Напрежение в червено заради чистката на Нинова

Ръководството на БСП и ПГ трябвало да са близки
Обновена: 11 май 2017 12:26 | 11 май 2017 10:37, Камелия Цветанова
30
Напрежение в червено заради чистката на Нинова
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Намерението на червената шефка Корнелия Нинова за чистка в ръководството на БСП е на път да доведе до напрежение в редиците на социалистите, макар че самата тя отрече това да е вярно.

Очаква се в неделя по време на пленум на столетницата част от най-тясното ръководство на БСП да бъде подменено като по предложение на Нинова от Изпълнителното бюро бъдат извадени повечето депутати.

Един от тях е и Красимир Янков, който днес отсече, че едва ли идеята депутатите да не са в Изпълнителното бюро, е работеща.

Въпреки това той отказа да коментира как би реагирал, ако Нинова поиска неговата смяна в ръководството на БСП.
 
"Нинова е поела ангажимент, че ще предложи организационни промени, това според мен означава, че ще предложи промени в Изпълнителното бюро, в комисии в организационните органи, това очакваме", призна той.

Според Янков всеки, който участва в политическия живот на партията носи отговорност за организационната й дейност и трябва да им много силна връзка между работата на парламентарната група и на ръководството на партията.

"Не може да се разделя механично отговорността на човек в парламента и в ръководните й органи", смята още той.

Депутатът отсече, че няма конфликт с Нинова, въпреки слуховете за това.

"Ако става въпрос за различни мнения за начина, по който трябва да функционират органите в партията, за начина по който да се вземат политически и организационни решения -това е друг въпрос, но не бих искал да бъда включван в персонална битка", настоя той.

Според правилата Корнелия Нинова прави предложения и колективът ще обсъди и ще вземе най - правилното решение, убеден е Янков.
 
Винаги когато се взема решение свързано с бъдещето, на който и да е орган или партия, има различни мнения, а при някои случаи има и напрежение, коментира той и добави, че има свое виждане как трябва да функционира БСП, но пък няма лични договорки с никого.

Според Антон Кутев, който сега е само депутат, лидерът на партията е в пълното си право да си избере екипа и ако прецени, че не иска да работи пряко с някои хора от ръководството, те трябва да си тръгнат.

Той е убеден, че ще има промени на предстоящия пленум и Нинова ще се опита да раздели парламентарната група от Изпълнителното бюро, но все пак не всички депутатите ще бъдат извадени от него.
 
Според Кутев и този път няма да се мине без скандали, защото винаги когато се правят промени в бюрото на червените има напрежение.

А идеята депутатите от столетницита да не са в Изпълнителното бюро на БСП не била нова, а обсъждана много пъти.

За Кирил Добрев пък драма няма. Той също е част от тези, които са с два поста - хем депутат, хем организационен секретар.

"Още преди изборите колегите, членове на Изпълнителното, бюро говорихме, че не трябва да има съвместяване на постовете народен представител и член на Изпълнителното бюро", призна той, но допълни, че някои от депутатите ще останат в ръководството на партията.

Според него няма напрежение в партийните редици няма, а пленумът в неделя ще мине спокойно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
1
 
