Като служебни – ще служим, а народът да държи на държавата!

Новият премиер щрихира посоката, в която ще ръководи служебния кабинет
Обновена: 27 яну 2017 11:31 | 27 яну 2017 10:34,
28
Като служебни – ще служим, а народът да държи на държавата!
Снимка: архив "Булфото"

Служебното правителство ще служи на държавата, а хората трябва да държат на нея. Това каза в първото си слово като служебен премиер Огнян Герджиков.

Той щрихира посоката на кабинета, който ще ръководи, в кратка реч в президентството, изпъстрена с лингвистични анализи.

Това стана минути след като Герджиков бе представен от президента Румен Радев като новият министър-председател.

Новият служебен премиер представи себе си като университетски преподавател и човек изкушен от текста в мерена и немерена реч.

Още по темата

Като такъв той изтълкува комбинацията от думи "служебен кабинет" като служене на народ и родината.

"Встъпвайки в правомощията си искам ясно и уверено да заявя, че оглавяваното от мен правителство е готово да се посвети на такова служение", каза Герджиков.

Той се обърна към отиващото си правителство: "Служебният кабинет няма да отрича или руши техните постижения. Постигнатото ще бъде надграждано, но грешките – поправени".

Новият служебен премиер се обърна и към гражданите.

"Ние сме държавно-творчески народ. През последните две хилядолетия сме създали три държави -  Стара Велика България,  Волжка България и днешна България на хан Аспарух. И пак лингвистичен анализ – държава идва от държа. И за да се развива държавата, народът трябва да държи на държавата", каза професорът.

Герджиков обясни, че служебният кабинет е като всички останали, единствената разлика е в ограничения му времеви хоризонт.

Той припомни, че основното му задължение е провеждането на предсрочните избори. Той нарече изборната търговия от последните години безобразие.

"Навремето се е търгувало с роби, сега се търгува с гласове. Ще направим всичко възможно тази практика да бъде редуцирана", каза Герджиков.

Като друга важна задача пред кабинета си новият премиер посочи подготовката за българското председателство на ЕС.

"Надявам се да нямате очаквания още в първия ден да обявим планове на мандата", каза Герджиков и даде да се разбере, че ще бъде извършен преглед на състоянието в отделните ресори.

Сред другите приоритети той изреди усъвършенстване на институциите, финансова стабилност и усилия за осигуряване на достоен живот за всеки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банда престъпници, дето няма да се засрамят да извадят и последния залък от устата на и без това обезсиления народ на България!
20
1
 
4
 
! Отговори
Odpat преди 7 години
Tesi bezbroini novi feodali nemat kapka lubov kam bg narod i bg darjavata.3 mart - obstonationalna bg stachka za europeiski zaplati na bg narod. Tik-tak. Minuta e mnogo.
19
2
 
16
 
! Отговори
гробарят преди 7 години
Поредна порция словоизвлияния на неуспял политик на преходът ,Герджиков !Всичко е фарс и заблуда на хората за ревизия,"гарван ,гарвану око не вади "!Абсурдът е пълен председателят на парламента през 2001 при НДСВ ,Герджиков да прави ревизия тогавашният главен секретар на МВР- ББ, КАК ТОВА ЩЕ СТАНЕ ,отговорът е *** никак т.к са едно котило !
18
12
 
8
 
! Отговори
пепи преди 7 години
досега имахме мутра сега педи ли ще имаме??????? Но какво да очакваме от една все още държава сателит на дрПуткин Комунист ли е обезглави го
17
1
 
7
 
! Отговори
Терминал 2 преди 7 години
До Анонимен 18И лютеницата поскъпва, какво ще правиш не знам !
16
1
 
5
 
! Отговори
Терминал 2 преди 7 години
До Анонимен 18И лютеницата поскъпва, какво ще правиш не знам !
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е с най-висок рейтинг, този на Борисов главоломно пада.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сужебното правителство ще служи на държавата, а хората трябва да държат на нея..."На думи звучи приеливо, но някой трябва не само да си зададе въпроса, а и да намери отговора на това, защо българинът обича страната си и все по-малко харесва държавата. И защо тя е майка за едни под 1% тарикати и мащеха за останалите. Както и да му се даде публичност, а не да си остане споделено под сурдинка. Едва тогава подобни призиви може да хванат дикиш.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвикнали сме да виждаме нормални хора и да слушаме грамотни речи. Днес сетивата ми се възстановиха! Успех и освен приемственост, проявете и нетърпимост!
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако идеалът за политици се про-стаци като Борисов и Вежди рашидов жална ни майка......
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗлиза в пет следобед Дянков, говори нещо, как Бизнеса може да е спокоен, взето е решение....сутринта в девет сутринта Борисов казва обратното - не ме е разбрал Дянков., Цветанов е прав. минат три-четири Часа - Борисов - Слушате Дянков и правиет каквоот ви казва. Сле два дена отменя заповедта. бизнеса лудна!
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па мутрата, бе страшно мъжествен - на ден по три пъти си смеяняше мнението, а иначе цена нямаше в говоренето."Аз съм наредил до утре археолозите да са готови - ако трябав с калорифери ще се топлят4 - и утре го отмени.
9
3
 
17
 
! Отговори
Вие питате преди 7 години
Вие питате: Защо всички партийки харесват Герджиков?Ние отговаряме: Защото е лесен за гледане. Обтекаем е, тефлонов е, без гръбнак е, хлъзгав е като риба, няма собствено мнение и го изразява.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
още нещо ми харесва в речта на герджиков - "Грешките ще бъдат поправено, но постигнатото - надграждано" -аз го разбирам, че ще има по-смислени търгове за магистрали и те не няма да се пукат, което не значи, че строителството им ще спре.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
навремето се е търгувало с роби, сега се търгува с гласове - ще направим всичко възможно тази практика да бъде редуцинара - каза герджиков - ако го стори получава моите поздравления!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако е приета полоитежително номинацията на герджиков от всички откъде се появиха всичик тези платени *** срещу него? не се връзвайте на евтини трикове Герб само привидно го приеха, а Радан направо каза че не го приема.
5
4
 
12
 
! Отговори
апо преди 7 години
карикатури
4
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
игра на думи мисьл никаква по всички тв са старите муцуни от ндсвтече подмяна на властта от парл ще се превьрнем в царска
3
2
 
26
 
! Отговори
! преди 7 години
Всички портрети на Тиквун вън от администрацията!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре би било да се изринат служебно гепаджийските пълчишта от държавната администрация!