Напрежение в червено заради чистката на Нинова

Ръководството на БСП и ПГ трябвало да са близки
Обновена: 11 май 2017 12:26 | 11 май 2017 10:37, Камелия Цветанова
30
Напрежение в червено заради чистката на Нинова
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Намерението на червената шефка Корнелия Нинова за чистка в ръководството на БСП е на път да доведе до напрежение в редиците на социалистите, макар че самата тя отрече това да е вярно.

Очаква се в неделя по време на пленум на столетницата част от най-тясното ръководство на БСП да бъде подменено като по предложение на Нинова от Изпълнителното бюро бъдат извадени повечето депутати.

Един от тях е и Красимир Янков, който днес отсече, че едва ли идеята депутатите да не са в Изпълнителното бюро, е работеща.

Въпреки това той отказа да коментира как би реагирал, ако Нинова поиска неговата смяна в ръководството на БСП.
 
"Нинова е поела ангажимент, че ще предложи организационни промени, това според мен означава, че ще предложи промени в Изпълнителното бюро, в комисии в организационните органи, това очакваме", призна той.

Според Янков всеки, който участва в политическия живот на партията носи отговорност за организационната й дейност и трябва да им много силна връзка между работата на парламентарната група и на ръководството на партията.

"Не може да се разделя механично отговорността на човек в парламента и в ръководните й органи", смята още той.

Депутатът отсече, че няма конфликт с Нинова, въпреки слуховете за това.

"Ако става въпрос за различни мнения за начина, по който трябва да функционират органите в партията, за начина по който да се вземат политически и организационни решения -това е друг въпрос, но не бих искал да бъда включван в персонална битка", настоя той.

Според правилата Корнелия Нинова прави предложения и колективът ще обсъди и ще вземе най - правилното решение, убеден е Янков.
 
Винаги когато се взема решение свързано с бъдещето, на който и да е орган или партия, има различни мнения, а при някои случаи има и напрежение, коментира той и добави, че има свое виждане как трябва да функционира БСП, но пък няма лични договорки с никого.

Според Антон Кутев, който сега е само депутат, лидерът на партията е в пълното си право да си избере екипа и ако прецени, че не иска да работи пряко с някои хора от ръководството, те трябва да си тръгнат.

Той е убеден, че ще има промени на предстоящия пленум и Нинова ще се опита да раздели парламентарната група от Изпълнителното бюро, но все пак не всички депутатите ще бъдат извадени от него.
 
Според Кутев и този път няма да се мине без скандали, защото винаги когато се правят промени в бюрото на червените има напрежение.

А идеята депутатите от столетницита да не са в Изпълнителното бюро на БСП не била нова, а обсъждана много пъти.

За Кирил Добрев пък драма няма. Той също е част от тези, които са с два поста - хем депутат, хем организационен секретар.

"Още преди изборите колегите, членове на Изпълнителното, бюро говорихме, че не трябва да има съвместяване на постовете народен представител и член на Изпълнителното бюро", призна той, но допълни, че някои от депутатите ще останат в ръководството на партията.

Според него няма напрежение в партийните редици няма, а пленумът в неделя ще мине спокойно.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
1
 
! Отговори
БОНЧО преди 1 година
До До 3 и 5 : ИМА АЛТЕРНАТИВА НА ТАЯ ПРОСТАШКА ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , НО НЕКА СТАНАТ 45 ГОДИНИ ОТ 1989 Г. И ТОГАВА ПАК ЩЕ ИМА КЮТЕК И БЕЛЕНЕ ЗА ТЕЗИ ЛИКВИДАТОРИ , ДЕТО ЛИКВИДИРАХА И ОПРОПАСТИХА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. А , ТЕ СА СДС И БРАТОВЧЕДИТЕ ИМ , ГЕРБ.
26
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До "Така е": И така да е. Ти от това по-богат ли ще станеш или по-умен? И колко пари ще спечелиш от тролване?
25
2
 
