РБ се стяга за избори, търсят обединение на дясното

РБ не е за всичко, а за най-важните политики, посочи Меглена Кунева
28 яну 2017 16:46, Боряна Павлова
50
РБ се стяга за избори, търсят обединение на дясното
Снимка: архив Булфото

Лидерът на партия "Движение България на гражданите" Меглена Кунева се обяви срещу ляво управление, но и срещу статуквото само една партия да диктува какво е дясното у нас.

"Реформаторският блок да бъде конкурент, коректив и партньор. Следващите седмици да кажем ясно, че не искаме ляво управление, но и в същото време само една партия да диктува какво означава дясното в България", бяха думите й пред делегатите на Първия конгрес на блока, съобщи "Дарик".

"Реформаторският блок не е за всичко, а за най-важите политики, които ще променят живота на държавата, подчерта лидерът на ДБГ. Според нея има дефицит в здравеопазването, социалната политика, образованието. "Ако не разберем какво означава дясното на 21 век и не го преследваме тук , в България, няма да знаем как да начертаем своите приоритети", подчерта Меглена Кунева.

Тя посочи, че освен планове, отчети, политиката е емоция и "ние трябва да си я дадем един на друг, да дадем вдъхновение, което да обедини оптимизма на работещите - това е наша задача".

Божидар Лукарски бе посрещнат със скандирания от залата "СДС".

"Истинското раздаване на "Оскари" ще бъде в края на март, когато са предсрочните парламентарни избори", образно аргументира председателят на синята партия нуждата от обединение на десницата. Той изрази надежда още след седмица този процес да започне, за да не останат десните извън голямата политическа сцена.

"Реформаторският блок трябва да участва в следващото управление не като самоцел, а защото желанието на избирателите на десницата е за силно дясно управление", поясни той.

Блокът реши, че ще се създаде Национален координационен съвет от 51 души и той ще е върховният орган на Реформаторския блок. Решенията ще се вземат с гласовете на три четвърти от присъстващите. В него ще влизат и индивидуални членове.

Сред членовете на НКС, гласувани от делегатите на форума, са Петър Москов, Божидар Лукарски, Меглена Кунева, Николай Ненчев, Борислав Великов, Найден Зеленогорски, Даниел Вълчев, Димитър Делчев, Димитър Танев, Корман Исмаилов, Димитър Бъчваров, бивш зам.-председател на ДСБ.

Оперативният орган ще е Политическият съвет и ще работи между заседанията на НКС. Той ще е от 17 членове, избирани от по-висшия орган, а решенията отново ще се вземат с мнозинство от три четвърти от присъстващите.


50
Още по темата: Реформаторски блок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Лена преди 4 години
Тази се оказа най-мразения човек в държавата - и с право. Какво ли не разби, какво ли не продаде...И все се натрапва, напира и иска още.
38
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
След поредната си продажбата за власт и облаги Кунева може да се обедини само с други безпринципни кандидат дупедати, като Москов и Лукарски примерно.
К., защо осната във властта като се разбра, че ГЕРБ, БСП и ДПС в съглашателство ще саботират всяка реформа, целяща независимост на съдебната система и реална борба с корупцията !
За мен Кунева е некомпетентна и продажна жена и всеки тръгнал с нея също е такъв!
Никога няма да гласувам за партия или коалиция в която е замесено името и !
37
0
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
където и да чета коментари навсякъде и всички мразят герб и рб = въпросът е КОЙ тогава гласува бе ? Щом хора четящи и пишещи мразят наследниците на комунистите КОЙ гласува ?
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли е толкова противна тази жена.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мигленче,Мигленче!Я да видим как ще ни обясниш новите ценни указания от президента на САЩ,че "«Brexit — это пример того, что еще будет»!Вие,наследствената и ном-енкл-атурна политическа прос-титуция вече 30 г правите хората на луди!Унищожихте де що има българска икономика,образование,здравеопазване,2 млн българи и още 2 млн прокудихте от страната!ИМА БОГ!На дневен ред сте ВИЕ,миличка!На първо време ще ви спрат визите,а след това ще бъдете и на заслужените работни места!Ти специално си за АЕЦ-а!
34
0
 
7
 
! Отговори
р преди 4 години
Кунева ,говорите глупости ,драга.ЕС пада до 3 г ,а вие няма повече да досаждате и да управлявате структури за които нищо не знаете.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мене всичко си се решава горе-без нас ! изборите не се нищо друго освен цирк !
32
1
 
13
 
! Отговори
х преди 4 години
Убийцата на АЕЦ Козлодуй! Когато има разплата, тази трябва да е в топ 10.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това никога не трябва да бъде допускано до власт !
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягай оттук, ма!

Хората предпочитат да не гласуват, за да не пуснат бюлетина за теб!
29
1
 
8
 
! Отговори
naco преди 4 години
Но, и ДРУГАРКАТА Кунева ли ще бъде ТАМ? Ха,Ха ,хааааааааааааааааааа...!?
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
реформаторите и герб в пандиза ,съсипаха страната направиха я сметище
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчезвай крива брантийо!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как неразбраха, че проблема се нарича - Герб!
Подлагането на тая партия, коалирането с нея, ни отвращава!
Гласувал съм за Бсп само защото знам, че десните не са десни а патерица на Герб, иначе съм За умерено дясно!
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кунева пък не искала ляво управление.Ха,ха,ха.Ни срам,ни очи,както казваше баба ми.
24
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Долу ръцете от България... Оставка оставка оставка оставка. Съд за вад
23
1
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 4 години
Никога повече власт за вас
22
1
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Гладни са за власт и пари
21
1
 
17
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 4 години
КАТО Я ВИДЯ ТАЗИ ПРЪМОВА СЕ СЕЩАМ ЗА ПЕСНЯТА, В ДЕСНИ, В ЛЕВИ В ,ДЕСНИ В ЛЕВИ, В ЛЕВИ, В ДЕСНИ,ЩЕ ВЪРВИМ НАПРЕД.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие погребахте дясното.Подиграхте се с милионите,които имаха надежда за промяна.Вие сте най-голямото разочарование на прехода.Вие се коалирахте с най-крадливата партия -ГЕРБ и отвратихте окончателно избирателите си.Сега отново се оглеждате за такива като вас,отчаяни от мисълта,че може да останете зад борда.Не ви вярваме,затова не ви искаме.