! Отговори
БОНЧО преди 6 години
До До 3 и 5 : ИМА АЛТЕРНАТИВА НА ТАЯ ПРОСТАШКА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , НО НЕКА СТАНАТ 45 ГОДИНИ ОТ 1989 Г. И ТОГАВА ПАК ЩЕ ИМА КЮТЕК И БЕЛЕНЕ ЗА ТЕЗИ ЛИКВИДАТОРИ , ДЕТО ЛИКВИДИРАХА И ОПРОПАСТИХА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. А , ТЕ СА СДС И БРАТОВЧЕДИТЕ ИМ , ГЕРБ.
26
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Така е": И така да е. Ти от това по-богат ли ще станеш или по-умен? И колко пари ще спечелиш от тролване?
25
2
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Много весела ми изтлежда Нинова на снимката. Явно боя и е бил малко. Следващия път по-вече.
24
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 19: Много опростяваш нещата. "Социализъмът" от бай Тошово време е отдавна в историята. Но държавата не трябва да забравя за социалните си функции. За това е писано много. И винаги като стане дума за увеличаване на пенсии или на минимални заплати пишман-реформатори, гербаджии и т.н. веднага започват: "Ръст на доходите само при ръст на икономиката". Като съзнателно пропускат, че има и нещо, което се нарича разпределение. Не може да има милиарди за асфалт и саниране, а за социална политика-не.
23
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз още не сьм разбрала от кьде се прькнаха 950 000 гласували за бсп хаиде за гербе ясно дьржавните и общ служители ама за бсп
22
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
А 500,000 те фалшиви ,,инвалидни пенсии".А криенето на доходи и невнасяне на дължимите данъци. Въобще ,,плондера е с много дупки"
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как бедна страна ,ще провежда ,,социална политика" без пари? За това е нужна богата страна със средства и традиции.Пример-Швеция,Дания. Антипример-СИВ.
20
0
 
8
 
! Отговори
До Ognyanz преди 6 години
Социална политика има и сега, и то в нездравословно големи дози. Само че не е насочена правилно.Обясниха ни колко пари са нужни, за да имаме армия със задължителна военна служба и че засега това за нас бил непосилен разход. Само че ежегодно се дават три пъти повече пари за помощи на проблемния етнос. Ако тези над три милиарда годишно, прахосвани за тях, се използваха за армията и за подпомагане на образовани млади семейства, България щеше да е друга. Щеше да има надбавка и за пенсионерите.
19
2
 
5
 
! Отговори
До ognyanz преди 6 години
То рано или късно Герб ще се закрие, но какво щесе открие според теб? Пак ли ,,социализъма" ще строим.Нали и байТошо го отрече.Имаш ли идея. Проблема е ясен,кажи решението.
18
1
 
6
 
! Отговори
Очаквано преди 6 години
Корнето ще прочиства и подрежда удобни хора на определени позиции, според интересите на кукловодите си и според своите интереси.Разбира се, че ще отрича - тя ако не излъже, кой друг?
17
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
България, като най-бедната страна в ЕС има нужда от социална политика. Ако нещо ще се закрие, то е ГЕРБ. Но всичко с времето си.
16
6
 
10
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Закривай!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мишо водката беше по добре....постоянно на черешата и не му дреме
14
0
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Абе ,,БАЦЕ" ти в кой клас си? Защо не учиш за матура? Порастни,поумней и ще те зачитат като човек.Докато ,,бацваш" никой няма да те,,бръсне за слива"
13
4
 
11
 
! Отговори
До 3 и 5 преди 6 години
,,Другари" пак ли изпълзяхте бре? Не разбрахте ли че няма да се върне недоносчето -социализъм/по думите на,, интелегентния" му вожд Т.Ж./ Който и да е само да не строим наново комунизЪма.За сега алтернатива на сегашното има ли? Освирепялата Нинова ли е?Плюенето е най лесно,проблема е ясен но кажете решението.,,Да дойде някой ИДЕАЛЕН ,ама где го ???
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера.бях прав четвъртия човек се оказа съученик баце тия хора живеят в 1994 откажи ги а тия дано всичките са гузни че не ме зачитат като човек в ловеч
11
1
 
5
 
! Отговори
цска преди 6 години
тва е политическото цска - някви лузъри , що ни занимавате?
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тез не им ли стана ясно че БСП-то умре?
9
6
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
До кокалИмаше възможност да влезе в сладка коалиция с Боко и да гризка кокала, но изхвърли Гергов, времето ще покаже! За сега друга опозиция няма!
8
8
 
16
 
! Отговори
super преди 6 години
Браво,Корнела е решила да затрие БеСи ***-то нацяло, това е похвално!