4
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Много весела ми изтлежда Нинова на снимката. Явно боя и е бил малко. Следващия път по-вече.
24
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
До 19: Много опростяваш нещата. "Социализъмът" от бай Тошово време е отдавна в историята. Но държавата не трябва да забравя за социалните си функции. За това е писано много. И винаги като стане дума за увеличаване на пенсии или на минимални заплати пишман-реформатори, гербаджии и т.н. веднага започват: "Ръст на доходите само при ръст на икономиката". Като съзнателно пропускат, че има и нещо, което се нарича разпределение. Не може да има милиарди за асфалт и саниране, а за социална политика-не.
23
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
аз още не сьм разбрала от кьде се прькнаха 950 000 гласували за бсп хаиде за герб
е ясно дьржавните и общ служители ама за бсп
22
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
А 500,000 те фалшиви ,,инвалидни пенсии".А криенето на доходи и невнасяне на дължимите данъци. Въобще ,,плондера е с много дупки"
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как бедна страна ,ще провежда ,,социална политика" без пари? За това е нужна богата страна със средства и традиции.Пример-Швеция,Дания. Антипример-СИВ.
20
0
 
8
 
! Отговори
До Ognyanz преди 1 година
Социална политика има и сега, и то в нездравословно големи дози. Само че не е насочена правилно.
Обясниха ни колко пари са нужни, за да имаме армия със задължителна военна служба и че засега това за нас бил непосилен разход. Само че ежегодно се дават три пъти повече пари за помощи на проблемния етнос. Ако тези над три милиарда годишно, прахосвани за тях, се използваха за армията и за подпомагане на образовани млади семейства, България щеше да е друга. Щеше да има надбавка и за пенсионерите.
19
2
 
5
 
! Отговори
До ognyanz преди 1 година
То рано или късно Герб ще се закрие, но какво щесе открие според теб? Пак ли ,,социализъма" ще строим.Нали и байТошо го отрече.Имаш ли идея. Проблема е ясен,кажи решението.
18
1
 
6
 
! Отговори
Очаквано преди 1 година
Корнето ще прочиства и подрежда удобни хора на определени позиции, според интересите на кукловодите си и според своите интереси.
Разбира се, че ще отрича - тя ако не излъже, кой друг?
17
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
България, като най-бедната страна в ЕС има нужда от социална политика. Ако нещо ще се закрие, то е ГЕРБ. Но всичко с времето си.
16
6
 
10
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 1 година
Закривай!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишо водката беше по добре....постоянно на черешата и не му дреме
14
0
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Абе ,,БАЦЕ" ти в кой клас си? Защо не учиш за матура? Порастни,поумней и ще те зачитат като човек.Докато ,,бацваш" никой няма да те,,бръсне за слива"
13
4
 
11
 
! Отговори
До 3 и 5 преди 1 година
,,Другари" пак ли изпълзяхте бре? Не разбрахте ли че няма да се върне недоносчето -социализъм/по думите на,, интелегентния" му вожд Т.Ж./ Който и да е само да не строим наново комунизЪма.За сега алтернатива на сегашното има ли? Освирепялата Нинова ли е?Плюенето е най лесно,проблема е ясен но кажете решението.,,Да дойде някой ИДЕАЛЕН ,ама где го ???
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера.бях прав четвъртия човек се оказа съученик баце тия хора живеят в 1994 откажи ги а тия дано всичките са гузни че не ме зачитат като човек в ловеч
11
1
 
5
 
! Отговори
цска преди 1 година
тва е политическото цска - някви лузъри , що ни занимавате?
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тез не им ли стана ясно че БСП-то умре?
9
6
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
До кокал

Имаше възможност да влезе в сладка коалиция с Боко и да гризка кокала, но изхвърли Гергов, времето ще покаже! За сега друга опозиция няма!
8
8
 
16
 
! Отговори
super преди 1 година
Браво,Корнела е решила да затрие БеСи Пе-то нацяло, това е похвално!