Методи Андреев и Атанас Атанасов не заслужава доверие - изключително бечестни и безскрупулни хора. Никога не се усмихват, постоянни пускат клевети, които не са доказави. Дори самият Радан е оборвал твърденията на Атанасов, а му е съпартиец. Костов пък не го траеше. Методи Андреев смени всички партии - СДС, ДСБ, Герб, накрая пристана на Радан. Засега само от БСП не е бил.това са най-гадните "кинжали"
49
0
 
1
 
! Отговори
Несъгласен преди 7 години
Преди няколко месеца в ТУ се пенсионира колега, който е автор на девет монографии. Цял живот е бил преподавател.На какво основание 37 твърди, че наука и образование са две различни неща?Много по-близо до истината е опонентът му, който казва, че наука се създава там, където няма условия за мързелуване, каквито има в БАННагло е искането на един от настоятелите на БАН,който неотдавна стана директор на институт там - не МОН, а БАН да разпределя парите от Фонд "Научни изследвания".От къде накъде?
48
0
 
5
 
! Отговори
Иван от Драгоман преди 7 години
На мен ми омръзнаха едни и същи физиономии, не знам Вие какво мислите? Една малка велика България, с толкова крадливи лъжливи политици. Свикнаха на безплатна софра и това си е. Ако беше друг народ не за години, а за месеци би се отърсил от тая политическа ***. Нужна е справедлива съдебна система и модерни затвори. Рано или късно обаче ще има възмездие и отчет.
47
1
 
4
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Тия десни крадци само имената си сменят, но манталитета не.
46
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
крадците на прехода начело с м андреев дали си мислят че народьт вече сее забравил 1992 когато започна кражбата
45
6
 
3
 
! Отговори
ВП преди 7 години
Дано народа започне да мисли и да гласува за "Нова република"! Докато в България няма стабилно дясно управление всички проблеми ще се задълбочават! Успех на г-н Кънев!
44
3
 
3
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
НОВА ПАРТИЯ ,НОВА ЛЪЖА, НОВА ИЗМАМА,НОВА ДЕМОН КРАДИ ЗАЦИЯ.НО ТО ВСИЧКО Е ПОГУБЕНО,ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПОЛИТИЦИ,ПО РЯДКИ СА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ.
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената партия, която не е обвързана със структурите на ДС и мафията в БГ е ДСБ!До като хората не разбераткой мисли поне малко за бъдещето на държавата и народа, все така ще го лъжат с кебапчета и ще източват парите му, Българскитеи руски мафии откраднаха 6000000000 само от една банка, а правителството не разследва нищо и дори поставч чадър върху случаят. Ако не мислите, нещата няма да се променят!
42
1
 
8
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Радане ,при тебе са само комунисти и наследници на комунистически фамилии .Ти си свързан с ДС .
41
8
 
2
 
! Отговори
Антикомонист преди 7 години
Браво г-н Кънев! Все напред инагоре!
40
0
 
1
 
! Отговори
Не могат да продават преди 7 години
патенти и открития онези, които работят в сферата на историко-хуманитарните науки. Там е българистиката, културологията.Но в тези институти са най-тежките интриги и най-отвратителното толериране на незнаещи и неможещи "свои" хора. Постоянно ЦУ на БАН трябва да се намесва като арбитър, и какво? Ежбите стават още по-тежки.Точно те трябва да са преподаватели (за да не взимат пари за нищо-не-правене), с право да имат отделено време да правят изследвания (ако могат) под строг контрол за резултати!
39
0
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 7 години
Кажете, с какво не сте съгласни?____________________Постиженията на преподавателите проличават като се преценят постиженията на децата и младежите, на които те са преподавали.Относно учените:Ако четеш отчетите им и им слушаш приказките, ще помислиш, че сме държавата с най-много научни постижения на глава от населението.В действителност, няма горна граница за техните доходи, защото никой не им пречи да продават патентите и откритията си, включително и в чужбина. Е, къде са им парите?!
38
0
 
0
 
! Отговори
Корекция преди 7 години
Предишният коментар (50) е адресиран до 37.