БСП за по-малки партийни субсидии, но не драстично

ГЕРБ отново търси популизъм, смята социалистът Филип Попов
10 май 2017 21:30, Красимир Ангелов
14
БСП за по-малки партийни субсидии, но не драстично
Снимка: Bulgaria ON AIR

Намаляване на партийните субсидии е редно да има, но трябва да има баланс. Те бяха въведени, за да се избегне вмешателството на олигарси и задкулисни обръчи в политиката. Трябва да има намаляване на субсидиите, но не толкова драстично, колкото референдумът на Слави Трифонов предлага, посочи депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Той заяви, че от партията му подкрепят идеята за мажоритарно гласуване, но не и по начина, по който е предложено в провелия се референдум.

"ГЕРБ отново търсят популизма и демагогията, за да реализират свое предизборно обещание. Ние предлагаме смесена мажоритарна система, която да е 50/50", обясни той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Филип Попов коментира и битката на омбудсмана Мая Манолова с действията на банките по отношение на правата на длъжниците.

"Това е наша последователна политика, ние я подкрепяме в битката й с банките и своеволията по кредитите. Сега правилата са такива, че ако не бъде открит длъжникът, за да му бъде връчена призовката, тя се залепя на вратата на дома му. Оттам насетне всичко може да се случи с нея - и вятър може да я духне", обясни депутатът.

Попов предложи промяна в процедурата по издирване на задлъжнелите чрез по-старателно и настоятелно търсене.

"Ние от БСП предлагаме длъжникът да се търси три пъти в рамките на един месец, като един от дните да бъде в неработен ден. След това, ако пак не бъде открит, да бъде издирена работата му и чрез работодателя му да бъде връчена призовката", каза народният представител.

Видео от разговора вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Мисля че въпроса за намаляване на субсидиите на партиите на 1 лв./глас, не е коректен. Моето мнение беше за 5 лв. , но аз не можех да го изразя. По коректно щеше да бъде, ако предложението беше за намаляване на субсидиите между 50 и 80%, например. А парламента да реши точно с колко.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както в Германия, но понеже сме по- бедни на половина до като достигнем техния стандарт.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП винаги са били антинародна партия.Това е поредното доказателство.
10
2
 
11
 
! Отговори
комитата преди 6 години
какво значи да се намалят субсиидиите но не драстично-от 11 на 10.50 -дмагози до бога . субсиидите били да не с е мешат олигарсите в политиката -тинтири ,минтири -те винаги са били в партиите
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партиите трупат пари от субсидиите. Означава, че вземат излишни пари от народа и стават мултимилионери. Скоро ще станат милиардери. Държавата да им осребрява разходите и остатъка да се връща всяка година в държавния бюджет, както всяко друго държавно ведомство на бюджетна издръжка. И да върнат всички спестени и излишни за тях пари досега.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова си ходи да си кърти работен ден на село я гледаи шарения я си ходя на герман събота и неделя тоя на богров у понеделник добре от утре си отивам на герман къртя си и ми е рахат на душата а тоя да митира деиност целодневно
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако институцииъе гледащи контрола са ниво не знам само да не митация и игра на нерви кои знае иначе уикенда нема да е понеделник и вторник и това да дава заето у петък по обед
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какво странно явление става днес е работен оказа се следното некои са у кафето гледам всичко е запълнено много често зех да се питам що се движи на бърз оборот или е запълнено за един ден и през останалото време я камилата я камиларя *** кои ти гледа контрола дее цикли на един ритъм
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия нема да ги рантутя за мен нема никои не ме мисли даже казват че имам не мисля да ги мисля ко помислят за инвестиции тогава ще си помисля винаги верен
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си търсят спонсори. Откъде накъде ще им плащам . За никой не гласувам. Тия пари могат да се дадат за лекарства например. Може да им се намери по-добро приложение. И тез хрантутници са много за 8млн българи, където и да са те.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такава позиция, БСП ще загуби и най-верните си поддръжници. Разберете, хората казаха. че Ви се полага по 1 лев на глас и нито стотинка повече. Като искате повече пари си събирайте членски внос.
2
1
 
13
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
КРЪВОПИЍЦИ СПРЕТЕ ДА ПИЕТЕ НАРОДНА КРЪВ ЧРЕЗ Т Н --ПАРТИИНИ СУБСИДИИ НАПРАВЕТЕ КАТОВЪЗРАЖДАНЕ
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз не съм за по-малки субсидии, а напротив за драстичното им увеличаване, но с две условия - горна граница от 5 млн. и ако до края на годината не са използвани парите за политическа дейност, да бъдат връщани в бюджета. Всички бюджетни организации връщат неизползваните средства, само партиите ги трупат.