Шулева за премиера Герджиков: Отличен избор!

Според Асен Агов служебните правителства са излишни
26 яну 2017 11:44,
15
Шулева за премиера Герджиков: Отличен избор!
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Според бившия вицепремиер Лидия Шулева изборът на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер е отличен. "С този отличен избор на служебен министър-председател правителството ще премине в едни добри ръце. България има нужда от спокойствие", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

 Шулева посочи първите най-важни задачи, които стоят пред служебното правителство:

"Първата основна задача, която това служебно правителство има, е да подготви едни честни избори. Втората много важна задача пред служебния кабинет е силен тласък на подготовката на председателството на ЕС. Гласуването на необходимите средства, които трябва да бъдат отпуснати от правителството за стартиране на многото подготвителни дейности, е абсолютно належащо. Както и цялостната подготовка", смята бившият вицепремиер.

Журналистът и бивш депутат Асен Агов от своя страна изрази мнението си по спекулациите, които се появиха вследствие на коментара на Радан Кънев - лидер на ДСБ, че НДСВ иска да се върне в политиката чрез Огнян Герджиков.

"Очевидно има лица, които са свързани с НДСВ. Ако трябва да продължа тази теория на конспирацията, ще кажа само, че виждам дългата ръка на Соломон Паси в цялата история. Той има най-много интерес всичко това да се случи, заради неговите грандиозни проекти, които винаги прави. В никакъв случай не смятам, че това е реанимация на НДСВ", сподели Агов.

Бившият депутат отбеляза и че е напълно излишно да съществуват служебните кабинети. Той каза, че те са възникнали преди много години, когато управляващите по онова време са искали да подсигурят истинността при провеждането на новите избори. А сега, според Агов, изборите се провеждат напълно легитимно.

Шулева също сподели своето мнение по въпроса: "Вероятно настъпва моментът, когато трябва да се направи един сериозен преглед на българската Конституция и не само в частта със "служебния кабинет", но най-вече в частта "съдебна система", както се вижда от заключенията в последния доклад на ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Според Агов няма нужда от служебен кабинет, трябваше да оставим ЦЦ и ББ да проведат следващите избори. По-голяма гл`упост от това, здраве му кажи.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо масона не се позаинтересува Шулева с какво влезе и с какво излезе от управлението !
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за това Шулева ли е виновна? това бяха проблеми трупани с години.....тя ликвидира безработицата, и то - основон сред ромите, направи мтного да ги социализира, опита се да приключи с лошите практики в Булгартабак, и да социализира и турците.Паметник трябва да й се издигне на жената.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шулава беше един прекрасен социален министър - вкара всички ци-га -ни в Чистота, даде работа на над 10 000 роми, социализира ги и рязко намали безработицат, трябав паметник да й изидгнат. Искаше да се препоръчи с лошите практики в Булгартабак, но ДПС скочи срещу нея. Герджиков я подкрепи и те го бламираха.
5
2
 
16
 
! Отговори
юд преди 7 години
Шулева държала дървената мафия, откраднала и покрай приватизацията. Тя и Дани Вълчев казват имали по 500 млн. Евра всеки. Нека всеки си прави изводите. Ще ви дойде времето, хазари.
4
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
гласувахме за радев полу1ихме мадридския лесничеи почват да изпьлзяватгерджиков фам паси шулева ради наиденов кьде е пламен панаиотов и имашеедин пиян залян забравих му името кам касабова изпадна в шок като го видя
3
9
 
5
 
! Отговори
Др Исня преди 7 години
Шулева форевър муахахаха
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НДСВ ли се връща във властта ? Клакьорът Огнян Герджиков е служебен министър-председател. После отново ще дойдат БСП на власт и ще започнат да наливат едни милиарди в образованието и здравеопазването. Обикновеният човек този път вече ще затъне до гуша - Терминал 2. Последният шанс е проигран.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да,нали те покри в Парламента от контрол върху решенията ти за приватизация на Булгартабак!